Udtalelser

Eleverne har udtalt sig - her kan du læse, hvad de siger..

Solosang eleverne siger:

Mit rodfæste i mig selv

Jeg fandt Vokalrummet, da jeg begyndte på at lære fransk, og opbyggede faktisk en større selvtillid i min undervisning, turde stole meget mere på min stemme, og det at kunne formulere mig på et fremmed sprog. I starten sang jeg meget med min hals, og havde svært ved at synge af hele min kraft, men det ændrede sig hurtigt ved Louises tålmodighed og støtte. Hun har uden tvivl givet mig redskaber for livet; hvordan jeg kan tillade mig at lade min stemme blive hørt, kontrollere min vejrtrækning og mit rodfæste i mig selv. Det vil jeg aldrig glemme. Jeg stoler mere på min stemme, og ved hvilken forløsning det er at synge, og udtrykke mig gennem min stemme.De forskellige teknikker overraskede mig, især om hvordan jeg bruger min luft på bedst mulig vis, og hvor meget luft jeg egentlig kan have til at synge, inden jeg mister pusten. Det har været rigtigt spændende at synge mere ‘jazzet’, idet jeg har været vant til at stå i kirken og synge salmer.. Det kræver en vis form for mod at kunne synge jazz, fordi man slipper sig fri på en helt anden måde, end man muligvis kan gøre i et kirkekor.

Louise er dygtig, varm, kærlig, tålmodig, imødekommende, sjov, og det har været en ære og et privilegium. Jeg har lært så meget om livet, sang, noder og takter, og det at finde sin “grounding” gennem sang. Første dag var en vis overvindelse af mig selv, da jeg aldrig nogensinde havde fået solo sangundervisning, så det var meget grænseoverskridende. Da vi skulle finde en sang, havde hun en helt særlig evne til at se igennem mig, fordi uden at jeg havde fortalt særlig meget om mig selv, vidste hun hvordan jeg var som person, og ikke mindst hvilken sang jeg skulle synge. En dyb imødekommenhed, der var virkelig dejlig, jeg stolede hurtigt på hende, og havde tillid til, at jeg ikke behøvede at være bange for alle mine mange følelser af nervøsitet og usikkerhed på min sangstemme. Selvom jeg måske stadig er usikker på mig selv og min stemme, så har Louise uden tvivl hjulpet mig med, at jeg aldrig må glemme at være modig, og at jeg ikke behøver at have et dårligt selvbillede, når det angår min stemme.

Til dem der læser dette ønsker jeg, at de giver sig selv muligheden for at lære sig selv bedre at kende gennem sang, og opbygge en tillid til sin egen stemme. Der kan ligge mange uforløste følelser, som man ikke ved hvordan man kan udtrykke. Det kan Louise uden tvivl give støtte og vejledning til.

Xena Adams

Der er skabt en kanal indeni mig, som endelig kan give plads til min stemme

Jeg havde aldrig før prøvet sangundervisning og ville derfor gerne starte med solosang. Og jeg følte mig rigtig tryg under forløbet.
Jeg har altid elsket at synge, men har ikke haft de teknikker og den viden om hvordan man synger. Det overraskede mig, at der lå så meget teknik bag det at synge.
Det er som om der er blevet skabt en kanal inden i mig, som endelig kan give plads til min stemme. Der er sange som jeg aldrig turde rode mig ud i, som jeg nu synger uden problemer. Jeg tør flere af de lidt sværere sange.
Louise er nærværende og hjertevarm. Hun forklarer tingene så man forstår det, og hvis man kommer til at ramme ved siden af, så hjælper hun en med at komme tilbage på rette spor.
Hvis man har lyst til at lære og synge, lære de tekniske ting bag og samtidig have det sjovt mens man gør det, så skal man tilmelde sig sang hos Louise.

Caroline Garby

Friheden til at nyde at synge højt

Jeg ønskede at blive mere komfortabel og selvsikker med min egen stemme. Uanset om den lød ren og klar, eller skinger og nasal. Valgte solosang fordi min sangteknik/ erfaring var meget lille. Jeg ønskede derfor at gå ugentligt, da jeg gerne ville terpe faget.

Igennem det år, som jeg har gået hos Louise, kan jeg mærke, at jeg har opnået mit ønske om at være komfortabel med hvordan min stemme lyder. Jeg bruger nu også min støtte og luft ordentligt i de forskellige registre. Jeg nyder at gå og synge derhjemme, i en fællessang eller efter et par øl – uden at være selvbevidst og uanset hvordan det lyder. Den store forskel for mig er friheden til at nyde at synge, og friheden til at nyde at synge højt og danse med til en sang.
Undervisningen har ikke kun hjulpet mig med sang. Den har også hjulpet mig med at tale klart og tydeligt ved større sammenkomster. Jeg har også fået en bedre forståelse af, hvor meget kroppen egentlig hænger sammen.

Louise er en åben og lyttende underviser. I hendes undervisning lærte jeg hurtigt, at der er plads til grin og at smide genertheden. Derudover er Louise dybdegående med stoffet, og hun finder ud af, hvad der fungerer præcis for én til at lære teknikkerne. Plus at hun altid har baglommen fuld af gode metaforer og jokes på, hvordan man kan huske de forskellige sangteknikker.

Du skal tilmelde dig, hvis du gerne vil lære at bruge din støtte ordentligt, og synge i de forskellige registre. Plus hvis du ønsker at blive komfortabel med hvordan din egen stemme lyder, og miste den selvbevidste stemme i baghovedet.
At komme hos Louise det sidste år, har været et dejligt pusterum fra en ellers travl hverdag. Det har været tilfredstillende at kunne arbejde på mig selv en gang om ugen, på et punkt hvor jeg længe har villet forbedre mig.

Karoline Mathilde Laursen

Jeg har følt mig tryg og set

Jeg havde brug for teknikker til at nå mine mål og sparring i forhold til stilarter, arbejdsområder mv. Valgte solosang da der kan arbejdes målrettet med de områder, jeg har brug for og ønsker forbedret.

Helt konkret kan jeg mærke, jeg er mere afslappet både i krop og stemme. Har det sjovere og nyder at synge mere. Den største forskel for mig har været at jeg har følt mig tryg og set. At min selvtillid er oparbejdet samtidig med, at jeg er bevidst om de arbejdsområder jeg stadig skal arbejde på. Nu er det bare mere sjovt at øve.

Jeg var bedre, end jeg troede. Og det er lettere at nå de mål jeg har sat, end jeg troede.
Jeg oplever Louise som kompetent, åben, ærlig. Imødekommet hvor jeg står og de ønsker jeg har, samtidig med, hun giver sit bud på, hvor jeg kan/ bør arbejde.

Du skal synge hos Louise fordi det er en positiv oplevelse, især hvis man har nogle ar med sig, fra tidligere jobs, undervisere mv. Det er et godt frirum til også at udforske sig selv som sanger.

Kathrine Lundorff

Always fun, always educational, always pushes me gently

I’m just a really happy student! I never know what’s going to happen in class (which I guess is appropriate for jazz) 🙂 but it’s always fun, always educational, and it always pushes me gently into new territory.

Jeg vil gerne synge. Godt. Men det gør jeg ikke endnu. Så jeg har brug for en sangcoach. And I feel freer to make mistakes if there’s only one other person present! I am not a religious man, and so I need to find meaning somewhere. The arts give that to me.

I use my diaphragm differently now, and I think it has improved my sound. I’ve learned that warming up isn’t quite the rigorous exercise I thought it was. I’ve learned how to place my voice all on my own.
Also, my previous sangcoaches weren’t jazz-oriented, and so I love being able to go deeper into the specifics of the genre. Louise speaks jazz.

I would recommend her to anybody wanting to improve their singing, especially for jazz, pop, folk etc styles. Super happy so far! Sangtid gør mig altid glad, og jeg lærer meget.

Derek Zinger

Små ændringer for stemmens sundhed og lyd

Inden jeg kom til sang hos Louise, havde jeg en periode, hvor min selvtillid som sanger var dalet lidt, fordi jeg ikke følte, jeg kunne rykke mig eller ændre så mange ting ved min stemme. Jeg følte mig ustabil og manglede en til at guide mig.

Men det har Louise i den grad lavet om på. Sang hos Louise er virkelig et frirum – og jeg kan kun anbefale at melde sig til sang hos hende. Det er så spændende at arbejde med alt fra basale teknikker, til udtryk i sang og fortolkninger. Hun får mine varmeste sanganbefalinger.

Det har helt sikkert været udfordrende og spændende at skulle lægge mit arbejde med støtten om. Jeg har sunget i mange år og det at arbejde med en så basal ting har virkelig været udfordrende – men det har været det hele værd.

Det overrasker mig virkelig hvor stor en forskel små ændringer kan gøre for stemmens sundhed og lyd. Jeg synes, at jeg bliver mindre hæs, når jeg synger nu. Jeg har lært at bruge min støtte og stemme på en mere skånsom måde. Jeg oplever, at jeg er blevet mere bevidst om, hvordan jeg synger og f.eks. hvordan og hvor jeg placerer vokaler og klang.

Louise er en helt eminent underviser. Hun er lyttende, empatisk, kreativ og løsningsorienteret. Hun møder dig i øjenhøjde – altid med et smil – og arbejder med dig, der hvor du er. Jeg er blevet mødt med utrolig stor varme, kompentence og omsorg. Hun er tålmodig og giver ikke op, når hun lærer fra sig. Hun er god til at sætte sig selv i spil og være med i øvelserne. Du vil møde en rigtig dygtig underviser, der har styr på sit fag og som samtidig drager stor omsorg for sine elever.

Julie Gulløv Munk

Synge med det, der er

Har, for mange år tilbage, sunget i kor og elskede det. Savnede at bruge stemmen og kroppen til at genskabe glæden ved at synge, så vi tilrettelagde et sangforløb med solosang med min datter.

Jeg er blevet bevidst om åndedrættet og dets betydning for at skabe klang og fået viden om stemmebåndets indretning og brug. Men er også blevet klar over hvor stor påvirkning min følelsesmæssige tilstand og udfordringer har på min måde at synge på. Nu bliver jeg ikke anspændt i halsen eller får ikke ondt i halsen og jeg har mere luft at synge på.

Louise er et empatisk, begavet og karismatisk menneske og dertil top professionel indenfor sit fag. Hun mødte mig, hvor jeg er, også hvad angår mit stemmemæssige niveau og byggede mig op derfra. Louise er en dygtig formidler, pædagogisk og tydelig i sit sprog.

Et sangforløb hos Louise betyder så meget mere end det rent sangtekniske. Da hun – med fokus på og føling med den enkelte – arbejder med hele kroppen, er hun katalysator for forløsning af den modstand man kan have i kroppen mod at slippe kontrollen og være med det der er, synge med det der er. Det handler ikke om at udvikle skønsang, men om at opnå velvære og balance og synge fra hjertet.

Med Louises professionelle tilgang til sangudvikling og samtidigt sans for den enkeltes udfordringer og udviklingspotentiale oplevede jeg en følelsesmæssig forløsning og øget glæde ved at synge i løbet af undervisningsforløbet. Jeg oplevede at blive mere bevidst om, hvad åndedrættet betyder ikke bare for udvikling af stemmeklang men også som katalysator for at skabe et følelsesmæssigt og ærligt udtryk i stemmen og sangen. Har fået udvidet min forståelse for sjælens mange ventiler. Med en dybere forståelse for åndedrættet og kroppens behov har jeg styrket mit fokus på nuet.

Caroline Rubow

Jeg lærte at stole på min krops evne til at give mig stemme

Jeg er ovenud glad for, at jeg valgte Louise som sanglærer. Jeg ledte efter en sanglærer, der kunne hjælpe mig med at forløse gammel energi, der gjorde at min stemme føltes låst, med sang.

Jeg har lært at bruge støtten, sænke strubehovedet, holde halsen åben, ned med undermunden, øve fuldregister. At lære at give slip på min ubevidste/ gamle beskyttelsesmekanisme omkring halsen. Nu synger og taler jeg med mere kraft end før.
Jeg lærte at stole på min krops evne til at give mig stemme. Jeg vidste nok ikke, hvor meget det er et træningsspørgsmål, og dermed hvor langt man kommer med at øve og være fokuseret. Frygtede at jeg var begrænset af ‘biologien’.

Louise er en helt særlig og skøn person – og sanglærer. Hun tager intuitivt fat på lige præcist det, du har brug for at slippe, åbne, flytte og øve, og hun skaber et fint og tillidsfuldt rum at tage skridtene i. Louise kombinerede let at rumme sårbarheden i min proces og arbejde med teknikkerne til mine udfordringer.

Jeg vil egentlig anbefale hende til alle, som har lyst at synge. Om det er for at udvikle sig rent teknisk, eller kombineret med ens selvudvikling, som det var i mit tilfælde.

Lene Hjort Lorenzen

Teknikken er mit redningsnet

Jeg har meget specifikke mål og udfordringer når det kommer til sang. I mange år troede jeg, at jeg kunne lære at synge på egen hånd, nu er jeg blevet klogere.

Den største forskel for mig var at få støtten på plads. De dele af teknikken, der er på plads, fungerer som et redningsnet når jeg synger, selv når der er noget ved situationen, der skaber stress. Meget af den specifikke viden har været en overraskelse; f.eks. at nogle vokaler er sværere at synge i høje tonelejer end andre.

Louise er super kompetent – og ærlig. Hun er mester i at formidle sangteknikken med udgangspunkt i elevens behov. Hun giver god vejledning, støtte og klare svar. 

Jeg synes at alle, der gerne vil udvikle sin sangteknik skal tilmelde sig til sang hos Louise, fordi hun er i stand til at formidle ekstremt særegen viden til alle refleksionsniveauer. De to vigtigste faktorer, der skal til for at man kan udvikle sig, mener jeg, er ærlig feedback og god vejledning – Louise leverer varen 100%.  Rent teknisk har jeg udviklet mig mere på 4 måneder hos Louise end på halvandet år på højskole.

Line Lauridsen

Jeg tør tage lidt flere chancer

Søgte en sanglærer for at forbedre mine sangkundskaber. Jeg havde tit en følelse af at slide på stemmen og en mangel på kraft/ power på nogle toner. Ville også gerne være mere tonesikker og arbejde på udtryk.

Det har været godt at vi har arbejdet med støtte, at åbne stemmen og udtryk. Jeg føler, jeg er blevet bedre til at åbne i stemmen og synge mere til. Jeg synes faktisk, jeg er i stand til at synge nogle fraser, som jeg ikke kunne før. Jeg tør tage lidt flere chancer og vise mere af min personlighed, når jeg synger. Det overrasker mig, at man kan bruge sang som selvudvikling. Og at bruge fortolkning af teksten som et udtryk.

Det er dejlige omgivelser at synge i på Collinsgade; øvelokale og køkken er rigtig hyggeligt og giver én fornemmelsen af at rejse tilbage i tiden. Louise er ambitiøs på ens vegne, så derfor spænder indholdet bredt mellem sangteknik, personlig udvikling, sangskrivning, hørelære, teori og rytmik. I en periode synes jeg, vi satsede lidt for bredt, da jeg næsten synes det kræver særskilte timer også at lære teori, hørelære og rytmik, eller i hvert fald tid/prioritering derhjemme til at øve det særskilt.

Jeg oplever Louise smilende, glad og livlig. Hun er god til at forklare og demonstrere teknikken og teorien. Hun er også opmærksom på, om man har forstået det og hvordan man har det med det. Louise er meget kærlig og empatisk, men samtidig også ærlig i sin feedback. Louise er også god til at akkompagnere på klaver.

Marie Højen

Et nyt territorie for min stemme

Jeg har aldrig modtaget sangundervisning før og kunne derfor godt tænke mig at få en grundlæggende introduktion til hvordan min stemme fungerer – derfor opsøgte jeg Vokalrummet.

Noget jeg rigtig godt kunne lide var, at undervisningen tog udgangspunkt i sange, jeg ønskede at synge. Samt at undervisningen både bestod af at synge sange og tekniske øvelser. For mig, har det netop været vigtigt at fokusere på teknik, da jeg ikke havde arbejdet med det før.

Jeg føler først og fremmest, at jeg har fået en basal viden omkring hvad det vil sige at synge. Udover det har jeg fået mere kontrol over min stemme, og føler mig dermed mere sikker i min stemmeføring, hvilket jeg kan mærke i alt, hvad jeg synger. Jeg havde ikke arbejdet med stemmeregistre før, og har opdaget et slags nyt territorie for min stemme, som jeg umiddelbart ikke troede jeg kunne begå mig i.

Jeg har været meget tilfreds med Louise som underviser. Jeg blev mødt med et smil hver gang og følte at Louise fra start af så potentialet i min stemme, og havde lyst at udvikle den sammen med mig. Jeg så frem til hver undervisningsgang og forlod lokalet med et smil og god energi hver gang. Atmosfæren er god, og jeg følte, at det var et trygt rum at være i, og at udvikle mig i.

Emma Kristine Sørensen

Det er der ingen, der glemmer!

Jeg ønskede at synge en sang til min kommende hustru til vores bryllup.

Jeg havde aldrig sunget før, så det var noget af en overvindelse at få taget modet til at kaste mig ud i det. Den første sangtime er selvfølgelig med sommerfugle i maven, men jeg synes at Louise var god til at hjælpe mig på vej, når det nu er første gang man står og skal synge solo. For hver sangtime mærkede jeg forbedringer. Louise gav mig øvelser, så der var lidt hjemmearbejde mellem hver time.

Jeg gik alle gange fra Louise’s time med en glad fornemmelse i kroppen. Man er bare glad i låget. Hun er altid glad og i godt humør. God til at støtte mig, når jeg til tider mistede troen på mine egne evner. God til at lære fra sig. Jeg var meget tilfreds.

At jeg faktisk, på bare 10 timer, lærte at synge en solosang til mit bryllup og det gik så fint. Sjovt at fuldstændig overraske min hustru og 70 andre til en fest. Det er der ingen der glemmer!

Har du ikke en tone i livet, men går med en tanke om at synge en sang som jeg har beskrevet – SÅ GØR DET! Du fortryder ikke – Louise hjælper dig. Lad Louise spille til, når du skal synge til dit arrangement – så har du en hjælper ved din side, hvis du mister tråden.

Brian Miltoft

Turde give slip på pænheden

Har sunget sopran i gospel kor gennem 7 år, men oplevede ofte hæshed, når krævende sange skulle indøves. Udover det havde jeg lyst til at afprøve forskellige genrer med min stemme og afprøve hvad den kunne.

Jeg er blevet bedre til at mærke, hvornår jeg kommer til at spænde i hals/ stemme og ændre det – bla ved en anden måde at holde støtten på end jeg gjorde før. Er klar over hvor meget der skal øves for at blive en stærk og solid sanger. At turde give slip på pænheden 🙂 Det er ok at synge grimt når man lærer – det har jeg ikke været så god til. Ville helst ha’ det skulle lyde smukt fra starten, men det lærer man jo ikke så meget af.

Louise er rigtig dygtig til at finde ens svagheder og styrker. For mig har det været guld værd, at Louise har formidlet meget af det sangtekniske i billeder. Det har gjort det lettere for mig at forstå, hvor jeg skulle lægge tonen/ holde støtten etc. Altid dejligt at komme til sang og blive mødt af dit gode humør og ikke mindst tålmodighed 🙂

Heidi Wulff

Vi nåede så langt på to dage!

Jeg er kommet hjem med en fyldt rygsæk – og vigtigst – teknikker, jeg faktisk også kan bruge uden Louise står ved min side. Og en langt større forståelse for mig selv og min sang. At mit fuldregister er så sikkert anede jeg slet ikke.

Jeg søgte en sanglærer der ikke kendte mig og og dermed ikke havde en forudindtaget mening om min sang. En der ville være ærlig, og som kunne skubbe mig ud over kanten og videre ind i sangens kringlede kroge. En sanglærer der også så personen bag stemmen. 

Jeg er meget mere sikker på det jeg gør, og er mere teknisk bevidst. Jeg hører en klarere klang; en mere ren og BLØD lyd fandt hun frem i mig. 

Hun var den rette for mig til at få den helt oprigtige lyst til at synge tilbage igen. Hjertevarm og let til latter. Behagelig at arbejde overfor. Imødekommende og en rigtig god menneskekender! Av 😃

Jeg er glad for at jeg valgte to dage. De første nye ting kunne nå at bundfælle sig, og vi kunne bygge videre på helt små detaljer på dag to. Det vigtigste er, at du selv møder op og er åben og modtagelig over for Louises professionelle og meget skønne undervisning.

Ann Kathrine Glue

Overskud til klang og udtryk

Louise er dygtig til alle aldre. Alt fra professionelle til utrænede. Sød, empatisk, skarp, nærværende, streng og sjov. 😃

Jeg mærker jeg bliver meget bedre. Jeg bliver mere rytmisk og får strukturet og økonomiseret mine sange, som gør jeg har meget mere overskud til klang og udtryk.

Louise er fantastisk god til at spotte mine utrænede og svage sider. Hun er klar og tydelig i formidlingen om forbedringer. Hun er meget støttende og jeg føler mig altid tryg. Jeg har haft mange sangundervisere gennem årene og Louise er for mig en af de bedste jeg har gået hos.

Maria McTurk

Forståelse for mit musikalske udtryk

Jeg har oplevet en stor forståelse for mit musikalske udtryk, som jeg har arbejdet på gennem de sidste 7 års tid, og er med Louises hjælp og vejledning kommet rigtig langt på kort tid.

Det gør bestemt ikke timerne dårligere at man bliver mødt med smil og varm thé i den hyggelige lejlighed på Østerbro.

Undervisningen kan anbefales til alle, der har lyst til at blive bedre indenfor sang; øvet som begynder.

Signe Cold

Visualiserer det tekniske

Jeg kan på det varmeste anbefale sangtimer hos Louise. Dejlig atmosfære, og høj faglig dygtighed. Hun er enormt god til at visualisere det tekniske aspekt af sangen, på en sjov og lærerig måde.

På kort tid fik jeg styr på teknikker, som jeg tidligere har bøvlet meget med.

Louise har givet mig de fornødne redskaber til at komme videre på mit sangeventyr.

Rikke Tangholt Andersen

Lege med min stemme og forcerer ikke

Som uddannet og optrædende danser, bliver jeg ofte bedt om at råbe, lave elefantlyde eller tale. Stemmearbejde er også vigtigt når jeg skal undervise: Hvordan slider jeg min stemme mindst?

Nu har jeg de nødvendige redskaber. Jeg kan lege med min stemme og forcerer ikke. Nu føler jeg mig mere tryg ved min stemme.

Undervisningen foregår meget afslappet, og jeg føler, at Louise involverer sig i min udvikling. Hun er forberedt og professionel, hun lægger meget vægt på teknikken og er ofte meget detaljeret i sin forklaring. Selvom Louise anbefaler sange der passer til min stemme og mine udfordringer, vælger vi sangene sammen, og det er dejligt at synge noget, man selv holder af.

Pierre Enaux

Jeg kan åbne alle sanser

Louise er alt hvad jeg søgte i en sanglærer. Utrolig kompetent, fantastisk mild, super inspirerende og virkelig oprigtig.

Jeg har aldrig sunget for andre og ville egentlige bare høre en kyndig hvad jeg kunne og ikke kunne.

Hun fik mig til at åbne op og glemme alt om generthed og frygten for at fejle. Jeg kan åbne alle sanser sammen med Louise og jeg har lært meget mere end jeg troede jeg ville og kunne.

Det er en sand fornøjelse at synge for og sammen med Louise for hun gør mig tryg, også i at fejle.

Mia Erika Gottlieb

Tør kaste mig ud i vildere sange

Det er altid en glæde, at komme til sang hos Louise. Der er altid en afslappet stemning og rart at være. 

I sangtimerne har jeg lært meget nyt, og ting jeg ikke anede jeg kunne. Og selvom det vi synger, er svært og kan være lidt en pine, glæder jeg mig altid til næste gang. 
Louise har styrket mig både i mange sangfærdigheder, bla. at synge med støtte og at trække vejret ordentligt når jeg synger, men vigtigst af alt har hun gjort, at jeg føler mig mere sikker, når jeg synger, og derfor tør kaste mig ud i vildere sange.

Louise er rigtig dygtig, og god til at lære fra sig. Man kan ikke andet end at holde af hende.

Laura

Har udvidet mit toneregister

Efter mange års selvstudie i musik og sang, begyndte jeg til undervisning hos Louise, og har efter bare få lektioner allerede udvidet mit toneregister betydeligt mere, end jeg havde forestillet mig muligt.

Kim Lemke Nielsen

Altid en sikker fornemmelse for, hvad jeg har brug for

Louise er et fund. Hun er leende, varm og imødekommende og samtidig direkte og uden omsvøb i sin addressing af mine udfordringer. Jeg elsker, at hun altid er velforberedt og nærværende i sangtimerne.

Hun er en særegent kompetent pædagog, der altid har en sikker fornemmelse for, hvad netop jeg har brug for lige nu. At kunne kombinere sødme og autoritet er en sjælden gave, og jeg er dybt taknemlig for at have fundet hende og for at kunne se frem til mere sang, te og latter i hendes hyggelige Østerbro-lejlighed.

Hanne Boll Overgaard

Opløftende at bruge min stemme

Det er altid en stor fornøjelse, når jeg skal til sangtimer hos Louise! Hun er imødekommende, altid i godt humør og meget inspirerende.

Hendes entusiasme smitter bestemt af på mig, og får sangen til at blive overskuelig og simplere. Hun hjælper mig med at bruge de rigtige teknikker, så jeg kan ramme toner, som jeg ikke troede, jeg kunne synge. På denne måde bliver det virkelig lækkert og opløftende at bruge min stemme.

Elena Barbachano Sørensen

Slip kontrollen og tilgå sangen mere legende

Louise forstår at udfordre mig lige dér hvor jeg har allermest brug for det, både teknisk og musikalsk.

Hun har hjulpet mig til at mærke og høre, hvad jeg får ud af at bruge min stemme på forskellige måder, og har forstået at skabe et rum, hvor det har været muligt for mig, at slippe kontrollen og tilgå sangen mere legende.

Sjovt, spændende og noget der rykker!

Bethina Hamann

Selvsikker og modig

Jeg ville genoptage min sang, og tænkte at en sanglærer var et oplagt bud.

Nu er jeg blevet mere selvsikker og modig! Den største aha-oplevelse var, at man kan synge med forskellige slags ‘stemmer’ – chest voice, head voice mm.

Mit råd til andre sangere: Vær ikke bange for at prøve at synge på en ny måde, men sæt også pris på den måde du allerede synger på nu (hvis du er tilfreds med den). 

Louise er meget dygtig og engageret! Hun har altid et stort grin efterfulgt af en masse kloge ord om sangteknik og andet.

Anne Mette Stougaard

Professionalisme og venskabelighed

Jeg begyndte til sang fordi jeg elsker at synge og er klar over, at jeg har brug for at lære noget sangteknik.

Jeg havde svært ved at bruge støtten. Det gør, at jeg har sværere ved at synge de højeste toner, og jeg dermed slider mere på stemmen. Nu er jeg meget mere fokuseret på min støtte. 

Den sidste gang skulle jeg prøve at improvisere. Jeg er godt klar over, at jeg ikke er fan af improvisation, men det gjorde alligevel noget ved mig, og var en oplevelse der har gjort mig mere bevidst på, at det er vigtigt at gøre! Selvom jeg måske ikke ligefrem gør det meget endnu.

Louise var en stor del af grunden til, at jeg kom tilbage til sangundervisning. Hun er altid fantastisk glad, menneskelig og meget nede på jorden. Der er en god blanding af professionalisme og venskabelighed over hende, hvilket gør forløbet super godt!

Andreas Dam Bredsdorff

Jeg har fået min glæde og selvtillid til at synge tilbage

Jeg har haft fagligt dygtige sanglærere før, men jeg følte mig aldrig rigtig tryg eller fri i deres undervisning. Jeg blev mere og mere usikker på mig selv, og mistede helt lysten til at synge. 

Jeg har fået min glæde og selvtillid i forhold til at synge tilbage!!! Jeg har lært at bruge sangteknikker, så jeg kan synge længere fraser, og på en sund måde. Jeg er blevet bedre til at bruge min støtte. Jeg har lært at forstå en node, fagudtryk osv. Jeg har lært teknikker til improvisation, og meget meget mere! Da min største udfordring var at spænde i kæbe og svælg, var det største arbejdet med åbne vokaler, diftonger og ansatser. Det har hjulpet mig uvurderligt meget. Også støtteøvelser var super gode for mig. 

Louise er den mest kompetente, fagligt dygtige, empatiske og inspirerende sanglærer jeg nogensinde har haft. Der er altid varme, latter og smil. Jeg har følt mig tryg og har mærket, hvordan jeg har kunnet blomstre. Hun har et analytisk talent og et øre der gør, at hun er spot on når hun vejleder dig. Jeg føler mig utroligt priviligeret over at have haft en lærer, der både har en så utrolig høj faglighed, samtidig med at hun er tålmodig, pædagogisk og en rigtig god formidler.

Ida Andersen

Solosang - det siger børnene og deres forældre:

Jeg har lært at acceptere den stemme jeg har

Mine veninder gik til kor og min far ville rigtig gerne have jeg spillede et instrument. Så jeg startede til solosang. Jeg overvejede tit at stoppe, fordi jeg synes det var grænseoverskridende, men jeg stoppede aldrig. Det var sjovt og en rar måde at give slip på. Det er først nu hvor jeg skal på efterskole jeg bliver nødt til at stoppe.
Jeg havde en meget hæs stemme da jeg var mindre. Jeg gik til lægen og fik af vide det var rigtig godt jeg gik til sang, for ellers ville min stemme blive ødelagt. Det samme sagde Louise. Så mig og Louise fik rettet op på det og min stemme er slet ikke så hæs mere. Jeg har lært at trække vejret fra maven af. Det er blevet en vane.
Jeg har lært at man ikke behøver at være mester fra start. Du kan næsten lære alt hvad du vil, hvis du bruger tid og energi på det. Jeg har lært at acceptere den stemme jeg har, ligsom det er vigtigt at acceptere den du er som person.
Det overrasker mig faktisk at jeg kan styre min krop ved kun minimale ændringer af feks løftede kindben eller at slappe af i kæben. Bare det jeg smiler, når jeg synger, lyder det bedre.
Louise er et af de mennesker jeg aldrig glemmer. Vi har det altid vildt sjovt, og Louise er rigtig god til at få andre mennesker til at få det godt med sig selv. Jeg tror Louise kan se noget godt i alle mennesker på jorden.
Jeg bliver tit sur på mig selv hvis jeg laver en fejl, men hun er god til at lære mig at sige skidt pyt. Jeg er blevet mødt med åbne arme siden start, de sidste 7 år af mit liv.
Louise vil hurtigt lære dig at kende og finde de ting, der skal arbejdes med i sangen. Hun respekterer dig som du er, også selvom du kommer til time og ligner en der aldrig har sovet, respekterer hun det og griner bare lidt af det, haha 😉
Jeg glæder mig til at komme tilbage fra efterskole og starte til sang hos Louise igen!!

Clea Quist-Møller

Hurtigt vant til at synge overfor en lærer

Jeg var begynder i sang og var ikke vant til at synge overfor andre. Jeg syntes det var interessant, at man kunne få lidt mere udøvelse og kunne få en god teknik. Solosang på Sæsonkort fungerede godt for mig, fordi jeg lærte hurtigt, og blev meget hurtigt vant til at synge overfor en lærer.

Det var meget lettere at lære at synge, når det kun var Louise som var der, og man ikke skulle fokusere på hvad andre tænkte. Hun er utrolig sød og imødekommende. Hun er rigtig venlig, og hun er utrolig dygtig og god til at undervise. Det har været utrolig sjovt og hyggeligt til hendes undervisningstimer.

Jeg havde ikke regnet med, at der var så meget teknisk at lære, og at det var så svært at synge. Jeg er blevet meget dygtigere, og har lært at kunne høre min egen stemme bedre. Mange tak for denne her sæson – har haft en virkelig god oplevelse og glæder mig allerede til næste sæson!

Leonora Hobolt Sidal

Vi kan grine sammen om de fejl vi laver

Det er vigtigt for mig, at jeg føler mig tilpas, fordi det at synge, godt kan være meget grænseoverskridende. Jeg søgte én, som kunne lære mig meget, men også være forstående og sjov (hvilket jeg har fundet).

Det har overrasket mig meget, hvor mange teknikker man skal have styr på, og hvor meget der påvirker ens måde at synge på.

Jeg kan mærke en fysisk forandring. Jeg synger på en helt anden måde, hvor jeg bruger kroppen. At lære at bruge min krop rigtigt, så jeg ikke kun synger med luft fra halsen, men helt nede fra maven.

Louise er super sød og og er helt vildt glad for, at jeg har valgt hende. Hun er meget åben og forstående, og en virkelig dygtig lærer. Hun giver en bred forståelse for sangteknikker, vi kan grine sammen om de fejl vi laver osv. Og så har jeg en Megagod time hver gang vi ses.

Selma Marie Ærenlund Christiansen

Jeg er lidt genert

Jeg valgte solosang fordi jeg gerne ville synge lidt mere, og lære at bruge min stemme bedre – men helst ikke sammen med andre, da jeg er lidt genert.

Nu kan jeg synge bedre igennem.

Louise er sød og god til at synge. Meget grinende. 🙂

Laura Ballisager

Kraftfuld stemme

Jeg havde virkelig lyst til at udvikle min sang.

Dét der overraskede mig mest, var hvor svært det var at synge, mens jeg skulle bruge de sangteknikker, jeg blev lært.

Jeg kan bedre beherske mine vejrtrækninger, og jeg synes, at jeg er blevet bedre til at ramme tonerne, har fået en mere kraftfuld stemme, og har lært at bruge min hals korrekt. Jeg synes også, jeg er blevet mere åben, end jeg var før.

Undervisningen er munter og sjov, og meget lærerig. Første gang blev jeg mødt med et stort smil, og vi har haft det rart lige siden.

Maya Petersen

Bedre til at finde tonen

Magnus har løbsk tale og vi tænkte, at det kunne hjælpe ham at gå til sang.

Han er blevet bedre til at finde tonen og til at synge igennem og han har fået mere selvtillid.
Vi var overraskede over, hvor glad han var for at gå til sang.

Louise er god og rar, vi blev altid mødt med glæde og positivitet.

Magnus Svendsen

Fantastisk musikalsk og personlig udvikling

Ella begyndte til solosang hos Louise, da hun var 8 år. Ella har altid været meget glad for at synge og har sunget i kor fra 5-årsalderen, men hun var ikke lun på ideen om solosang pga generthed. Allerede efter første sangtime hos Louise slap Ella genertheden, og hun har gennemgået en imponerende udvikling, der bl.a har vist sig i, at hun uden tøven sang solo til Louises sommerkoncert for en stor gruppe mennesker, hun ikke kender.
Hun har fået større stemmekontrol, større forståelse for det sangtekniske, indlevelse i sangen, og hviler mere i sig selv i sangen.

Ella er meget begejstret for at gå til sang hos Louise, og det skyldes mange faktorer ved Louises undervisning og personlighed, som kan sammenfattes i, at Louise kombinerer varme, glæde og autencitet med høj faglighed og autoritet.
Derudover besidder Louise et meget stort pædagogisk talent, hun er en fænomenal menneskekender, og det er vores erfaring, at hun møder den enkelte sanger netop der, hvor eleven har sine styrker og udfordringer og baserer undervisningen på disse to ben: at udvikle styrkerne yderligere og udfordre netop der, hvor eleven magter det – i et respektfuldt og inspirerende rum. Louise er desuden lattermild og meget tillidsvækkende.

Hos Louise har Ella taget meget store skridt i udviklingen af sin sangteknik, samtidigt med at hendes selvværd og store sangglæde er vokset yderligere. Vi kan derfor meget varmt anbefale Louise som sanglærer.

Ella Bruus-Frederiksen

Stemmetræning før optagelsesprøven

Svea har de sidste par år sunget mere og mere, og er glad for at synge. Da hun skulle til optagelsesprøve på Sct. Annæ og i DR pigekor, var det oplagt at få trænet hendes stemme hos en professionel.

Svea kan nu synge kraftigere og med større selvtillid. Dejligt at der bliver fokuseret på mere end sang (selvværd).

Louise er meget glad og støttende og hermed anbefalet videre. 🙂

Søren Nesgaard, far til Svea

Fat i ‘sangmusklen’

Josephine elsker at komme og synge hos Louise. Hun er altid glad og har let til grin.

På de 3 mdr. Josephine har gået hos Louise har hun allerede lært rigtigt meget. Bl.a. hvordan man bruger sin vejrtrækning rigtig, og får fat i ‘sangmusklen’.

Lotte - mor til Josephine

Megafedt at kunne synge rigtigt

Louise har lært mig meget.

Jeg startede med at have en meget hæs stemme. Men nu, efter at jeg har gået hos hende i en længere periode, har jeg virkelig gjort store fremskridt.

Jeg havde svært ved at komme op på de høje toner, men det er blevet meget nemmere for mig nu. Jeg synes, at det er megafedt at kunne synge rigtigt, fordi det bare er så meget nemmere at synge nu.

Anna Queck

Sangerne på Solistforløbet siger:

Et fantastisk åbent rum, uanset hvor meget man kan

Jeg valgte solistforløb (for unge), fordi jeg ville igang med at synge igen. Der var allerede lagt en plan for hvilke områder, vi skulle nå igennem, og det virkede som en god måde at få genopfrisket alt det sangtekniske. Forløbet har ikke fuldstændig fulgt den slagne plan, fordi Louise med det samme fandt ud af, hvad jeg havde styr på, og hvad vi kunne fokusere særligt på. Det fungerede rigtig godt for mig!
Jeg har sunget tidligere men har holdt en pause på et par år. Det var vigtigt for mig, at finde en sanglærer med meget erfaring, så mine udfordringer ikke var nye for hende, og så hun nemt kunne se, hvad vi skulle arbejde med (det har jeg ikke selv så nemt ved at gennemskue).

Jeg har især ændret min vejrtrækning og arbejder stadigvæk på at kunne skifte til fuldregister. Det har gjort en stor forskel for mig at mærke, at Louise ikke synes, det hele er så håbløst, som jeg af og til selv kan synes. Det er svært nogle gange, men Louise giver aldrig op og formår altid at komme med en ny øvelse, som sender én i den rigtige retning.

Louise er helt fantastisk! Altid energisk, i godt humør og med en opmuntrende kommentar, når noget kikser. Hun formår at møde mig dér, hvor jeg er – hun ser mine sangtekniske udfordringer og instruerer mig godt i, hvordan jeg skal arbejde med dem og komme videre. Og så er hun bare et virkelig varmt og rart menneske, som jeg føler mig meget tryg ved at synge sammen med.

Alle, der vil synge, skal tilmelde sig. Man er sikker på at blive mødt dér, hvor man er, og der er ingen forestilling om, at man bør have et bestemt niveau (uanset om man aldrig har sunget før eller har sunget i mange år). Det er et fantastisk åbent rum, hvor Louise hjælper én til at blive bedre, uanset hvor meget man kan.
Tak for et super efterår! Jeg er så glad for, at jeg fandt Vokalrummet og tilmeldte mig – det har været en fest hver gang og et lyspunkt i disse ellers skrald tider. Glæder mig meget til næste år!

Johanne Falk

Slippe og synge med tillid og nydelse

Jeg elsker at synge! Særligt sammen. Jeg har det meste af mit liv været lidt bange for at bruge min stemme i mange sammenhænge. Jeg kan godt lide når vi alle kan synge, også os der ikke er trænede sangere. Men min krop har det med at lukke af for stemmen, af frygt for at jeg dømmer mig selv for at gøre noget, jeg ikke allerede er dygtig til.
Jeg valgte Solistforløbet fordi Louise havde oprettet et hold for FLOWspecialister.
Det er fast, med plads til den fleksibilitet, jeg har brug for. Jeg kan læne mig ind i hendes faglighed, med tillid til at hun siger, hvad der virker og hvad jeg skal træne. Vi har kroppen med, hvilket er vigtigt for mig. Og jeg kan godt lide at være sammen med jer.

Jeg kan mærke, at jeg oftere end før har hul igennem, når jeg synger. At jeg bedre kan rumme de forskellige registre, og det føles mere ok, at synge udenfor det vante (fuldregister).
Jeg kan også mærke en større tillid til, at jeg rammer tonerne. Jeg kan høre, at jeg synger rent, når jeg ikke tænker over det, og falsk, når jeg er fokuseret på at ramme tonen. Frygten for at synge falsk, får altså profetien til at gå i opfyldelse, hvor tilliden bare rammer plet.

Den store forskel for mig har været tydeligheden omkring hvad jeg allerede kan. At høre det, igen og igen og igen, hjælper mig virkelig til at slippe og synge med nydelse og tillid, og fokusere min opmærksomhed på dét jeg ikke kan, fremfor det jeg godt kan, men ikke tør stå ved.

Det overrasker mig, at jeg fortsat har svært ved at synge igennem, når vi synger sammen. At det tager så lang tid at bygge tilliden op. Og de få gange jeg får givet slip, hvor meget stemme jeg har, hvor længe jeg kan holde en tone, og hvor mange forskellige måder, jeg kan bruge min stemme på.

Jeg er blevet mødt kærligt, omsorgsfuldt, opbakkende, bestemt, ærligt, med humor. Bestemt i forhold til at blive ved at italesætte det jeg allerede kan – også selvom det tager mig lang tid at integrere. Bestemt i forhold til at prøve igen – også når frygten har et fast tag i mig. Så ét ord, der går igen, er kærligt.

Louise kan hjælpe både dig, der har tillid og mod på plads, og gerne vil træne teknik. Hun kan hjælpe dig, der overanstrenger din stemme, til at lære noget andet og sundere. Hun kan hjælpe dig, der trænger til at lande i din krop, og dig, der har brug for at komme i kontakt med følelser og stemninger, og forløse gamle smerter og overbevisninger gennem stemmen.

Nina Holst

Det er okay, at jeg optager luft og rum

Jeg valgte Solistforløbet for at videreudvikle mit solistudtryk, og sætte fingeren på og få redskaber til at gøre noget ved det, der sled min stemme ved optrædender. One-on-one-tiden med en professionel. Det er guld værd. Jeg var tiltrukket af det at kunne få råd af én, der synger selv. Og har en dejlig ligefrem og, for det meste, enkel måde at give feedback og undervisning på. Jeg var og er udfordret på at høre mig selv synge/ performe, og på at min stemme blev slidt når jeg sang kraftigere.

Jeg er blevet bedre til at høre og føle, hvad jeg selv og min krop gør, når jeg synger.
Jeg har lært, at det er ok at jeg tager min plads, optager den luft og det rum, der er omkring mig. Det var faktisk noget af en erkendelse, at opdage at jeg hele mit liv har været lidt nervøs for at være, for at optage luft. Det lyder helt mærkeligt, men har på en eller anden måde været sandt. Og det hjælper enormt når jeg skal performe, at tænke på at det er ok, at jeg er lige her. Meget mærkeligt. Men også meget enkelt og meget givende.

Jeg synes, jeg bliver lidt overrasket hver gang. Der bliver kørt et spændende, alsidigt og gennemtænkt program.
Det er også kommet ret meget bag på mig, at et af mine store problemer er at jeg “overgør”, altså spænder for hårdt og for mange steder, når jeg synger. Det har gjort en forskel for mig at Louise helt klart og præcist kunne udpege de ting jeg gjorde uhensigtsmæssigt, og give mig gode redskaber til at forbedre mig.

Louise er kontant og hjertelig, kompetent, opmærksom og fuld af indsigt. Og dejligt pjattet og professionel i et skønt miks. Jeg er blevet mødt åbent og ærligt, kærligt og interesseret. Det betyder meget for trygheden, at der bliver taget tid til ‘hvordan-går-det’-snakkene.

Louise kan hjælpe alle, tror jeg. Med at komme ud af sin skal, med at forbedre udtryk, med at forbedre helt konkrete teknikker og med at føle sig ok, når man synger. Man fornemmer tydeligt at hun har en terapeutisk/ coach baggrund, som giver noget rigtigt godt til undervisningen.

Maria Therese Nørgaard

Tror på sig selv og sit instrument

Jeg elsker bare at synge. Jeg har sunget hele mit liv og havde en drøm om at synge for andre. Jeg bruger sang for at smertehåndtere, og give mig selv glæde. Men jeg har vitterlig ikke kunnet tillade mig selv at tro på, at andre kunne have glæde af at lytte til min stemme. Så jeg tilmeldte mig, for at komme af med nogle gamle dårlige vaner, men i lige så høj grad, for at teste mig selv og mine sangevner, og bygge en tro på min stemme op. Jeg havde og har, mentalt brug for en coach der kunne vise mig svagheder og styrker i min stemme, og én som jeg professionelt havde tillid til. Ikke et familiemedlem, der altid siger det lyder smukt (det gælder nemlig ikke i min verden 😁).

Jeg mærker min støtte og forskellen på at lave de rigtige øvelser, der gør at mine muskler ved hvad de skal. Jeg har fået tro på mine stemmelæber, og er blevet meget bevidst om at være kognitivt/ kreativt tilstede i min sang. Nu vil jeg bare så gerne ud og synge. Mere, mere mere.. Jeg vil rigtig gerne arbejde videre med mit randregister, volumen, klang samt med jazz.

Louise har været klar på enhver udfordring jeg har smidt hendes vej. Hun har været hård, når jeg har haft brug for det, og blid når jeg trængte til det. Louise har hjulpet mig med at tro på de styrker jeg har, men endnu vigtigere, så har hun hjulpet mig med at arbejde med mine svagheder, både mentalt og stemmemæssigt. Hendes latter løfter altid stemningen, og hendes viden om den fysiske del af sangtræningen er uvurderlig.

Man bliver glad af at synge. Og man bliver endnu gladere for at synge, når man samtidig tror på sig selv og sit instrument. Og det kan Louise hjælpe én med. TAK. Mit forløb er på ingen måde slut. Jeg har stadig en masse jeg skal lære og udfordres på, og en masse udvikling som Louise og jeg vil arbejde videre med.

Regitze von Benzon

Tør stole på at støtten griber mig

Det er min anden omgang af Solistforløbet, og jeg synes det er rart at se de andre sangere og lære af hinanden. Jeg vil gerne blive en dygtigere sanger, få mere selvværd i min sang.

Det er SÅ vildt hvad den rette teknik kan – at gå fra en indeklemt tone, som pludselig springer ud af en i fuld flor!
Nu tør jeg lidt mere – jeg har fået bedre teknik og har mere styr på at kunne synge og også slappe af imens. Forskellen for mig er, at min støtte er blevet bedre, og jeg tør stole på at den griber mig. Jeg kunne synge igennem til koncerten, og jeg kunne mere end jeg troede.

Louise er en skøn, sød og dygtig lærer. Her er ro til hvem du er, du udvikler dig som en personlig sanger, og ikke til en sanger, du kender og vil være. En personlig rar og lærerig undervisning. Er du gået i stå og mistet troen på dig selv som sanger, så skal du starte hos Louise.
Jeg ser frem til endnu en omgang sang. 🙂

Susanne Olsen 2.

Forløbet er planlagt

Det passer mig godt at forløbet er planlagt, og synes det fungerer godt både at have solo og fælles timer. Er vild med at synge, men mine begrænsninger irriterer mig meget (hæshed og svag på høje toner).

Jeg synes, jeg er blevet bedre til at synge mere kraftigt, men der er stadig meget at lære. Det overrasker mig, hvor meget øvelse det egentlig kræver, før det er lært.

Louise er fantastisk, ærlig på en kærlig måde, lige hvad jeg har brug for. Derudover har hun et højt humør, men alvoren er der stadig. Jeg tror Louise kan hjælpe alle, der vil hjælpes. Hun er god til at finde ud af, hvad der skal arbejdes med.

Jeanette Berthelsen

Jeg har fået mere ro på

Jeg valgte forløbet fordi der var mulighed for at få nogle grundlæggende ting på plads.

Jeg har fået mere ro på. Min sang er blevet mere flydende, rolig og klangfuld, når jeg husker at gøre, som læreren sagde 😉.

Undervisningen er hyggelig og tryg. Louise er engageret og professionel.

Poul Henriksen

Tak for grin, sparring, dit øre, din læren og konstante – men omsorgsfulde ‘push’ til forbedring

Jeg valgte solistforløbet, da det var en blanding af solo og gruppe-sang, og den opdeling fungerede for mig. Foretrak flest solotimer, men nød meget sammensangen med de andre.

Jeg elsker at synge og har god erfaring med Louise. Ligeledes havde jeg nogle ‘usunde’ måder at synge på, som Louise har været en kæmpe hjælp til at ændre på!❤️ Nu synger jeg mere sundt – bruger støtten og er mere bevidst om den. Færre spændinger i hals og kæbe.

Forskellen for mig har været Louises professionelle og store erfaring indenfor sang, til at coache og udvikle mine sangkompetencer. Super, super dygtig og meget menneskelig. Varmeste anbefaling. Man kan komme som et helt menneske – og det påvirker jo ens sang, som jeg synes Louise er super dygtig til at begå sig i! Jeg synes, andre skal gå til sang, fordi Louise er en af de bedste på markedet og har en god pris samtidig.
Tak for grin, sparring, dit øre, din læren og konstante – men omsorgsfulde ‘push’ til forbedring.

Natascha Wang

Min lyd skal have plads og frihed

Det var rart at kombinere solosang med sang og sparring med de andre FLOWspecialister.
Jeg har altid kunnet lide at synge, og opdagede for nyligt at jeg holdt en del af min lyd tilbage – den skal fortsat have plads og frihed.

Nu føler jeg mig ret sikker ift. at holde tonen og variere mellem forskellige registre samt at synge efter noder. At mærke min egen stemme og den lyd jeg kan lave! Jeg har f.eks. lært en del nyt omkring sangteknik, og har mærket at sang og nynnen kan være med til at afspænde mit nervesystem med mere.

Dejligt hos Louise, med plads til at komme med det, jeg var og kunne hver gang. Jeg føler mig helt tryg ved at åbne munden og synge, ledsaget og guidet af Louise!
Her kan du komme hvis du har lyst til at synge, vil lære sangteknik, udvikling af klang og mere.

Mette Agger Eriksen

Bevidst om mine styrker og udfordringer

Jeg tilmeldte mig Solistforløbet fordi jeg ville gerne blive teknisk bedre til at synge og blive klogere på mine udfordringer.

Jeg er blevet mere afslappet når jeg synger og bruger mit mellemgulv i langt højere grad. Jeg er blevet mere bevidst om mine styrker, og de udfordringer jeg arbejder på sammen med Louise. Ved at øve mig, så er jeg blevet bedre til at mærke, hvad der sker teknisk i min krop, når jeg synger.

Den største øjenåbner har for mig været at skulle slappe af i kroppen når jeg skal synge, så går det meget meget bedre – og bruge min krop! Jeg stoler mere på min stemme, og jeg er god nok/ min stemme er god nok. Min store forventning til at præstere godt er også blevet mere afslappet, og det gør, at jeg nyder at synge for mig selv og foran et publikum meget mere.

Jeg synes Louise er en dygtig underviser og er god til at spotte, hvilke udfordringer vi skal arbejde på. Jeg har oplevet at føle mig set og lyttet til, og at hun oprigtigt gerne vil hjælpe mig med at blive en bedre sanger – og det har været vigtigt for mig, at jeg har kunne mærke hendes ro. Jeg kan godt mærke, hun har en stor portion erfaring med undervisning.

Jeg synes det var super fedt at vi sluttede af med en koncert, hvor vi kan klappe af hinanden og bare lytte til hinandens stemmer og have forståelse for, at vi hver især har meldt os, fordi vi gerne vil udvikle os og blive bedre til at synge. <3
Det er en stor gave at arbejde med sin stemme. Det er ekstremt sårbart og personligt for rigtig mange mennesker at synge, så derfor tror jeg på, at det vil kunne skabe stor glæde for alle, der tør give sig selv den gave.

Selina Jørgensen

Uanset dine forudsætninger og drømme

Det var givende at arbejde med sangen gennem et helt forløb, hvor man virkelig kunne dykke ned i de forskellige temaer med de udvalgte sange. Det fungerede også rigtig godt med fællesundervisning og lære på en anden måde end ved soloundervisning. Jeg tog Solistforløbet for at udvikle mig sangteknisk, men også udtryksmæssigt, og blive mere komfortabel med min egen stemme og lyd.

Det har gjort en forskel for mig at arbejde konkret med fx registerskifte – det har gjort mig mere bevidst om min egen lyd, og hvad min stemme er i stand til, ved at bruge den på en optimal måde. Og at arbejde med udtryk og dykke mere ned i tekst og fraseringer.

Helt konkret kan jeg mærke og høre nu at jeg har fået meget mere lyd og klang, mindre anspændthed og langt mere ro og tryghed – en større tro på egne evner. Det overrasker mig, hvor meget jeg har udviklet min stemme og lyd gennem sangundervisningen.

Louise er en helt igennem fantastisk, kompetent og hjertevarm underviser. Hun har en helt særlig evne til at lære fra sig og møde én åbent og kærligt uanset hvem man er, og hvilke behov man har.

Alle der har lyst til at udforske sin sang – hvad end det er sangteknisk eller kreativitet og udtryk – kan tilmelde sig hos Louise. Uanset hvilke forudsætninger og drømme man har, er Louise i stand til at imødekomme ens behov og ønsker med sangundervisningen. Derudover har hun en fantastisk energi, der smitter, og som alle burde opleve.

Anna Erstrup 1.

Fra grænseoverskridende til gode oplevelser

Louise ville gerne have mig på ungeholdet. Jeg var egentlig lidt imod det til at starte med, fordi jeg var nervøs og lidt usikker, men det endte med at være megafedt!

Det er blevet lettere at slappe af med min stemme og krop når jeg synger. På den måde bliver det meget mere behageligt og meget sjovere at synge. Det overrasker mig, hver gang jeg får min stemme til at gøre noget nyt, om det er godt eller skidt. Louise ved rigtigt meget om at synge, om stemmen og om en masse andre ting. Hun er god til faget!

Louise er et utroligt dejligt, lattermildt og imødekommende menneske. Hun er nede på jorden og utrolig god til at gøre grænseoverskridende situationer til gode oplevelser. Når jeg går til sang, er det ikke kun det at synge og lære, jeg glæder mig til, men også at se hende. Hun er altid åben for ideer, og hun har en sjette sans for at fornemme andre mennesker, og deres individuelle behov.

Jeg anbefaler hende generelt bare til alle, der gerne vil gå til solosang. Men jeg tror især, hun er god til hjælpe andre med at finde deres egen stemme og finde sig til ro i den. Eller hvis man gerne vil blive mere sikker i sin sang, både i forhold til teknik og til bare at mærke musikken og rytmen i hele sin krop. Jeg har kun positive oplevelser at tage med fra min sangundervisning hos Louise!

Kalinka Vædele

Et nyt syn på min sang

Jeg ville gerne blive en bedre sanger, gå i dybden med teknikker. Faldt for Louises hjemmeside pga hendes uddannelse som jazzsangerinde, en genre jeg også selv vil øve mig mere i. Kunne godt lide hendes formuleringer og det virkede meget personligt.

Jeg er blevet mere bevidst om at bruge støtten, når jeg synger, at synge ubesværet – er mere opmærksom på at slappe af i ansigtet – og ikke mindst har jeg fokus på mine registre 😉 Det har været en aha-oplevelse for mig.

Jeg er endnu mere nysgerrig på at udvikle mig som sanger. Jeg vil gerne se, hvor jeg kan bevæge mig hen i sanguniverset – er der noget uopdaget, hvad kan jeg?! Så timerne i sig selv med Louise bag roret har gjort at jeg vil fortsætte.

Louise er meget sød og kærlig og har en helt fantastisk indstilling til at lære fra sig, på en meget personlig og brugbar måde. Louise løfter en, du føler dig tryg. Og så synes jeg de skemaer, vi fik udleveret er spot on – det er så fedt at få med. Kunne se hvad vi har øvet – og bruge det som en guideline. Louise er en super dygtig lærer, du bliver undervist i sang, men coachet oveni.

Tag Solistforløbet hvis du vil videre med din sang, forstå teknikkerne, har det svært med hvad det måtte være – genert, at forstå dig selv som en individuel sanger, øve med andre og møde deres evner og udfordringer, lære af dem og blive mere bevidst – og så er det bare rart at se nogle andre igennem forløbet.
Louise er den største grinebider :-)) Jeg er så glad for jeg startede hos hende, efter jeg lidt havde mistet modet. Hos Louise har jeg fået et nyt syn på min sang og mere selvværd med den.

Susanne Olsen 1.

Mere overskud i min sang

Jeg havde længe overvejet at få en coach. Jeg har selv sunget i mange år, og havde brug for nogen til at få mig på rette vej i henhold til teknik. Jeg havde brug for et forløb, hvor jeg kunne udvikle mig. Derfor var det rart at have nogle faste dage, hvor man kunne øve sig til.

Jeg føler, at jeg har mere overskud i min sang, da jeg slapper mere af i kæben og ikke spænder så meget op.
Louise er meget glad og smilende. Nemt til at grine og man møder en ærlig person, der brænder for det, hun laver.
Man skal tilmelde sig sang hos Louise, da hun kan omfavne alle niveauer, og ved hvad der skal til, for at man kan forbedre sig, og finde sin egen stemme.

Daniel Jensen

I dybden med klang og sangteknik

Forløbets længde, indhold, pris og især den afsluttende koncert tiltrak mig.

At gå i dybden med klang og sangteknik i soloundervisningen har været særligt godt for mig. Teknikken og støtten er blevet bedre og jeg har mere indblik i, hvad der virker godt for mig, og hvad jeg stadig har svært ved. Det overraskede mig faktisk at min performance blev så god (både sang og udtryk), og at jeg var så meget ud til publikum – plejer at være mere indelukket og introvert i mit udtryk når jeg synger. Jeg var rigtig glad for fællestimerne – især det at synge for hinanden og øve at performe. Der var også passende med teori.

Jeg synes hele forløbet har været rigtig lærerigt og godt. Louise er fantastisk. Glad og sprudlende. God underviser, der tager dig kærligt i hånden og ind i musikkens verden med teknik og begreber. Dygtig til at undervise lige der, hvor man er (ens egen udviklingszone). Hun er meget medmenneskelig og inddrager både sig selv og elevens personlighed i sangundervisningen. Kan godt lide tanken om at bruge psykologien til at få sangeren til at forstå, at både krop og sjæl hænger sammen. Og at det er afgørende for, hvordan man synger og udtrykker sig.

Lykke Petersen

Opmærksomhed på frygt og begrænsning

Jeg valgte Solistforløbet for FLOWspecialister, fordi jeg havde lyst at være med i Louises læringsrum. Jeg var tiltrukket af at se, hvad hun kan og lære af den kraft hun udstråler. Da jeg startede var jeg ikke bevidst om mine udfordringer og hvad jeg selv skulle have ud af det. Det var alene Louise og min nysgerrighed der trak. Jeg synes det var virkelig sjovt og lærerigt at være med i et gruppeforløb, men jeg følte, at jeg blev mere udfordret ved solotimerne.

Man bliver aldrig færdig med at lære – det ved jeg. Derfor virker det fjollet at skrive, at jeg ikke føler mig færdig. Jeg føler, forløbet har åbnet en dør ind til et behov for at udvikle mig. Det vil sige at forandringen er primært, at jeg er blevet bevidst om, at dette kan give mig noget. Alt hvad jeg har lært er en forandring i forhold til sang, for jeg har aldrig sunget eller modtaget undervisning i sang før.

Den største forskel er helt klart opmærksomheden omkring min egen frygt og begrænsning. Jeg var ikke klar over, at jeg havde så stor begrænsning og forfængelighed for at fylde. Jeg er næsten hver gang taget fra sangundervisning og følt der er blevet rokket (rocket..) i min kerne. Det er ikke svært for mig at ‘spille skør’ (fx. når vi legede med følelser). Men det er EKSTREMT svært for mig at føle jeg skal gøre mig umage og dygtig og så larme/ fylde/ tage plads/ synge højt.

Jeg er overrasket over, hvor sjovt jeg synes det har været. Derfor synes jeg alle skal prøve at synge hos Louise. Hun er virkelig dygtig. Man skal have et ønske om at udvikle sig.
Louise underviser med den største indlevelse og kærlighed. Hun viser dig tillid til at udvikle dig fra lige præcis dit startsted. Hun kan både være drillende og kritisk, men du kan være sikker på, at hun med sin kraft støtter dig hele vejen til sangens kerne. I Vokalrummet holder Louise en plads til dig, så du kan udvikle dit talent og nyde sangens magi.

Nynne Halling

Fedt hun ikke gi’r op

Jeg syntes det lød spændende at se, hvad andre solister kæmper med og udfordrende at synge for hinanden. Jeg ville lære at synge og vidste intet om sangteknik.

Nu tør jeg bruge min stemme og den største forskel for mig har været vejrtrækningen. Registerskift har også været en overraskelse.

Louise er sød og dejlig. Fedt hun ikke gi’r op og god til at få én til at tro på egne evner. Hun møder dig lige der, hvor du er – tænker hun kan hjælpe alle, der vil udvikle sig.

Janni Sørensen

Improvisation, opmærksomhed og selvreflektion

Jeg har brugt en sanglærer de sidste 10-12 år, men med lange pauser imellem. Tiltrækkende at det var et forholdsvis komprimeret forløb, så jeg var nødt til at ‘holde mig selv til ilden’.

Uha, der er meget, der virkede godt for mig. Men de 2 fedeste.. At finde bedre ind til mit personlige sangudtryk, samt at jeg lærte en hel del om improvisation.

Forandringen er, at jeg har større opmærksomhed og selvreflektion; før, efter, men især under min sang! Er overrasket over hvor fedt det er at improvisere!

Alt var skiftevis hyggeligt og koncentreret. Jeg er fan! Blev hurtigt rolig i dit selskab og mit mod voksede under hele forløbet.

Gert Petersen

Formidable faglige og pædagogiske evner og inspirerende energi

Jeg havde gode erfaringer fra tidligere solistforløb. Jeg synes, jeg får meget ud af fællestimerne – at dele min proces med andre og at være en del af de andres proces ligeså.
Jeg har brug for hjælp til at blive meget mere fortrolig med min egen lyd, og for at få værktøjer til at give den plads. Arbejde med udfordringer såsom høje toner, registerskrift, kreativitet o.l.

Jeg bliver hele tiden mere komfortabel med at synge uden for min komfortzone – fx høje toner og at skifte register, impro o.l. Jeg kan mærke, at der hele tiden kommer mere klang og mere frihed i min sang.
Forskellen for mig har været at arbejde med registerskifte og at kaste mig ud i sange, hvor jeg bliver udfordret – ikke kun teknisk men også kreativt. At få øjnene op for, at jeg kan synge godt i et toneleje, jeg ellers har følt mig utryg i, og at det er okay at tingene ikke lyder fantastisk hver gang, men at fejlene også har læringspotentiale i sig.

Jeg bliver altid mødt kærligt, varmt og med en enorm forståelse for de udfordringer jeg har. Men også med stor forståelse og kompetence for, hvordan jeg skal arbejde med dem, på en måde der giver mening og rykker på tingene.
Jeg tror på, at Louise kan hjælpe alle, der har lyst til at udforske og udvikle sine sangevner, med sine formidable faglige og pædagogiske evner og inspirerende energi.

Anna Erstrup 2.

Sangerne på Singers Summercamp siger:

Støtten, støtten, støtten 😉

Jeg ledte efter noget med fordybelse på nettet og fandt Louises spændende summercamp. Jeg ville gerne arbejde med min støtte, udtryk og finde en vej for mig.
Jeg har indset betydningen af støtten og at det er sjovt at synge med andre og planlægge en duet. Jeg har bedre støtte og lyst til at fortsætte et step videre.
Louise viser vej på en god og ærlig måde. Jeg følte mig velkommen, set og hørt.
Super weekend med masser af sang og fordybelse, og også tid til en tur på stranden og ud i naturen – en god kombi og selvfølgelig super dejlig mad. Fordybelse, hygge og sjov i dejlige omgivelser.

Tina Hansen

En skøn sangmusikalsk indsprøjtning

Jeg trængte til en friweekend, hvor jeg kunne koncentrere mig om at få gang i stemmen igen, få noget sangteknisk, dyrke sangglæden og frem for alt synge med andre.

Nu er jeg mere bevidst om at bruge luften/ vejrtrækning og skifte mellem registrene. Jeg kan mærke og høre, at jeg har fået mere klang og styrke i stemmen – og dermed også lidt mere selvtillid. At jeg er kommet igang igen med sangen, har bevirket og givet mig skubbet til at fortsætte med sangundervisning hos Louise over det næste halve år.

Jeg synes programmet var veltilrettelagt, både med pauser, og med hensyntagen og målrettet undervisning til hver enkelt af os, i forbindelse med duetter og flerstemmig sang. Det fungerer også godt med den indledende fællesundervisning i generel sangteknik og kropsbevidsthed.

Louise er en fantastisk og inspirerende formidler af sangkundskab, både hvad angår det kropslige såvel som det tekniske og følelsesmæssige, der er på spil, når du synger. Louise er empatisk og har god fornemmelse for den enkeltes særlige udfordringer og blokkeringer. Hun formår at skabe et tillidsfuldt og betryggende rum, hvor jeg under hendes guidance turde overskride egne grænser og dermed udvidede min sangkapacitet.

Har man sangglæde og lyst til at prøve at synge med og for andre er Summercamp oplagt, uanset kvaliteten af din stemme. Det er gode trygge rammer at prøve sig selv og stemmen af på, og du bliver mødt præcis der, hvor du er med din musikalitet og sang.

Caroline Rubow

Et frirum – fysisk og mentalt

Jeg tilmeldte mig Summercamp’en som en pludselig indskydelse og intuitiv fornemmelse af, at det var noget, som jeg kunne have glæde af nu, hvor jeg er stress-sygemeldt. Og en overskuelig tidsperiode. Jeg ville gerne arbejde med at komme ned i mit register, arbejde med støtten og grounding. En modpol til det, som jeg har sunget de seneste år.

Jeg har fået mere mod på at prøve, selv om overgangene er svære. Synger lidt med Sarah Vaughan på cd. Forandringen for mig er min mentale indstilling – at give det en chance. Det var let, fordi vi var i samme båd, og kom med så forskelligt stemmemateriale.

Det var et dejligt gensyn med Louise. Afslappet, med gode teoretiske input og masser af ideer. Og gode grin. Dejligt med inspiration, samvær med andre i en lille gruppe, gode rammer. Et frirum – både fysisk og mentalt.

Helle Schaarup

Næsen i sporet og hjerterne åbne

Jeg trængte til at tage tid og plads UD af min hverdag og komme lidt tilbage i en fordybelse af min stemme, og musik i det hele taget. Jeg ville også gerne have tæt fællesskab med både andre sangere og underviseren. At vi på en måde var “tvunget” til at holde næsen i sporet og hjerterne åbne overfor hinanden.

Min stemme er slidt og jeg har længe kunnet mærke, at jeg er kommet væk fra at synge sundt. Det ville jeg gerne have åbnet for; Noget teknik i en kærlig atmosfære. Jeg bruger min sang og musik både som coping og som udtryk – derfor var det vigtigt for mig med det nænsomme, og at jeg følte mig forstået.

Den største forskel for mig var at jeg kom til at mærke min støtte brugt ordentligt. Også i registerskift. Og høre min volumen – i mellemregistret. At jeg ikke behøver at MASE og presse igennem i fuldt register, men kan fylde med mit mellemregister. Det var meget bevægende at mærke mig selv rummet af mig selv. 🙂 Jeg kan mærke, at jeg i denne øveperiode ikke skal sidde ned og synge! Jeg vil lave sing-alongs både på guitar og klaver, så jeg kan øve uden at sidde.

Jeg blev mindet om den følelse, som et fuldt slip er. Og at jeg kan arbejde målrettet med det, der er svært. Det var SKØØØØØØNT, at det var så fleksibelt, som det var. At vi ikke slavisk fulgte et program, men at du gjorde plads til – og kunne mærke, hvad der var brug for. At vi kunne være med det der var.

Jeg synes Louise er en rigtig god, nuanceret, kærlig, sjov, kompetent og passioneret underviser. Jeg følte mig, efter vi lige havde mødtes, i gode og MEDvillige hænder.
Singers Summercamp er meget berigende – både sangteknisk og menneskeligt. At være så intenst sammen om sang og i musikken – med alt det, det gør ved os mennesker – er overvældende på den gode måde. Bare TAK! Og jeg kommer igen!

Trine Stockfleth

Glad i Sangerhjertet lige siden

Jeg valgte Singers Summercamp af nysgerrighed. Ville prøve et længere koncentreret forløb med muligheden for både solo og 2 personers sang. Og netop duetterne gjorde den store forskel, Både med øvede og mindre rutinerede medsangere.

Jeg har fået mere kraft, saft og sundhed (mod) i de dybeste og højeste toner. Stoler på og er mere bevidst om min støtte. Min mentale evne til koncentration, opmærksomhed om musikken omkring mig har løftet sig markant. Ofte var der en følelse af at være hel i et samspil med den anden sanger.

Det har overrasket mig hvor meget kraft der kan komme i mig, når jeg øver i timevis. Også stille kraft, at få mange sangtekniske elementer til udtryk i ét udtryk.
Man udvikler sin sang relativt meget, i sådan et tæt, længere forløb. At lære med andre er bare federe! Dejligt sted, super mad. Har været glad i Sangerhjertet lige siden.

Gert Petersen

Jeg har fået en masse byggeklodser

Jeg er jo lige startet til solosang hos Louise. Så tænkte jeg, at jeg kunne lære noget, hurtigere. At turde synge sammen med andre, jeg ikke kendte. Det har været sjovt med vores fælles sange, det har været hyggeligt, samværet. Det har været hyggeligt det hele jo.

Lige nu synes jeg, at jeg har lært en masse. Så glæder jeg mig helt vildt til at komme hjem og øve, og se om jeg har forstået alt. Jeg har fået en masse byggeklodser. Før bestod mit sangliv kun af 10 klodser. Dem havde jeg styr på. Og nu har jeg fået 100. Og det er jo klart – det er jo tarveligt. Altså på den gode måde. Så lige nu skal jeg have gang i de der klodser. Fordi ellers så tænker jeg, at jeg måske aldrig lærer at synge. Ved jeg ikke om jeg nogensinde tør stå og synge i det band for et publikum. Det er derfor Louise er en god underviser. For hun tror simpelthen på det. Om et år måske, det synes jeg er meget realistisk. Jeg har været ret kritisk overfor mig selv.

Jeg har fået en masse viden, som er kommet på plads i min krop – forståelsen af det. Støtten, kæbe og ganesejl. Jeg skal ikke tænke på musikken, jeg skal tænke på teknikken. Fordi det forstyrrer.
Louise er en rigtig dejlig person, der er der for én. Og man tør blive sur og gal når det ikke virker, og hun smiler alligevel. Det er rart, at jeg tør. Og hun giver ikke op, hun er fantastisk.

Janni Sørensen

Jeg føler musikken i hele kroppen

Der er jo rigtig meget musik i min krop, jeg har altid enormt gerne ville det der. Forventninger er jeg holdt lidt op med. Jeg kom hertil med en åbenhed, og ’nu ser jeg lige hvad der sker’. Der hvor jeg har haft det bedst i forhold til at synge, er i virkeligheden det med at gå lidt udenfor rammerne. For mig har det været superfedt at mærke, at jeg blev meget mere fri af at få lov at lave lidt om på tingene. Det synes jeg har været superfedt, at du har gjort det. Mere af det der legende, som er sjovt. Det der rytmiske. Jeg føler musikken i hele kroppen, når jeg er der.

At improvisere og finde ud af, at det kan jeg godt – det har været virkelig fedt. Og det har været superdejligt at synge sangene sammen, hvor vi ‘spillede bold’ til hinanden. Vekselvirkningen med fælles sange og solotider har fungeret rigtig fint. Så har jeg været helt ydmyg på den dejlige måde omkring at jeg har været i stand til at synge et Barbra Streisand nummer, så jeg selv er tilfreds.

Louise er simpelthen så sød. Jeg følte mig fuldstændig tryg. På et tidspunkt blev jeg superirriteret på noget af det hun sagde. Men det har også været godt. At man tør det. I kombination med det var der tryghed, den der sødme hun har, at hun kunne pirre lidt til det, som nok også skal pirres til.
Det har været en virkelig dejlig trio! Og det er et godt sted, du har valgt her. Naturen. Og hold da op noget mad! Tusind tak.

Bolette Granzow

Jeg kan næsten ikke få nok

Jeg var med sidste år og det var en rigtig god oplevelse. Den process jeg var igang med dér, ville jeg godt følge op på og arbejde videre med. Kan rigtig godt li’ den meget intense måde at arbejde på, jeg kan næsten ikke få nok! Jeg ville gerne blive bedre til at åbne kroppen. Og det synes jeg vi arbejdede med på en rigtig god måde. Jeg kunne bedre få mig ned i kroppen på den her camp. Bedre forstå det rent sangtekniske – det har givet en mere klar følelse indeni kroppen, det med struben og resonansrummet. Og støtten – den fik jeg virkelig fat på igår. Det gav rigtig god mening for mig.

Musikalsk set har jeg jo med vilje taget blues og jazznumre med. Det er jeg kommet meget længere med i den her weekend. Det er sindsygt udfordrende for mig og synge improvisationer. Og bare turde! Også når jeg ikke lige føler, jeg kender grundmelodien, og så bare følge klaveret eller det der kommer fra Louise. Det vil jeg virkelig gerne arbejde videre med, det føler jeg at har fået bedre fat på. Også at styre at – okay, jeg bliver nervøs – men jeg synger igennem alligevel.

Nu har jeg arbejdet sammen med Louise drypvis over halvandet år. Det synes jeg er megafedt – at jeg kender hende. Er tryg ved hende. Jeg synes, hun er rigtig god til at fastholde én dér, hvor det bliver svært, og man har lyst til at sige “okay, skal vi ikke bare tage en anden sang”. Det giver jo en følelse af, at hun tror på, at jeg kan. Vi skal bare lige igennem. Jeg oplever en utrolig stor støtte i dét hun gør, ved at fastholde – og hun ved, hvor vi skal hen, når jeg ikke selv ved det. Så ender det med at blive en god oplevelse. Det er en kvalitet hun har, det er jeg dybt taknemmelig for.

Sara Beck 2.

Jeg har fået endnu mere blod på tanden

Jeg ville gerne arbejde med stemme, klang, krop og mod til at stille mig op foran andre og synge. Jeg var også draget af at være sammen med andre sangere og lære både i fællesskab og individuelt.

Jeg fik utroligt meget ud af den sangtekniske del; om klangrum, stemmeføring og vejrtrækning. At lære at bruge de forskellige sangregistre. Det var så spændende at få åbnet op for stemmen og arbejde med den muskulære afspændthed og vejrtrækning.

Jeg oplever, at jeg synger mere afslappet. Der var også plads til, at jeg kunne udforske min usikkerhed og sårbarhed. Louise var en kæmpe stor støtte og en fantastisk mentor. Jeg er blevet mere selvsikker og alt i alt nyder jeg mere at synge nu. Jeg har fået endnu mere blod på tanden.

Alt indhold på campen har skubbet yderligere til min lyst til at synge og optræde. Det at vi var et hold, hvor vi både kunne arbejde på individuelle områder og samtidig få respons, støtte, opbakning fra hinanden, var en gave.

Louise er virkelig dygtig til at formidle og undervise. Hun er godt til at skabe tryghed og give plads til alle. Hun har et nærvær, der smitter og det giver én lyst og mod til at arbejde i dybden med det, der kan stå i vejen for en mere fri sang. Jeg føler mig i så gode hænder, når jeg arbejder sammen med Louise.

Det virker godt for mig, når jeg tør være i min nervøsitet, og forsøge at komme igennem sangen alligevel. Det har lært mig, at jeg ikke behøver at være bange for at fejle. Det hjælper mig at have en uhøjtidelig og humoristisk tilgang til det at være i proces, også når det er svært.

Jeg kan kun anbefale at tage på Camp hvis man har lyst til at synge. Det er sjovt. Og man lærer meget ved at synge sammen og synge alene foran andre og være publikum. Tak for muligheden, Louise.

Sara Beck 1.

Forløsningen kom helt nede fra fødderne

Jeg tilmeldte mig af nysgerrighed; lysten til at udfordre mig selv og min egen sangerkunnen og musikalitet.

Jeg er blevet meget klogere på sangteknikken og på, hvordan det er mest hensigtsmæssigt at trække vejret, når man synger. Jeg er blevet meget mere bevidst om, at sangen skal komme indefra og ud, og at det er vigtigt at åbne brystet og turde stå ved sig selv.

Den største og mest syrede oplevelse jeg havde var, hvordan det at turde stille sig op og synge solo, i et meget trygt og kærligt rum, kunne forløse nogle indestængte følelser og blokeringer. Det føltes, som om at forløsningen kom helt nede fra fødderne og ud igennem hele kroppen og min stemme. For mig har den weekend rykket mere end meget af den terapi, jeg ellers har modtaget. Jeg har fået mere selvtillid i forhold til min sang. Og jeg kunne rigtig godt tænke mig at arbejde videre med at synge solo.

Louise er en megadygtig og inspirerende underviser! Hun er rigtig god til at skabe en tryg stemning. Der er højt til loftet, når Louise underviser, og det hænger for mig sammen med, at Louise er meget empatisk og ser på det hele menneske uden fordømmelse.
Louise er super god til at forklare det sangtekniske, så det bliver nemmere at forstå! Jeg har kun rosende ord at sige. Hun er meget meget dygtig til at formidle sin undervisning, og det skinner tydeligt igennem, at det er dét, hun brænder for.

Syng indefra og ud. På den måde bliver din sang autentisk. Hvis du overfører dette til din hverdag og taler indefra og ud, så fremstår du som et helt og autentisk menneske.

Det var en FED weekend! Og det vil jeg gerne gøre om igen!

Kirsten Tegner

Jeg tør synge mere ud

Jeg tilmeldte mig på grund af tilbuddet om at få redskaber til at hvile mere i sig selv under sang, og herunder hjælp til bekæmpelse af nervøsitet/sceneskræk. Og chancen for at få sådan en dygtig lærerinde/sangerinde næsten for sig selv en hel weekend. Det lød lidt luksuriøst – og det var det!

Nu er min holdning bedre. Mine spændinger er aftaget. Jeg har fået overblik over mine registerskift. Jeg tør synge mere ud og større tryghed i at synge foran andre.

Fantastisk oplevelse! Svesken på disken, med kærlighed. Louise er kontant, men løsningsorienteret, har SÅ mange indspark og er samtidig meget støttende og inspirerende. Jeg elskede, at man kunne grine så meget sammen under sessionerne.

Nyd det! Hvis man starter med kærlighed til det, og så tilføjer tålmodighed og hårdt arbejde, kan det blive virkelig godt og stort!
En dybfølt jysk TAK. Det var en fuldendt weekend. Jeg var helt fyldt af overskud og ny energi da jeg kom hjem.

Maria Therese Nørgaard

Sangerne på Jazz Vokal Workshop siger:

Sparring på min sang

Jeg ønskede sparring på min sang.

Helt konkret har det skærpet min bevidsthed omkring det jeg vil fortælle med mine sange. Jeg vil gerne arbejde videre med scatsang og personligt udtryk, måske også lidt med min headvoice.

Louise er en dejlig befriende person – hun taler lige ud af posen. Det giver mig tryghed i en undervisningssituation, at jeg ved hvor jeg har hende. Hun har iøvrigt en skøn og smittende latter.

Find en coach som Louise, du stoler på som kan hjælpe dig med dit musikalske udtryk. Alle sangere kan have brug for at bevæge sig ud af deres komfortzone.

Helle

Inspirerende, interesseret, seriøs og munter i hurtige skift

Louise er en super god underviser! Inspirerende, interesseret, seriøs og munter i hurtige skift. Hun har en stor viden og kunnen indenfor emnet, så man føler sig på sikker grund. Louise synger dygtigt og dejligt, så man bliver inspireret – og hun akkompagnerer glimrende på klaveret. Desuden føler man, at hun er ærlig i sin feedback, hvilket jo er et stort plus i en undervisningssituation. 

Jeg har fået rigtig gode råd til både frasering og improvisation, som jeg straks har taget til mig. Desuden har Louise og jeg snakket om min brug af stemmeklangen, at jeg kan vælge andre/flere klangtyper. 

Det har skubbet så meget til min lyst til at synge! Jeg er blevet fuld af idéer og trang til at prøve dem af. Jeg behøver ikke at begrænse mig selv så meget, som jeg åbenbart har gjort. Jeg faktisk har ret godt styr på en hel del ting, og skal turde lege mere med musikken.

Nina Holme Berg 1.

Jeg har fået mere fokus på klang

Jeg var nysgerrig efter at høre og møde andre sangere.

De fleste ting på kurset havde jeg hørt før til solotimerne, men det hjalp på forståelsen at høre andre gennemgå, slås med og få hjælp til teknikkerne. Jeg har fået mere fokus på klang, da jeg kunne høre markant forskel på de andre sangere, når de eksempelvis slappede af i kæben. Jeg blev også inspireret med et par nye sange.

Louise har styr på de forskellige teknikker indenfor sang, og er god til at give dem videre. Hun er ekspert i at spotte problemområder, når man synger, og hjælper tålmodigt med at få dem på plads. Hun er altid i godt humør, og man føler sig altid godt tilpas, når hun underviser.

Ulrich Jensen

Slappe af og tro på det

Jeg tilmeldte mig workshoppen for at få øvet jazz og arbejde med alm. sangteknik. Niveauet tiltalte mig (ikke for krævende men stadig for øvede). 

Jeg har gået ved en anden sanglærer, der påpegede samme ting at forbedre som Louise, så det er jo nok rigtigt 🙂 Det var spændinger ved kæbe/nakke og modet til at ændre form ved sangene. 

Når jeg ikke er mere erfaren med noder/rytmer end jeg er, var alle jazzteknikkerne superfede at få introduceret, det inspirerede til at gå på nyopdagelse i gamle sange. Workshoppen har gjort mig modigere ifht. at ændre sangenes form, at dyrke (og finde) mit personlige udtryk. 

Forløbet har været rigtig godt, Louise er præcis og imødekommende. Det handler om at slappe af og tro på det.

Anne Emilie Sveistrup

Flere ballader på repertoiret

Synger ikke rigtig ballader og kunne godt tænke mig at blive bedre til det. 

Afprøver nu nogle flere ballader i mit repertoire, og tilgangen er blevet mere varieret – power kan også bruges.

Louise er sjov og afslappet og skaber en dejlig stemning. Tusind tak for en dejlig omgang!!

Elizabeth Wilson

Kast dig ud i det

Jeg kan mere end jeg troede.

Mine muligheder for frasering er meget større end før. Jeg er blevet mere bevidst om dynamik, rytmisk forskydning, brug af stemmen og fortolkning af teksten. Jeg kan slippe mig selv meget mere løs i at ændre melodien undervejs, uden at fare vild i den. Teksten er så god at tage udgangspunkt i. 

Det skubber så meget til mig hver gang jeg har været på workshop med Louise! Jeg bliver nysgerrig efter at finde flere sanglige udtryksmuligheder. 

Kast dig ud i det. Louise er altid inspirerende, sjov, dygtig og venligt ærlig. Dvs man får en god og anvendelig feedback.

Nina Holme Berg 2.

Hjertelig og tryg

Det var et meget koncentreret workshopforløb – jeg fik en masse gode informationer og viden og jeg fik øvet.

Louise er som person og underviser dejlig hjertelig og tryg at være sammen med – bare PISSE dygtig! Hun har SÅ meget hun deler ud af!

Jane Køhlert

Erfaren amatørsanger lærer noget nyt hver gang

Jeg har snart været på mange af Louises kurser, og selvom jeg må siges at være en ganske erfaren amatørsanger, lærer jeg noget nyt hver gang.

Jeg har fået større bevidsthed om stemmen, jeg udfordrer mig selv mere i improvisationer og har lyst til at øve parafraseringer, pauser og udtryk mere. 

Louise er en utroligt engageret underviser, udtaler sig gerne direkte om ‘ondets rod’ – samtidig med at hun støtter eleven medlevende og indfølende.

Nina Holme Berg 3.

En ret så fantastisk dag

Jeg  synes, det var en ret så fantastisk dag – aktiviteter og praksis fint afmålt i forhold til tiden og kræfterne. Jeg havde brugt mig selv præcis som jeg havde håbet på.

Ditte Elisa Nielsen

En kæmpe udfordring

Blev så meget klogere på jazzens mange facetter.

Troede at jeg mestrede det. Der er meget at lære endnu. Komme op i højere toner uden at anstrenge stemmen og turde prøve. Det er bare om at øve. Skal bruge det i stille ballader i gospelkoret, når jeg har soloer. Det vil være en kæmpe udfordring.

Louise er en skøn sanglærer. Meget nemt at forstå budskaberne – så er det bare om, at man også ka’… vil så gerne 🙂

Lene Meek

Sangerfugl i maven, flyvende eller ej

Kan varmt anbefale alle med en sangerfugl i maven, flyvende eller ej, at melde sig på – for uanset om du er meget trænet eller ej, har Louise altid flere ideer til udvikling. 

Der er flere værktøjer at bruge og ta’ fra nu. Glæder mig til at se hvad det nu åbner op for i sang, stemme og klang, så jeg synger det meste af tiden af bare ivrighed! Har brug for at være mere åben, gi’ mere slip. 

Jeg har lært, hvor meget det betyder hvor man rykker ordene hen. Sangen fik et eget udtryk frem ved at gøre det – STORT.

Louise er en helt igennem fantastisk kvinde – super kompetent undervisning, med tydelig fokus på den enkelte og dens kompetencer, som i øvrigt bliver spottet med det samme. Der er brugt tid på at lave charts og nem info – så dejligt! Hun er ærlig og samtidig meget kærlig med masser af forslag til, hvad der skal til, for at man rykker og udvikler sig. 

Var en fantastisk workshop, lærte i bundles og vil helt sikkert gerne med på flere af Louises kurser.

Natasjasofia Neermann

Jeg har fået en arbejdsmetode

Tak for nogle gode workshops. Jeg tilmeldte mig workshoppen fordi jeg ikke følte, jeg fik sunget nok, og ville gerne inspireres til hvordan jeg kunne arbejde med forskellige sange. Da det hurtigt bliver de samme sange og den samme måde de bliver sunget på. 

Jeg har fået en arbejdsmetode. Det er sjovt at lære nye sange, men faktisk kan jeg nu få gamle sange til at “holde længere” før jeg bliver træt af dem, fordi jeg kan synge dem på 1000 forskellige måder. Jeg er blevet endnu modigere og mere bevidst i forhold til at ændre toner og rytme, og gøre sangen til min egen, og jeg har fået konkrete værktøjer til hvordan jeg kan gøre det. Det var rart at få de der rytmeøvelser til improvisation. Dem kan jeg gå videre med og udvikle min scat. 

Det har været hyggeligt. Det er let at slappe af i selskab med Louise. Mit råd til andre sangere? – Kend historien, føl den, fortæl den, som var den din egen – resten kan du lære af Louise 😉

Ditte Marie Sisseck

Sangerne på Sanger Workshop siger:

Skarpere i rytmer og improvisation

Jeg tilmeldte mig workshoppen for især at blive bedre til improvisation og for møde andre sangere. 

Jeg er blevet meget bedre til at høre skalaerne hen over akorderne, og kunne improvisere over dem, blevet skarpere i rytmer og have modet til at gøre det. Den største aha-oplevelse var improvisationen, ordenes betydning og udtryk. Den har åbnet muligheden yderligere til at springe ud i at skrive sange selv, og lysten til at spille med andre musikkere. 

Louise har som altid været tålmodig, skarp og kreativ. De 3 dages Sangworkshop har været virkelig hyggelige! Mit råd til andre sangere: Øv dig, det hjælper!

Elena Barbachano

Jeg ville gerne udfordres og følte mig anspændt

Det er alt for lang tid siden, at jeg har fået undervisning og så endda af Louise. Jeg ville gerne udfordres og følte mig anspændt i sang.

Nu har jeg fået ordentlig fat i støtten igen og genopfrisket sangteknik. Den store øjenåbner var helt klart hvordan jeg kunne gøre sangene mere personlige i min egen version; med fokus på tekst, udtryk og fraseringer.

Det er sjovt at få undervisning sammen, så man kan se hvordan en anden griber opgaven an. Det lærte jeg meget af. Workshoppen har åbnet op for mange nye muligheder.

Rigtig dejligt at have Louise som underviser igen. Det var lige så hyggeligt og samtidig udfordrende, som jeg havde håbet på. Man bliver mødt med godt humør og Louise er altid meget engageret i den enkelte sanger og hvad denne person skal arbejde videre med. Der er plads til at lave fejl og så finder vi sammen ud af, hvordan det kan gøres bedre. 

Mit råd til andre sangere? Husk hvor vigtig støtten er; for din energi som sanger, og for hvordan din krop har det efter mange timers sang.
Dyk ned i teksten. Når du ved hvad den handler om, er det lettere at finde ud af, hvad du gerne vil lægge tryk på i din version. Husk at sang er ligesom teater; der skal nogle gange lidt ‘skuespil’ til for virkelig at få udtrykket ud over scenekanten. Vær ikke bange for at overdrive de forskellige følelser, så folk virkelig kan blive revet med.

Signe Cold