Respons Solosang Børn og Unge

Vi har fået varme anbefalinger fra sangbørn, de unge - og deres forældre

Udtalelser fra børn og unge på Sæsonkort - og fra forældre

Mange forsøg før man knækker koden

Jeg valgte solosang som undervisningstype, da jeg tidligere kun har gået til kor og sunget for mig selv. Jeg havde brug for at arbejde på min stemme som solist, og blive mere trænet i forhold til teknik. Det virkede som om at mange der havde haft hende som sangcoach var begejstrede for hendes evne til at undervise dybdegående i teknikken.

Efter at havde haft Louise som sangcoach i et år, har jeg kunne mærke forandringer på min stemme når jeg synger i mit randregister og på hvordan jeg trækker vejret korrekt. Generelt bare en masse god dejlig teknik som jeg stadig gavner af at havde lært.

For mig har det virkelig gjort en stor forskel, hvor tålmodig Louise er som sangcoach. Når det kommer til teknik fandt jeg hurtigt ud af, at man nok gerne vil kunne synge perfekt teknisk efter første forsøg – men sådan er det altså bare ikke særlig ofte. Det tager øvelse og nogle gange helt vildt mange forsøg før man knækker koden. Der syntes jeg virkelig Louise er dygtig til at blive ved med at være tålmodig, men også at presse på lige nok til at der sker gode fremskridt. Det gik op for mig hvordan, ja – teknik er vigtigt når man synger, men det er virkelig også vigtigt at være selvsikker og afslappet i stemmen.

Jeg blev taget varmt imod af Louise og fik et virkelig godt førstehåndsindtryk af hende. Hun er dygtig til at lære fra sig, og at forklare ting du måske er lidt forvirrede over på en million forskellige måder, indtil en af dem virker for dig. Kort sagt, så er Louise sangunderviseren for dig, der gerne vil blive mere sikker i din stemme, og måske få et mere teknisk grundlag i din sang.

Anna Kofoed

Vi har god kemi

Jeg har sunget i kor i mange år og ville gerne synge alene, og mere moderne sange jeg selv kunne vælge. Det fungerer godt, det er hyggeligt og vi har god kemi og arbejder godt sammen. Ville bare gerne lære sangteknikker for at blive bedre til at synge solo.

Har fået hjælp til ikke at blive så hæs og have mere luft. Har lært hvordan jeg skal trække vejret, når jeg synger. Og det synes jeg gør mig bedre. Har lært nogle teknikker jeg ikke kendte.

Hun er sød og sjov, og god til at undervise. Selvom jeg stopper kommer jeg til at savne Louise.

Lillie B. Hvalsøe

Opmærksomhed kun på dig

Med solotimer er opmærksomheden på dig og kun dig. Jeg føler personligt, det er lettere at forbedre mig. Jeg har altid elsket at synge, men jeg søgte en, der kunne lære mig at tage sang seriøst, at forbedre min stemme og lære at kontrollere den.

Jeg har kontrol. Jeg har lært hvor min stemme kan ligge og hvad der passer til mig. Jeg ved nu hvad de forskellige registre er, og hvordan jeg skifter mellem dem. Jeg har faktisk også lært lidt omkring hvordan man læser noder. Louises tryghed og grin får en til at føle sig hjemme og altid tilpas. Hun er der kun for at støtte og hjælpe. Louise er virkelig god til at være i det og ligge arbejde i den enkelte elev.

Det overrasker mig at jeg næsten altid lærer noget nyt. Ikke kun om selve det med at synge, men om hvordan man læser noder, og vi taler også om hvad sangteksterne handler om og hvordan man udtrykker følelser i sangen.

Louise er fantastisk. Hun griner og er altid i godt humør. Hun bringer så meget god energi og det svært ikke at have det sjovt til timerne. Udover en sanglærer er hun lidt som en ven. Hun starter altid ud med at spørge hvordan mit liv står til og hvordan jeg har det. Jeg ved at der er plads til fejl fordi hun giver mig hjælp og plads til forbedring.

Jeg har på få år allerede lært helt utrolig meget. Jeg har altid nydt at tage til sang. Jeg har gået til andet sport imens, men jeg har aldrig haft den lyst til at tage til fx tennis, som jeg har til sang. Det er noget helt andet. Jeg har haft det så godt hos Louise.

Sarah Maschi Stensgaard

Hendes metoder virker for mig

Vi havde fået Louise anbefalet, og jeg var til en prøvetime. Det var en rigtig god oplevelse, og hendes metoder virker godt for mig. Jeg ville rigtig gerne lære at synge, og blive vejledt til en god sangteknik, fordi jeg elsker at synge. Jeg er blevet bedre til at komme op i mit mellemregister, og det kan jeg mærke i kroppen. Hun har brugt tid til at finde den metode, som virkede for mig. Jeg er blevet overrasket over, hvor meget god kondition har betydning for sangteknik.

Jeg synes, Louise altid er imødekommende med et godt humør. Jeg kan altid få et godt grin med Louise. Jeg føler mig altid tryg hos Louise. Du skal tilmelde dig hos Louise, hvis du gerne vil have professionel hjælp. Det er særligt de personer, som er engagerede, hun kan udvikle på.

Kathrine Ekberg

Et tip gør det pludselig vildt nemt

Det passer perfekt at komme hver uge, fordi jeg elsker at synge og lære nyt. Jeg gik til kor og ville gerne prøve solosang for at se om jeg kunne udvikle mig mere.

Jeg er blevet bedre til at bruge støtten. Har lært hvordan man skifter register og forskellen mellem de tre registre. Hvis jeg føler noget er fuldstændig umuligt at synge, er Louise enormt god til at gi’ et tip som så pludselig gør det vildt nemt.

Jeg kunne ikke forstille mig andre undervisere, da man altid bliver mødt af en super glad Louise, der er klar til at udvikle en som sanger, men uden at man føler sig dårlig hvis noget ikke fungerer. Man føler sig tilpas og velkommen hos Louise og man har altid hyggelige samtaler om hvordan det går osv. Det er et rart sted at være og for mig personligt synes jeg, jeg har lært en helt masse. Louise er super teknisk dygtig, så man vil med garanti lære en masse hvis man tilmelder sig hos hende.

Maria Lohse

Nu tør jeg godt synge igennem

Jeg fik det anbefalet. Mine udfordringer var at synge til, med styrke, men uden bævrende stemme (fordi jeg var nervøs for tonen). Jeg vidste ikke at der er så meget man skal koncentrere sig om imens man synger, og den tekniske kontrol over stemmen.

Nu tør jeg godt synge igennem, jeg stoler mere på min stemme, og kan ramme og synge tonerne flot. Kan synge kraftigt, uden meget bævren i stemmen.

Jeg synes Louise er god, fordi hun støtter op når det er svært og “presser” en til det lyder godt. Man lærer rigtig meget på ikke så lang tid. Det er et godt sted, hvis man vil lære hvordan man træner stemmen ordenligt.

Laura Backe

Adele og Obi-Wan

Min teknik var ikke-eksisterende da jeg startede, og nu føler jeg mig sikker i både mit mellemregister og randregister, i hvordan jeg skal synge med maven og ikke min hals. Min stemme er blevet kraftigere, stærkere og har helt klart udviklet sig fra en lille luftig stemme til noget jeg selv er ret stolt over at kunne præstere.

Personligt kan jeg mærke at jeg er mere tilbøjelig til at tage ja-hatten på, og udfordre mig selv. Jeg er blevet mere okay med at synge for andre. Og så er Louise bare sådan en person der bare altid skinner og er glad, og selvom det ikke er så tit, så er hun så god til at hjælpe en igennem ting, der ikke nødvendigvis har med sang at gøre, og det værdsætter jeg rigtigt meget ved hende.
Det var ret vildt hvordan jeg udviklede mig da jeg opdagede mit mellemregister. En dag at gå fra at synge sådan ret standdart til at føle sig selv som en eller anden Adele. For det er bare virkelig en kontakt, en dag falder mønten og man får en åbenbaring, og så kan man et eller andet.

Det overraskede mig også hvor meget der egentligt er at vide om sang, hvor meget man kan lære, og hvor positivt det har påvirket resten af min uge, når en sangtime bare er gået godt.

En ting jeg er begyndt at tænke meget er, at man kan ikke lære noget, hvis ikke man prøver noget nyt, gør noget der er svært. Man kan ikke vinde væddemålet, hvis ikke man satser jo. Det lyder lidt lamt at sige spring ud i det, men det er faktisk bare det der skal til.

Jeg kan ikke helt huske mine første timer, men jeg ved at nu er hun nok en af de oprigtigste sødeste personer jeg nogensinde har kendt eller mødt. Hun er altid så forstående og betænksom og sjov, og så har jeg en teori om at når hun griner kan man høre det over hele København.  De sidste 4 år har jeg udviklet et mere personligt forhold til Louise end bare min sanglærer, i mit hoved er hun nærmest sådan en Obi-Wan, så det er ligesom om man bare har en ugentlig aftale med en god ven.

Kalinka Vædele

Fra fin barnestemme til én der virkelig kan synge

Kalinka har altid kunnet synge. Altså sådan har det i hvert fald lydt for en uvidende – når hun sang lød det rigtigt. Det var derfor rigtig dejligt, da hun selv fik lyst til at prøve kræfter med at gå til sang. Men selv om jeg altid tænkte at hun havde en fin stemme, er jeg alligevel overvældet over hvor meget hun har lært hos dig. Fra en naturlig fin barnestemme til én (igen for den uvidende), der virkelig kan synge. Men måske lige så vigtigt for mig som mor, har jeg også set hende få en masse selvværd og glæde over sit eget talent gennem din undervisning.

Selv om jeg ikke kender den rejse I to har haft i detaljer, har det været helt tydeligt for mig, at den har været enorm betydningsfuld for Kalinka. Hun er lidt genert og kan være usikker på hvad hun kan. Min oplevelse er at du har skabt et rum omkring hende, hvor hun har følt sig tryg og har turdet udforske sin stemme og måske også sit mod?Jeg glemmer aldrig første gang hun sang til din koncert. Jeg har aldrig måtte høre hende synge, og pludselig stod hun og sang foran en hel sal. Hun var rystende nervøs, men hun gjorde det. Jeg tror det var fordi du gav hende det mod og den sikkerhed. Og det er jeg dig evig taknemmelig for.

Jeg har også haft indtryk af, at hun i dig har fundet en hun kunne dele det der er svært med. Om interessen for at være kreativ (som ingen af hendes forældre rigtigt er). Du betyder meget for hende. Og som mor har det været utrolig dejligt at vide, at hun har haft en rollemodel på det område i dig.

Jeg tror roligt jeg kan skrive, at dine sangtimer er noget af det Kalinka er mest ked af at skulle stoppe med, når hun tager på efterskole. Så tak Louise. Du har givet mit barn, og dermed mig, en kæmpe gave.

Laura, Kalinkas mor

Jeg har lært at acceptere den stemme jeg har

Mine veninder gik til kor og min far ville rigtig gerne have jeg spillede et instrument. Så jeg startede til solosang. Jeg overvejede tit at stoppe, fordi jeg synes det var grænseoverskridende, men jeg stoppede aldrig. Det var sjovt og en rar måde at give slip på. Det er først nu hvor jeg skal på efterskole jeg bliver nødt til at stoppe.
Jeg havde en meget hæs stemme da jeg var mindre. Jeg gik til lægen og fik af vide det var rigtig godt jeg gik til sang, for ellers ville min stemme blive ødelagt. Det samme sagde Louise. Så mig og Louise fik rettet op på det og min stemme er slet ikke så hæs mere. Jeg har lært at trække vejret fra maven af. Det er blevet en vane.
Jeg har lært at man ikke behøver at være mester fra start. Du kan næsten lære alt hvad du vil, hvis du bruger tid og energi på det. Jeg har lært at acceptere den stemme jeg har, ligsom det er vigtigt at acceptere den du er som person.
Det overrasker mig faktisk at jeg kan styre min krop ved kun minimale ændringer af feks løftede kindben eller at slappe af i kæben. Bare det jeg smiler, når jeg synger, lyder det bedre.
Louise er et af de mennesker jeg aldrig glemmer. Vi har det altid vildt sjovt, og Louise er rigtig god til at få andre mennesker til at få det godt med sig selv. Jeg tror Louise kan se noget godt i alle mennesker på jorden.
Jeg bliver tit sur på mig selv hvis jeg laver en fejl, men hun er god til at lære mig at sige skidt pyt. Jeg er blevet mødt med åbne arme siden start, de sidste 7 år af mit liv.
Louise vil hurtigt lære dig at kende og finde de ting, der skal arbejdes med i sangen. Hun respekterer dig som du er, også selvom du kommer til time og ligner en der aldrig har sovet, respekterer hun det og griner bare lidt af det, haha 😉
Jeg glæder mig til at komme tilbage fra efterskole og starte til sang hos Louise igen!!

Clea Quist-Møller

Hurtigt vant til at synge overfor en lærer

Jeg var begynder i sang og var ikke vant til at synge overfor andre. Jeg syntes det var interessant, at man kunne få lidt mere udøvelse og kunne få en god teknik. Solosang på Sæsonkort fungerede godt for mig, fordi jeg lærte hurtigt, og blev meget hurtigt vant til at synge overfor en lærer.

Det var meget lettere at lære at synge, når det kun var Louise som var der, og man ikke skulle fokusere på hvad andre tænkte. Hun er utrolig sød og imødekommende. Hun er rigtig venlig, og hun er utrolig dygtig og god til at undervise. Det har været utrolig sjovt og hyggeligt til hendes undervisningstimer.

Jeg havde ikke regnet med, at der var så meget teknisk at lære, og at det var så svært at synge. Jeg er blevet meget dygtigere, og har lært at kunne høre min egen stemme bedre. Mange tak for denne her sæson – har haft en virkelig god oplevelse og glæder mig allerede til næste sæson!

Leonora Hobolt Sidal

Vi kan grine sammen om de fejl vi laver

Det er vigtigt for mig, at jeg føler mig tilpas, fordi det at synge, godt kan være meget grænseoverskridende. Jeg søgte én, som kunne lære mig meget, men også være forstående og sjov (hvilket jeg har fundet).

Det har overrasket mig meget, hvor mange teknikker man skal have styr på, og hvor meget der påvirker ens måde at synge på.

Jeg kan mærke en fysisk forandring. Jeg synger på en helt anden måde, hvor jeg bruger kroppen. At lære at bruge min krop rigtigt, så jeg ikke kun synger med luft fra halsen, men helt nede fra maven.

Louise er super sød og jeg er helt vildt glad for, at jeg har valgt hende. Hun er meget åben og forstående, og en virkelig dygtig lærer. Hun giver en bred forståelse for sangteknikker, vi kan grine sammen om de fejl vi laver osv. Og så har jeg en Megagod time hver gang vi ses.

Selma Marie Ærenlund Christiansen

Jeg er lidt genert

Jeg valgte solosang fordi jeg gerne ville synge lidt mere, og lære at bruge min stemme bedre – men helst ikke sammen med andre, da jeg er lidt genert.

Nu kan jeg synge bedre igennem.

Louise er sød og god til at synge. Meget grinende. 🙂

Laura Ballisager

Kraftfuld stemme

Jeg havde virkelig lyst til at udvikle min sang.

Dét der overraskede mig mest, var hvor svært det var at synge, mens jeg skulle bruge de sangteknikker, jeg blev lært.

Jeg kan bedre beherske mine vejrtrækninger, og jeg synes, at jeg er blevet bedre til at ramme tonerne, har fået en mere kraftfuld stemme, og har lært at bruge min hals korrekt. Jeg synes også, jeg er blevet mere åben, end jeg var før.

Undervisningen er munter og sjov, og meget lærerig. Første gang blev jeg mødt med et stort smil, og vi har haft det rart lige siden.

Maya Petersen

Bedre til at finde tonen

Magnus har løbsk tale og vi tænkte, at det kunne hjælpe ham at gå til sang.

Han er blevet bedre til at finde tonen og til at synge igennem og han har fået mere selvtillid.
Vi var overraskede over, hvor glad han var for at gå til sang.

Louise er god og rar, vi blev altid mødt med glæde og positivitet.

Magnus Svendsen

Fantastisk musikalsk og personlig udvikling

Ella begyndte til solosang hos Louise, da hun var 8 år. Ella har altid været meget glad for at synge og har sunget i kor fra 5-årsalderen, men hun var ikke lun på ideen om solosang pga generthed. Allerede efter første sangtime hos Louise slap Ella genertheden, og hun har gennemgået en imponerende udvikling, der bl.a har vist sig i, at hun uden tøven sang solo til Louises sommerkoncert for en stor gruppe mennesker, hun ikke kender.
Hun har fået større stemmekontrol, større forståelse for det sangtekniske, indlevelse i sangen, og hviler mere i sig selv i sangen.

Ella er meget begejstret for at gå til sang hos Louise, og det skyldes mange faktorer ved Louises undervisning og personlighed, som kan sammenfattes i, at Louise kombinerer varme, glæde og autencitet med høj faglighed og autoritet.
Derudover besidder Louise et meget stort pædagogisk talent, hun er en fænomenal menneskekender, og det er vores erfaring, at hun møder den enkelte sanger netop der, hvor eleven har sine styrker og udfordringer og baserer undervisningen på disse to ben: at udvikle styrkerne yderligere og udfordre netop der, hvor eleven magter det – i et respektfuldt og inspirerende rum. Louise er desuden lattermild og meget tillidsvækkende.

Hos Louise har Ella taget meget store skridt i udviklingen af sin sangteknik, samtidigt med at hendes selvværd og store sangglæde er vokset yderligere. Vi kan derfor meget varmt anbefale Louise som sanglærer.

Ella Bruus-Frederiksen

Stemmetræning før optagelsesprøven

Svea har de sidste par år sunget mere og mere, og er glad for at synge. Da hun skulle til optagelsesprøve på Sct. Annæ og i DR pigekor, var det oplagt at få trænet hendes stemme hos en professionel.

Svea kan nu synge kraftigere og med større selvtillid. Dejligt at der bliver fokuseret på mere end sang (selvværd).

Louise er meget glad og støttende og hermed anbefalet videre. 🙂

Søren Nesgaard, far til Svea

Fat i ‘sangmusklen’

Josephine elsker at komme og synge hos Louise. Hun er altid glad og har let til grin.

På de 3 mdr. Josephine har gået hos Louise har hun allerede lært rigtigt meget. Bl.a. hvordan man bruger sin vejrtrækning rigtig, og får fat i ‘sangmusklen’.

Lotte - mor til Josephine

Megafedt at kunne synge rigtigt

Louise har lært mig meget.

Jeg startede med at have en meget hæs stemme. Men nu, efter at jeg har gået hos hende i en længere periode, har jeg virkelig gjort store fremskridt.

Jeg havde svært ved at komme op på de høje toner, men det er blevet meget nemmere for mig nu. Jeg synes, at det er megafedt at kunne synge rigtigt, fordi det bare er så meget nemmere at synge nu.

Anna Queck