Solistforløb

solistforløb for begyndere og øvede sangere

Hvad synger du lige nu?
Og hvilke sangerfærdigheder træner du helt specifikt lige nu?
Det kan være svært at holde fast i sangtræningen og motivationen, når du står alene med det hjemme.

Med mindre du har en konkret begivenhed at øve op til, så bliver det meget nemt diffust HVAD du præcis skal øve, HVORFOR og ikke mindst HVORDAN.

Det kan være en stor mundfuld selv at skulle løse de sangtekniske udfordringer du støder på, uden en hjælpende hånd. Mange ender desværre med at prøve, og mislykkes med forsøget på at løse problemerne selv - eller undgår helt at tage fat om udfordringerne.

Andre går bare lidt kold i dét med at finde nye sange at synge. Det kan jo være hyggeligt nok at synge de gamle sange - igen - men indimellem har vi altså brug for inspiration og et lille skub i en ny retning.

Jeg forstår det godt.

Har du det sådan - så er solistforløbet måske noget for dig!

Det 12 ugers solistforløb tager dig ved hånden, og fører dig gennem en lang række sanger-færdigheder, som styrker din sangerkrop, din tillid til din stemme og bakker dig op i din ugentlige sangtræning.

Du får et struktureret øveprogram, så du ved præcis hvad du skal øve på hver uge.
Og du får indøvet de nye færdigheder - direkte i dine sange.

Sangerforløbet stiller skarpt på de fundamentale udfordringer sangere støder på, men vi tuner også ind på dine særlige fokuspunkter og behov.

Sådan er forløbet skruet sammen

Solo sanglektioner

Inden kursusstart booker du fem individuelle sanglektioner i de uger der er anvist.

Solotimerne spiller sammen med fællestimerne og når omkring de udfordinger du, som sanger - begynder eller øvet - vil støde på, når du indøver nye sange.

Vi ser på dine særlige udfordringer og spørgsmål, så du bliver guidet videre med din stemmetræning hjemme.

Fællestimer

Der er tre sangere på hvert Sangerforløb og I har tre fælleslektioner under forløbet. Fællestimerne giver dig nogen (udover mig) at dele processen med.

Brug timerne til at blive klogere på hvordan de andre arbejder med teknikken og sangen, og del din udvikling og dine erfaringer med de andre sangere.

Koncert

Sangerforløbet afsluttes i juni/december måned, med en hyggelig (evt lukket) intimkoncert med de tre sangere.

Koncerten afrunder jeres Solistforløb, og afspejler derfor jeres individuelle sangudvikling og mål for forløbet.

De præcise rammer for koncerten, (og om der er inviterede gæster) aftaler vi i fællesskab.

Niveau A - begynder

Uge 38: Fællestime 1 - Sangerkroppen

Det gode fundament til al stemmebrug; kropsholdning, grounding, din vejrtrækning og støtte. Hvad betyder støtte præcis, og hvordan mærker du den - og træner den selv. Helt fra bunden og tydeligt forklaret.

Uge 39: Solo - Støtten i sang

Du lærer at bære tonen med din krop. Afspænde sangermusklerne og (gen)skabe tilliden til din sangerkrop og din stemme.

Uge 41: Solo - Øveprogram

Vi tager hul på dit øveprogram og ser på de 2 sange, du har valgt til forløbet.

Uge 43: Fællestime 2 - Vokale Registre

Du får forklaret, vist og testet, hvad du kan i din stemmes registre. Lært hvordan du skifter frit mellem dem, så du kan bruge hele din stemmes spændvidde.

Uge 44: Solo - Sangtekniske Udfordringer

Vi arbejder mere intenst på dine særlige tekniske udfordringer i sangene og tilføjer øvelser til dit øveprogram.

Uge 46: Solo - Autentiske klang

Hvor skinner du stærkest igennem med din stemme? Og hvor savner du mere fylde i klangen?

Uge 48: Solo -Airflow & Sangerflow

Vi prøver vingerne af - kan de bære? Du stoler mere på teknikken, og lærer at give slip, mens du stadig har kontrol.

Uge 49: Fællestime 3 - Performance

Vi ser på, hvordan du bevarer kontrollen over din performance, samtidig med at du giver slip for kreativitet. Vi holder generalprøve for hinanden før den endelige afslutning sammen.

 

Niveau B - let øvet/ øvet

Uge 38: Fællestime 1 - Sangerkroppen & Airflow

Sangerkroppens fundament: vejrtrækning og støtte, afspænding og airflow. Du får præciseret dine fokuspunkter rent teknisk, og hvordan du begynder at løfte de svagere områder af din sangteknik.

Uge 39: Solo - Øveprogram

Vi tager hul på dit øveprogram og ser på tekniske udfordringer i de 3 sange du har valgt til forløbet.

Uge 41: Solo - Sangteknik & Autentisk klang

Vi arbejder videre med dine tekniske udfordringer i dine sange. Du lærer at åbne til din autentiske klang - din personlige lyd.

Uge 43: Fællestime 2 - Vokale Registre

Du får forklaret, vist og testet, hvad du kan i din stemmes registre. Lært hvordan du frit skifter register, og hvordan du skaber klang og fylde - i hele din stemmes spændvidde.

Uge 44: Solo - Fri Frasering

Du lærer at 'gå forbi' originalen og skabe dine egne fraseringer og måske et nyt arrangement. Vi arbejder med fri frasering og lidt improvisation, eventuelt som en del af dit øveprogram.

Uge 46: Solo - Sangerflow

Du bliver stadigt friere i dine fraseringer, hviler mere i teknikken, åbner for kreativiteten og din musikalitet.

Uge 48: Solo - Udtryk

Hvad vil du gerne give videre med din sang? Denne gang sætter vi spot på dynamik, på historiefortælling og på at skabe en stemning med din sang.

Uge 49: Fællestime 3 - Performance

Vi ser på, hvordan du bevarer kontrollen over din performance, samtidig med at du giver slip for kreativitet og udtryk. Vi øver med mikrofon og holder generalprøve før den endelige afslutning.

Nu er det din tur til at skinne!

>> Tilmeld dig allerede idag - nye hold til september <<

Du har kun tilbage at beslutte, hvilket hold passer bedst til dig.

Niveau A har mere fokus på sangteknisk frihed.

Så er du ny med sang, eller har du bare ikke fået teknikken på plads endnu, så er dette hold for dig.

 

Niveau B har mere fokus på musikalsk frihed.

Det forudsætter derfor, at du har lidt bedre styr på sangteknikken og hellere vil fokusere på musikken.

 

Niveau A: Kursusstart d. 17. sept. 2019 / Niveau B: Kursusstart d. 20. sept. 2019

 

Begge Solistforløb afsluttes med en koncert.

Vi aftaler i fællesskab, om afslutningen kun bliver for jer, eller åben for inviterede.

Det er okay, at jeg optager luft og rum

Jeg valgte Solistforløbet for at videreudvikle mit solistudtryk, og sætte fingeren på og få redskaber til at gøre noget ved det, der sled min stemme ved optrædender. One-on-one-tiden med en professionel. Det er guld værd. Jeg var tiltrukket af det at kunne få råd af én, der synger selv. Og har en dejlig ligefrem og, for det meste, enkel måde at give feedback og undervisning på. Jeg var og er udfordret på at høre mig selv synge/ performe, og på at min stemme blev slidt når jeg sang kraftigere.
Jeg er blevet bedre til at høre og føle, hvad jeg selv og min krop gør, når jeg synger.
Jeg har lært, at det er ok at jeg tager min plads, optager den luft og det rum, der er omkring mig. Det var faktisk noget af en erkendelse, at opdage at jeg hele mit liv har været lidt nervøs for at være, for at optage luft. Det lyder helt mærkeligt, men har på en eller anden måde været sandt. Og det hjælper enormt når jeg skal performe, at tænke på at det er ok, at jeg er lige her. Meget mærkeligt. Men også meget enkelt og meget givende.
Jeg synes, jeg bliver lidt overrasket hver gang. Der bliver kørt et spændende, alsidigt og gennemtænkt program.
Det er også kommet ret meget bag på mig, at et af mine store problemer er at jeg “overgør”, altså spænder for hårdt og for mange steder, når jeg synger. Det har gjort en forskel for mig at Louise helt klart og præcist kunne udpege de ting jeg gjorde uhensigtsmæssigt, og give mig gode redskaber til at forbedre mig.
Louise er kontant og hjertelig, kompetent, opmærksom og fuld af indsigt. Og dejligt pjattet og professionel i et skønt miks.
Jeg er blevet mødt åbent og ærligt, kærligt og interesseret. Det betyder meget for trygheden, at der bliver taget tid til ‘hvordan-går-det’-snakkene.
Louise kan hjælpe alle, tror jeg. Med at komme ud af sin skal, med at forbedre udtryk, med at forbedre helt konkrete teknikker og med at føle sig ok, når man synger. Man fornemmer tydeligt at hun har en terapeutisk/ coach baggrund, som giver noget rigtigt godt til undervisningen.

Maria Therese Nørgaard

Tør stole på at støtten griber mig

Det er min anden omgang af Solistforløbet, og jeg synes det er rart at se de andre sangere og lære af hinanden. Jeg vil gerne blive en dygtigere sanger, få mere selvværd i min sang.
Det er SÅ vildt hvad den rette teknik kan – at gå fra en indeklemt tone, som pludselig springer ud af en i fuld flor!
Nu tør jeg lidt mere – jeg har fået bedre teknik og har mere styr på at kunne synge og også slappe af imens. Forskellen for mig er, at min støtte er blevet bedre, og jeg tør stole på at den griber mig. Jeg kunne synge igennem til koncerten, og jeg kunne mere end jeg troede.
Louise er en skøn, sød og dygtig lærer. Her er ro til hvem du er, du udvikler dig som en personlig sanger, og ikke til en sanger, du kender og vil være. En personlig rar og lærerig undervisning. Er du gået i stå og mistet troen på dig selv som sanger, så skal du starte hos Louise.
Jeg ser frem til endnu en omgang sang. 🙂

Susanne Olsen

Uanset dine forudsætninger og drømme

Det var givende at arbejde med sangen gennem et helt forløb, hvor man virkelig kunne dykke ned i de forskellige temaer med de udvalgte sange. Det fungerede også rigtig godt med fællesundervisning og lære på en anden måde end ved soloundervisning. Jeg tog Solistforløbet for at udvikle mig sangteknisk, men også udtryksmæssigt, og blive mere komfortabel med min egen stemme og lyd.
Det har gjort en forskel for mig at arbejde konkret med fx registerskifte – det har gjort mig mere bevidst om min egen lyd, og hvad min stemme er i stand til, ved at bruge den på en optimal måde. Og at arbejde med udtryk og dykke mere ned i tekst og fraseringer.
Helt konkret kan jeg mærke og høre nu at jeg har fået meget mere lyd og klang, mindre anspændthed og langt mere ro og tryghed – en større tro på egne evner. Det overrasker mig, hvor meget jeg har udviklet min stemme og lyd gennem sangundervisningen.
Louise er en helt igennem fantastisk, kompetent og hjertevarm underviser. Hun har en helt særlig evne til at lære fra sig og møde én åbent og kærligt uanset hvem man er, og hvilke behov man har.
Alle der har lyst til at udforske sin sang – hvad end det er sangteknisk eller kreativitet og udtryk – kan tilmelde sig hos Louise. Uanset hvilke forudsætninger og drømme man har, er Louise i stand til at imødekomme ens behov og ønsker med sangundervisningen. Derudover har hun en fantastisk energi, der smitter, og som alle burde opleve.

Anna Erstrup

Fedt hun ikke gi’r op

Jeg syntes det lød spændende at se, hvad andre solister kæmper med og udfordrende at synge for hinanden. Jeg ville lære at synge og vidste intet om sangteknik. Nu tør jeg bruge min stemme og den største forskel for mig har været vejrtrækningen. Registerskift har også været en overraskelse.
Louise er sød og dejlig. Fedt hun ikke gi’r op og god til at få én til at tro på egne evner. Hun møder dig lige der, hvor du er – tænker hun kan hjælpe alle, der vil udvikle sig.

Janni Sørensen

Forløbet er planlagt

Det passer mig godt at forløbet er planlagt, og synes det fungerer godt både at have solo og fælles timer. Er vild med at synge, men mine begrænsninger irriterer mig meget (hæshed og svag på høje toner). Jeg synes, jeg er blevet bedre til at synge mere kraftigt, men der er stadig meget at lære. Det overrasker mig, hvor meget øvelse det egentlig kræver, før det er lært.
Louise er fantastisk, ærlig på en kærlig måde, lige hvad jeg har brug for. Derudover har hun et højt humør, men alvoren er der stadig. Jeg tror Louise kan hjælpe alle, der vil hjælpes. Hun er god til at finde ud af, hvad der skal arbejdes med.

Jeanette Berthelsen

Tror på sig selv og sit instrument

Jeg elsker bare at synge. Jeg har sunget hele mit liv og havde en drøm om at synge for andre. Jeg bruger sang for at smertehåndtere, og give mig selv glæde. Men jeg har vitterlig ikke kunnet tillade mig selv at tro på, at andre kunne have glæde af at lytte til min stemme. Så jeg tilmeldte mig, for at komme af med nogle gamle dårlige vaner, men i lige så høj grad, for at teste mig selv og mine sangevner, og bygge en tro på min stemme op. Jeg havde og har, mentalt brug for en coach der kunne vise mig svagheder og styrker i min stemme, og én som jeg professionelt havde tillid til. Ikke et familiemedlem der altid siger det lyder smukt (det gælder nemlig ikke i min verden 😁).
Jeg mærker min støtte og forskellen på at lave de rigtige øvelser, der gør at mine muskler ved hvad de skal. Jeg har fået tro på mine stemmelæber, og er blevet meget bevidst om at være kognitivt/ kreativt tilstede i min sang. Nu vil jeg bare så gerne ud og synge. Mere, mere mere.. Jeg vil rigtig gerne arbejde videre med mit randregister, volumen, klang samt med jazz.
Louise har været klar på enhver udfordring jeg har smidt hendes vej. Hun har været hård, når jeg har haft brug for det, og blid når jeg trængte til det. Louise har hjulpet mig med at tro på de styrker jeg har, men endnu vigtigere, så har hun hjulpet mig med at arbejde med mine svagheder, både mentalt og stemmemæssigt. Hendes latter løfter altid stemningen, og hendes viden om den fysiske del af sangtræningen er uvurderlig.
Man bliver glad af at synge. Og man bliver endnu gladere for at synge, når man samtidig tror på sig selv og sit instrument. Og det kan Louise hjælpe én med. TAK. Mit forløb er på ingen måde slut. Jeg har stadig en masse jeg skal lære og udfordres på, og en masse udvikling som Louise og jeg vil arbejde videre med.

Regitze von Benzon

Et nyt syn på min sang

Jeg ville gerne blive en bedre sanger, gå i dybden med teknikker. Faldt for Louises hjemmeside pga hendes uddannelse som jazzsangerinde, en genre jeg også selv vil øve mig mere i. Kunne godt lide hendes formuleringer og det virkede meget personligt.
Jeg er blevet mere bevidst om at bruge støtten, når jeg synger, at synge ubesværet – er mere opmærksom på at slappe af i ansigtet – og ikke mindst har jeg fokus på mine registre 😉 Det har været en aha-oplevelse for mig.
Jeg er endnu mere nysgerrig på at udvikle mig som sanger. Jeg vil gerne se, hvor jeg kan bevæge mig hen i sanguniverset – er der noget uopdaget, hvad kan jeg?! Så timerne i sig selv med Louise bag roret har gjort at jeg vil fortsætte.
Louise er meget sød og kærlig og har en helt fantastisk indstilling til at lære fra sig, på en meget personlig og brugbar måde. Louise løfter en, du føler dig tryg. Og så synes jeg de skemaer, vi fik udleveret er spot on – det er så fedt at få med. Kunne se hvad vi har øvet – og bruge det som en guideline. Louise er en super dygtig lærer, du bliver undervist i sang, men coachet oveni.
Tag Solistforløbet hvis du vil videre med din sang, forstå teknikkerne, har det svært med hvad det måtte være – genert, at forstå dig selv som en individuel sanger, øve med andre og møde deres evner og udfordringer, lære af dem og blive mere bevidst – og så er det bare rart at se nogle andre igennem forløbet.
Louise er den største grinebider :-)) Jeg er så glad for jeg startede hos hende, efter jeg lidt havde mistet modet. Hos Louise har jeg fået et nyt syn på min sang og mere selvværd med den.

Susanne Olsen

Bevidst om mine styrker og udfordringer

Jeg tilmeldte mig Solistforløbet fordi jeg ville gerne blive teknisk bedre til at synge og blive klogere på mine udfordringer.
Jeg er blevet mere afslappet når jeg synger og bruger mit mellemgulv i langt højere grad. Jeg er blevet mere bevidst om mine styrker, og de udfordringer jeg arbejder på sammen med Louise. Ved at øve mig, så er jeg blevet bedre til at mærke, hvad der sker teknisk i min krop, når jeg synger. Den største øjenåbner har for mig været at skulle slappe af i kroppen når jeg skal synge, så går det meget meget bedre – og bruge min krop! Jeg stoler mere på min stemme, og jeg er god nok/ min stemme er god nok. Min store forventning til at præstere godt er også blevet mere afslappet, og det gør, at jeg nyder at synge for mig selv og foran et publikum meget mere.
Jeg synes Louise er en dygtig underviser og er god til at spotte, hvilke udfordringer vi skal arbejde på. Jeg har oplevet at føle mig set og lyttet til, og at hun oprigtigt gerne vil hjælpe mig med at blive en bedre sanger – og det har været vigtigt for mig, at jeg har kunne mærke hendes ro. Jeg kan godt mærke, hun har en stor portion erfaring med undervisning.
Jeg synes det var super fedt at vi sluttede af med en koncert, hvor vi kan klappe af hinanden og bare lytte til hinandens stemmer og have forståelse for, at vi hver især har meldt os, fordi vi gerne vil udvikle os og blive bedre til at synge. <3
Det er en stor gave at arbejde med sin stemme. Det er ekstremt sårbart og personligt for rigtig mange mennesker at synge, så derfor tror jeg på, at det vil kunne skabe stor glæde for alle, der tør give sig selv den gave.

Selina Jørgensen

I dybden med klang og sangteknik

Forløbets længde, indhold, pris og især den afsluttende koncert tiltrak mig.
At gå i dybden med klang og sangteknik i soloundervisningen har været særligt godt for mig. Teknikken og støtten er blevet bedre og jeg har mere indblik i, hvad der virker godt for mig, og hvad jeg stadig har svært ved. Det overraskede mig faktisk at min performance blev så god (både sang og udtryk), og at jeg var så meget ud til publikum – plejer at være mere indelukket og introvert i mit udtryk når jeg synger. Jeg var rigtig glad for fællestimerne – især det at synge for hinanden og øve at performe. Der var også passende med teori.
Jeg synes hele forløbet har været rigtig lærerigt og godt. Louise er fantastisk. Glad og sprudlende. God underviser, der tager dig kærligt i hånden og ind i musikkens verden med teknik og begreber. Dygtig til at undervise lige der, hvor man er (ens egen udviklingszone). Hun er meget medmenneskelig og inddrager både sig selv og elevens personlighed i sangundervisningen. Kan godt lide tanken om at bruge psykologien til at få sangeren til at forstå, at både krop og sjæl hænger sammen. Og at det er afgørende for, hvordan man synger og udtrykker sig.

Lykke Petersen

Improvisation, opmærksomhed og selvreflektion

Jeg har brugt en sanglærer de sidste 10-12 år, men med lange pauser imellem. Tiltrækkende at det var et forholdsvis komprimeret forløb, så jeg var nødt til at ‘holde mig selv til ilden’. Uha, der er meget, der virkede godt for mig. Men de 2 fedeste.. At finde bedre ind til mit personlige sangudtryk, samt at jeg lærte en hel del om improvisation. Forandringen er, at jeg har større opmærksomhed og selvreflektion; før, efter, men især under min sang! Er overrasket over hvor fedt det er at improvisere! Alt var skiftevis hyggeligt og koncentreret. Jeg er fan! Blev hurtigt rolig i dit selskab og mit mod voksede under hele forløbet.

Gert Petersen

Jeg har fået mere ro på

Jeg valgte forløbet fordi der var mulighed for at få nogle grundlæggende ting på plads. Jeg har fået mere ro på. Min sang er blevet mere flydende, rolig og klangfuld, når jeg husker at gøre, som læreren sagde 😉. Undervisningen er hyggelig og tryg. Louise er engageret og professionel.

Poul Henriksen

Du skal med fordi du:

♥ Vil forstå, helt konkret, hvordan sangerkroppen bærer din stemme

♥ Ønsker en naturlig og stærk sangteknisk, som giver dig overskud og fleksibilitet

♥ Vil lære, hvordan sanglig frihed giver dig mere klang i alle tonelejer og bløde registerovergange

♥ Vil kende dine styrker som sanger - så ved du hvad du kan 'hvile i'

♥ Vil vide hvilke færdigheder; sangtekniske og musikalske, du stadig har brug for at træne - og præcis hvordan du øver dem

♥ Synes det er fedt med et struktureret øveprogram

♥ Vil lære at lave dit eget øveprogram udfra modellen i forløbet - som du kan bruge igen og igen

♥ Vil synge med flow og energi - og skabe i nuet

♥ Søger inspiration til at tænke ud af boksen - og henover taktstregerne

♥ Vil styrke dit sangermod

Her har du alle datoerne

Sololektioner - niveau A
  1. Uge 39
  2. Uge 41
  3. Uge 44
  4. Uge 46
  5. Uge 48

Du booker selv tid til dine sololektioner, i den angivne uge. Info herom følger din tilmelding.

Fællestimer - niveau A
  1. Fælleslektion - 17/9
  2. Fælleslektion - 22/10
  3. Fælleslektion - 3/12

Alle 3 tirsdage kl 19:00 - 20:30

Der er tre pladser på hold A.

Sololektioner - niveau B
  1. Uge 39
  2. Uge 41
  3. Uge 44
  4. Uge 46
  5. Uge 48

Du booker selv tid til dine sololektioner, i den angivne uge. Info herom følger din tilmelding.

Fællestimer - niveau B
  1. Fælleslektion - 20/9
  2. Fælleslektion - 25/10
  3. Fælleslektion - 6/12

Alle 3 fredage kl 16:30 - 18:00

Der er tre pladser på hold B.

Din Sangcoach

Mit navn er Louise, jeg er indehaver af Vokalrummet, 43 år og bor og underviser på Østerbro i København.

Jeg har undervist i rytmisk sang siden 2002, og er som sangcoach kendt for at være lattermild og ærlig. Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udtrykke sig gennem sang. Med positivitet og empati guider jeg dig igennem sangtekniske udfordringer og personlige begrænsninger - ind i din musikalitet og sangfrihed. Jeg inspirerer mine sangelever til at åbne op, til større sangermod, og til at bruge stemmens naturlige, fulde potentiale og klang.

Vokalrummet er et sted, hvor du kan slappe af, være dig selv, og trygt udvikle dig i dit sangudtryk.

Flow og mod er stærke faktorer i såvel sang som personlig udvikling, og det har inspireret mig til at blive certificeret FLOW Specialist ved Anja Vintov - en udvidet coach uddannelse i personligt flow gennem arbejdet med frygt, hverdagsmod, integritet og handlekraft.

Jeg er uddannet jazzvokalist med pædagogisk diplom fra Det Kgl. Konservatorium i Haag. I 2015 udgav jeg jazzalbummet "Kick Off Your Shoes", som nu er en del af det jazzrepertoire som Louise Bøttern Group spiller koncerter med. Se live optagelser med Louise Bøttern Group.

Som jazzsangerinde har jeg en naturlig viden og interesse omkring fri frasering, fortolkning og improvisation, som er til glæde for sangelever, der søger et mere personligt udtryk.

Foto: Tine Sif L. Kirk

En investering i dine sanger-færdigheder

Din investering

Din investering i din sangudvikling er 2895 kr.

Du kan betale i fire nemme rater.

For det beløb får du:

♥ 5 sololektioner (værdi 2250 kr)

♥ 3 fællestimer (værdi 2025 kr)

♥ Indledende sangprøve

♥ Personligt øveprogram og målsætning

 

Betingelser

Der er kun 3 pladser på hvert hold.

Tilmelding lukker når pladserne er besat.

Efter tilmelding og betaling modtager du en kvittering som bekræfter, at du har sikret dig en plads på solistforløbet.

Tilmelding og betaling er bindende for hele forløbet (ved ratebetaling), og beløbet tilbagebetales ikke ved afbud eller udeblivelse.

Fælleslektioner er fastsat af underviser og sololektioner bookes af sangelev inden kursusstart - og kan ikke ombookes.

Aflyser underviser lektioner, ombookes lektionerne eller udestående refunderes.

Hvor synger vi?