Slippe og synge med tillid og nydelse

Jeg elsker at synge! Særligt sammen. Jeg har det meste af mit liv været lidt bange for at bruge min stemme i mange sammenhænge. Jeg kan godt lide når vi alle kan synge, også os der ikke er trænede sangere. Men min krop har det med at lukke af for stemmen, af frygt for at jeg dømmer mig selv for at gøre noget, jeg ikke allerede er dygtig til.
Jeg valgte Solistforløbet fordi Louise havde oprettet et hold for FLOWspecialister.
Det er fast, med plads til den fleksibilitet, jeg har brug for. Jeg kan læne mig ind i hendes faglighed, med tillid til at hun siger, hvad der virker og hvad jeg skal træne. Vi har kroppen med, hvilket er vigtigt for mig. Og jeg kan godt lide at være sammen med jer.

Jeg kan mærke, at jeg oftere end før har hul igennem, når jeg synger. At jeg bedre kan rumme de forskellige registre, og det føles mere ok, at synge udenfor det vante (fuldregister).
Jeg kan også mærke en større tillid til, at jeg rammer tonerne. Jeg kan høre, at jeg synger rent, når jeg ikke tænker over det, og falsk, når jeg er fokuseret på at ramme tonen. Frygten for at synge falsk, får altså profetien til at gå i opfyldelse, hvor tilliden bare rammer plet.

Den store forskel for mig har været tydeligheden omkring hvad jeg allerede kan. At høre det, igen og igen og igen, hjælper mig virkelig til at slippe og synge med nydelse og tillid, og fokusere min opmærksomhed på dét jeg ikke kan, fremfor det jeg godt kan, men ikke tør stå ved.

Det overrasker mig, at jeg fortsat har svært ved at synge igennem, når vi synger sammen. At det tager så lang tid at bygge tilliden op. Og de få gange jeg får givet slip, hvor meget stemme jeg har, hvor længe jeg kan holde en tone, og hvor mange forskellige måder, jeg kan bruge min stemme på.

Jeg er blevet mødt kærligt, omsorgsfuldt, opbakkende, bestemt, ærligt, med humor. Bestemt i forhold til at blive ved at italesætte det jeg allerede kan – også selvom det tager mig lang tid at integrere. Bestemt i forhold til at prøve igen – også når frygten har et fast tag i mig. Så ét ord, der går igen, er kærligt.

Louise kan hjælpe både dig, der har tillid og mod på plads, og gerne vil træne teknik. Hun kan hjælpe dig, der overanstrenger din stemme, til at lære noget andet og sundere. Hun kan hjælpe dig, der trænger til at lande i din krop, og dig, der har brug for at komme i kontakt med følelser og stemninger, og forløse gamle smerter og overbevisninger gennem stemmen.