Sanger Workshop

Syng med intensitet og slip forhindringer

Oplever du tit at blive grebet af musikken, når du synger?
Oplever virkelig at være tilstede - hvor du føler, at tid og rum nærmest forsvinder - du oplever kun stemmen og musikken i nuet?
Den intensitet, som opstår når alt smelter sammen og bare fungerer for dig - det er, i al sin komplekse enkelthed, dét vi udvikler på en Sanger Workshop.
At skabe det øjeblik med din sang, dér i nuet, der er så intenst, at man kan høre en knappenål falde til jorden.

Derfor går vi et spadestik dybere end blot smarte sangeffekter og hurtige tricks.

Vi ser på de forhindringer, som kan begrænse dit udtryk.

 

Lad ikke manglende sangteknik begrænse dig

Første forhindring er meget ofte, at du bliver 'distraheret' eller stoppet af en sangteknik, som ikke lader dig synge frit i hele dit register. Kreativiteten bliver bremset, fordi du skal løse et teknisk problem. Det har du sikkert selv oplevet. Du mister flowet, glemmer de gode idéer og taber intensiteten.

Sangøvelserne skaber en fleksibel og stærk sangerkrop, som bærer dine musikalske beslutninger. En solid sangteknik giver dig frihed til at skabe med din stemme. Krop og stemme skal arbejde sammen og være i balance.

 

Træd ind i historien

Forudsætning for at mærke det intense øjeblik, er at kunne udtrykke sig. Du udtrykker en stemning og fortæller en historie med din stemme, som fanger dine lyttere. Men kun hvis du selv har en idé om, hvad du vil fortælle og er modig nok til at træde ind i det. Det får du helt konkrete øvelser til, så du kommer ind under huden på sangens stemning og fortælling.

Dine sange bliver overraskende og medrivende. Genopdag de sange, du har sunget 1000 gange før, og se dem med friske øjne. Giv dit sangrepertoire et frisk pust! Når vi piller produktionslaget af, kan du skabe dit eget udtryk med sangene.

 

Giv slip på det - og sats dig selv

Det sidste, du skal udvikle for intensitet og udtryk i din sang, er sangermodet. Du bliver nødt til at satse - og give dig selv lov til det. Du kan nemlig ikke regne den smukke frase ud - før den kommer ud af dig.

Uvisheden i at skabe i nuet kan være en stor udfordring - men er afgørende for at du hver gang tilfører sangen noget nyt. Man kan sige, at du skal opleve musikken, mens du fremfører den.

Sangermodet sidder i kroppen. Det er baseret på positive erfaringer, som du hen ad vejen opbygger for dig selv - hvis du satser. Så tør du godt igen!

Jeg hjælper dig ud af uhensigtsmæssige sangervaner, du kommer hjem med ny inspiration og lidt at tænke over - og selvfølgelig helt håndgribelige og praktiske øvelser at træne videre med.

Sangerkroppens teknikker og intensiteten dit udtryk samles til sidst, så din performance udspringer fra ét sted - nemlig dit center.
Jeg hjælper dig med at opdage at være i 'kreativt flow' - uden at slippe kontrollen over din stemme.

VIGTIGT: Du skal ikke være professionel sanger eller have styr på det hele for at være med. Du skal bare være åben og have lyst til at udfordre dig selv.
Sanger Workshop er både for begyndere og for øvede sangere.

Sådan er workshop-dagens indhold fordelt for dig

Sangerkrop

Vi varmer op i sangerkroppen med smidighed og fleksibilitet. Stemmeøvelserne giver dig en åben og naturlig klang, så du synger ubesværet i hele dit sangregister.

Du lærer om autentisk klang - fundamentet for dit personlige udtryk.

Sangøvelser er fælles rundt om flyglet, én og én eller i mindre grupper, så alle prøver idéerne af uden at skulle 'følges' med de andre.

Intensitet

Intensitet i dit udtryk er essentielt. Det skabes fra dit center og forudsætter, at du giver energi og flow til din sang - uden at forcere eller styre.

Du har overskud til at reagere spontant og musikalsk i det skabende øjeblik, og du er fri til at fortælle en historie og en stemning med sangen. Vis at du har noget på hjerte, åbn op for udtrykket med fri frasering, bliv mere tryg ved improvisation og få kontakt til dit sangermod.

Solotid

Solotiden er for dig alene, hvor vi zoomer ind på lige præcis dét, du har brug for lige nu.

Du får min fulde opmærksomhed og hjælp til at løse en teknisk eller musikalsk udfordring , med én-til én undervisning som masterclass.

Rammerne er trygge, der er ingen forventninger til, hvad du kan i forvejen. Du bliver guidet hele vejen.

Er sanger workshoppen for dig?

Ja - fordi..

♥ du synger pop, jazzpop, soul, singer/songwriter eller blues

♥ du synger covernumre, eller skriver dine egne numre

♥ du er voksen og har lidt sangerfaring fra kor, band el. lign.

♥ du er frisk på at udfordre dig selv

♥ du er klar til at flytte lidt på sangermodet

♥ du synes det er sjovt at være sammen med andre sangere

Lyder det som dig - så spring til og tilmeld dig workshoppen allerede idag!

Jeg ville gerne udfordres og følte mig anspændt

Det er alt for lang tid siden, at jeg har fået undervisning og så endda af Louise. Jeg ville gerne udfordres og følte mig anspændt i sang. Nu har jeg fået ordentlig fat i støtten igen og genopfrisket sangteknik. Den store øjenåbner var helt klart hvordan jeg kunne gøre sangene mere personlige i min egen version; med fokus på tekst, udtryk og fraseringer. Det er sjovt at få undervisning sammen, så man kan se hvordan en anden griber opgaven an. Det lærte jeg meget af. Workshoppen har åbnet op for mange nye muligheder. Rigtig dejligt at have Louise som underviser igen. Det var lige så hyggeligt og samtidig udfordrende, som jeg havde håbet på. Man bliver mødt med godt humør og Louise er altid meget engageret i den enkelte sanger og hvad denne person skal arbejde videre med. Der er plads til at lave fejl og så finder vi sammen ud af, hvordan det kan gøres bedre. Mit råd til andre sangere? Husk hvor vigtig støtten er; for din energi som sanger, og for hvordan din krop har det efter mange timers sang. Dyk ned i teksten. Når du ved hvad den handler om, er det lettere at finde ud af, hvad du gerne vil lægge tryk på i din version. Husk at sang er ligesom teater; der skal nogle gange lidt ‘skuespil’ til for virkelig at få udtrykket ud over scenekanten. Vær ikke bange for at overdrive de forskellige følelser, så folk virkelig kan blive revet med.

Signe Cold

Skarpere i rytmer og improvisation

Jeg tilmeldte mig workshoppen for især at blive bedre til improvisation og for møde andre sangere. Jeg er blevet meget bedre til at høre skalaerne hen over akorderne, og kunne improvisere over dem, blevet skarpere i rytmer og have modet til at gøre det. Den største aha-oplevelse var improvisationen, ordenes betydning og udtryk. Den har åbnet muligheden yderligere til at springe ud i at skrive sange selv, og lysten til at spille med andre musikkere. Louise har som altid været tålmodig, skarp og kreativ. De 3 dages Sangworkshop har været virkelig hyggelige! Mit råd til andre sangere: Øv dig, det hjælper!

Elena Barbachano

Alt det her lærer du på Sanger Workshop:

♥ Forbindelsen med sangerkrop og intensitet skabes fra dit center

♥ En sund og stærk sangteknisk giver dig overskud

♥ Korrekt vejrtrækning og støtte giver dig ro og stamina

♥ Smidighed giver dig mere klang i alle tonelejer og bløde registerovergange

♥ Din sangfrihed afhænger af at løsne spændinger

♥ Du opnår mere overskud i din kreativitet når sangteknikken er på plads

♥ Bliver bevidst om dine sangtekniske udfordringer og forcer

♥ Nærvær, ro og grounding giver nerve til din sang

♥ Du ikke bare 'synger en sang', men viser at du har noget på hjerte

♥ Sangøvelser for fleksibilitet styrker din stemmes hurtighed

♥ Fordybelse og fortolkning i sangteksterne puster nyt liv i dine ‘gamle’ sange

♥ Du synger med flow og energi - og kan skabe i nuet

♥ Du får kontakt til din musikalske intuition og kreativitet

♥ Du tager hul på improvisation - helt fra bunden - og nye vinkler på det

♥ Du styrker dit sangermod og tør vise hvem du er som sanger

Foto: Tine Sif L. Kirk

Mød din Sangcoach

Mit navn er Louise, jeg er indehaver af Vokalrummet, 43 år og bor og underviser på Østerbro i København.

Jeg har undervist i rytmisk sang siden 2002, og er som sangcoach kendt for at være lattermild og ærlig. Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udtrykke sig gennem sang. Med positivitet og empati guider jeg dig igennem sangtekniske udfordringer og personlige begrænsninger - ind i din musikalitet og sangfrihed. Jeg inspirerer mine sangelever til at åbne op, til større sangermod, og til at bruge stemmens naturlige, fulde potentiale og klang.

Vokalrummet er et sted, hvor du kan slappe af, være dig selv, og trygt udvikle dig i dit sangudtryk.

Flow og mod er stærke faktorer i såvel sang som personlig udvikling, og det har inspireret mig til at blive certificeret FLOW Specialist ved Anja Vintov - en udvidet coach uddannelse i personligt flow gennem arbejdet med frygt, hverdagsmod, integritet og handlekraft.

Som uddannet jazzsangerinde har jeg en naturlig viden og interesse omkring fri frasering, fortolkning og improvisation, som er til glæde for sangelever, der søger et mere personligt udtryk.

For din investering får du:

* Fællesskab med og inspiration fra andre sangere
* Stemmeøvelser, sangertricks, og praktisk erfaring med det samme!
* Idéer til nye sange på dit repertoire
* Nøglen til at opfriske dine gamle sange på repertoiret
* Forståelse af dine styrker og udfordringer som sanger
* Hjælp til at få styr på dine tonearter og sheets
* Solotid hvor du får hjælp til lige præcis dét DU har brug for
* Inspiration og struktur til din øvning
* Indsigt i hvordan andre sangere griber opgaven an

Du får inspiration til at opsøge intensiteten, ved at koble sangerkroppen med din indlevelse og historiefortælling!

Begrænsede pladser

Der er pt. ingen Sanger Workshop på plakaten i 2020.
Men skriv til mig hvis du vil have direkte besked næste gang jeg afholder en workshop.

.......
Tilmelding gælder efter først-til-mølle princippet.
Der er nemlig kun 6 pladser på workshoppen.

Efter betaling modtager du en kvittering, som bekræfter, at du har fået en plads på Sanger Workshop.
Og kort før workshop-dagen modtager du besked med praktisk info og vi aftaler, hvad du vil synge.

Har du spørgsmål, så skriv til Louise på: louise@vokalrummet.dk

de praktiske detaljer

Dato

Sanger Workshop

søndag kl 10:00 - 16:00

 

Der er pt. ingen workshops i programmet for 2020.

Forplejning

Frokostpause 12:30 - 13:00

Medbring selv frokost.
Jeg sørger for gratis kaffe, thé og snacks undervejs.

Sted

Workshops afholdes i København.