Mit rodfæste i mig selv

Jeg fandt Vokalrummet, da jeg begyndte på at lære fransk, og opbyggede faktisk en større selvtillid i min undervisning, turde stole meget mere på min stemme, og det at kunne formulere mig på et fremmed sprog. I starten sang jeg meget med min hals, og havde svært ved at synge af hele min kraft, men det ændrede sig hurtigt ved Louises tålmodighed og støtte. Hun har uden tvivl givet mig redskaber for livet; hvordan jeg kan tillade mig at lade min stemme blive hørt, kontrollere min vejrtrækning og mit rodfæste i mig selv. Det vil jeg aldrig glemme. Jeg stoler mere på min stemme, og ved hvilken forløsning det er at synge, og udtrykke mig gennem min stemme.De forskellige teknikker overraskede mig, især om hvordan jeg bruger min luft på bedst mulig vis, og hvor meget luft jeg egentlig kan have til at synge, inden jeg mister pusten. Det har været rigtigt spændende at synge mere ‘jazzet’, idet jeg har været vant til at stå i kirken og synge salmer.. Det kræver en vis form for mod at kunne synge jazz, fordi man slipper sig fri på en helt anden måde, end man muligvis kan gøre i et kirkekor.

Louise er dygtig, varm, kærlig, tålmodig, imødekommende, sjov, og det har været en ære og et privilegium. Jeg har lært så meget om livet, sang, noder og takter, og det at finde sin “grounding” gennem sang. Første dag var en vis overvindelse af mig selv, da jeg aldrig nogensinde havde fået solo sangundervisning, så det var meget grænseoverskridende. Da vi skulle finde en sang, havde hun en helt særlig evne til at se igennem mig, fordi uden at jeg havde fortalt særlig meget om mig selv, vidste hun hvordan jeg var som person, og ikke mindst hvilken sang jeg skulle synge. En dyb imødekommenhed, der var virkelig dejlig, jeg stolede hurtigt på hende, og havde tillid til, at jeg ikke behøvede at være bange for alle mine mange følelser af nervøsitet og usikkerhed på min sangstemme. Selvom jeg måske stadig er usikker på mig selv og min stemme, så har Louise uden tvivl hjulpet mig med, at jeg aldrig må glemme at være modig, og at jeg ikke behøver at have et dårligt selvbillede, når det angår min stemme.

Til dem der læser dette ønsker jeg, at de giver sig selv muligheden for at lære sig selv bedre at kende gennem sang, og opbygge en tillid til sin egen stemme. Der kan ligge mange uforløste følelser, som man ikke ved hvordan man kan udtrykke. Det kan Louise uden tvivl give støtte og vejledning til.