Jazz Vokal Workshop

Udlev din indre jazz diva / jazz crooner

Oplever du, at din sangudvikling er gået i stå?
Så er det sandsynligvis fordi du gør, som du plejer.
Vinylpladen er gået i hak, og du ender med at lire det samme af igen og igen. Du synger sangene præcis som du plejer, og lader dig begrænse af de samme tekniske udfordringer, som altid.
Og du keder dig sikkert - med dine sange som med at øve dig. Det er drønærgerligt!
Du trænger til et par friske øjne på din sang og flere farver på paletten. Det får du på denne workshop - særligt for jazzsangere.

 

Brug jazztricks og klangfarver til at variere din sang

Bliver du begrænset af en smal sangteknisk formåen, kan du ikke synge frit i hele dit register. Kreativiteten bliver bremset, fordi du skal løse et teknisk problem. Det har de fleste af os oplevet. Derfor retter vi blikket mod at skabe en fleksibel og stærk sangerkrop for dig, som bærer dine musikalske beslutninger.

Jeg vil hjælpe dig med at åbne for din fulde vokale spændvidde, som giver dig flere klangmuligheder og større stemmefrihed.

Du bliver mere bevidst om dine styrker som sanger. Det skal være dit fundament og er en god motivation til at arbejde videre på de teknikker, som du endnu ikke har på plads.

Du får et indblik i parafraseringens ædle kunst. Dine variationer af sangens tema skal swinge, være rytmisk drillende, overraskende og medrivende. Du lærer at tage dig tid og rum i dine jazzballader og fremhæve teksten budskab og stemning.

I solotiden kan du synge noget fra dit eget jazzrepertoire. Du genopdager dine sange, som du har sunget 1000 gange før, fordi du ser på dem med friske øjne. Jeg tør godt at love, at dine egne sange får et frisk pust!

Syng fra dit center og mærk dit kreative flow

Alle de nye teknikker omkring sangerkroppen og jazztricks skal til slut samle sig, så du synger fra dit center. Vi arbejde med begreberne flow og energi. Det er nærmest magisk at opdage, hvordan sangteknik og udtryk kan smelte sammen og støtte hinanden. At være i kreativt flow - uden at slippe kontrollen over hverken din stemme eller musikken.

Nemt at kunne - langt sværere at turde

Med fokus på, hvordan du finder modet frem som jazzsanger, vil jeg vise dig hvordan du tør tage flere chancer og give mere af dig selv. Mod skal udspringe af positiv erfaring - altså oplevelser af at det svære lykkes for dig. Så tør du gøre det igen. Så simpelt er det!

Tricket er at give dig selv overkommelige opgaver. Små skridt ud af din komfortzone, så du mærker, det er ufarligt og oplever at du kan springe ud i noget nyt. Frasere på en ny måde, lege med rytmer og melodier og vove at improvisere. Hemmeligheden kan jeg allerede afsløre for dig nu: Du behøver ikke at have regnet hele turen ud, inden du springer.

Så kom og vær med hvis du er færdig med at gøre dét, du plejer og er klar på at prøve noget nyt!
VIGTIGT: Du skal ikke være professionel sanger eller have styr på det hele for at være med. Du skal bare være åben og have lyst til at udfordre dig selv.
Jazz Vokal Workshop er for både begyndere og øvede sangere.

Lyder det som noget for dig? Så send mig en mail, og få direkte besked, når der igen er en jazz vokal workshop på plakaten!

Alt det får du med på workshoppen

Sangerkrop

Opvarmnings-, sang- og stemmeøvelser giver dig en sund og naturlig sangteknik, så du ikke er begrænset af teknik, men er fri til at være musikalsk kreativ.

En sund og fleksibel stemme - at synge ubesværet, er et stærkt fundament for at synge jazz.

Sangøvelser er fælles rundt om flyglet, én og én eller i mindre grupper, så alle prøver idéerne af uden at skulle 'følges' med de andre.

Gennemgående temaer

Jazztricks, Flow & Sangermod er temaet for Jazz Vokal Workshops.

Tilsammen kan det give dig et helstøbt, fleksibelt og interessant udtryk som jazz diva /jazz crooner.

Overskud til at reagere spontant og musikalsk i det skabende øjeblik, og fri til at fortælle en historie og en stemning med sangen. Vis at du har noget på hjerte, bliv tryg ved parafrasering og improvisation og få kontakt til dit sangermod og flow.

Solotid

Solotiden er for dig alene, hvor vi zoomer ind på lige præcis dét, du har brug for lige nu.

Du får min fulde opmærksomhed og hjælp til at løse en teknisk eller musikalsk udfordring , med én-til én undervisning som masterclass.

Rammerne er trygge, der er ingen forventninger til, hvad du kan i forvejen. Du bliver guidet hele vejen.

Det lærer du på jazz vokal Workshop:

♥ En sund og stærk sangteknisk giver dig overskud

♥ Korrekt vejrtrækning og støtte giver dig ro og stamina

♥ Smidighed giver dig mere klang i alle tonelejer og bløde registerovergange

♥ Din sangfrihed afhænger af at løsne spændinger

♥ Du opnår mere overskud i din kreativitet når sangteknikken er på plads

♥ Bliver bevidst om dine sangtekniske udfordringer og forcer

♥ Nærvær, ro og grounding giver nerve til din sang

♥ Jazztricks der giver dig uendelig mange musikalske idéer

♥ Du bliver skarp i dine jazzfraseringer

♥ Du 'swinger’ - og hvorfor det er så sindsygt vigtigt!

♥ Fordybelse og fortolkning i sangteksterne puster nyt liv i dine ‘gamle’ sange

♥ Du synger med flow og energi - og kan skabe i nuet

♥ Du får kontakt til din musikalske intuition og kreativitet

♥ Du tager hul på, og bliver skarpere til at improvisere

♥ Du styrker dit sangermod og tør vise hvem du er som sanger

Er jazz vokal workshop for dig?

Ja - fordi..

♥ du synger jazz; jazzpop, swing, ballader, jazzlatin eller jazzblues

♥ du er voksen og har lidt sangerfaring fra kor, band el. lign.

♥ du er frisk på at udfordre dig selv

♥ du er klar til at flytte lidt på sangermodet

♥ du synes det er sjovt at være sammen med andre sangere

Lyder det som dig - så spring til og tilmeld dig workshoppen allerede idag!

Sangerfugl i maven, flyvende eller ej

Kan varmt anbefale alle med en sangerfugl i maven, flyvende eller ej, at melde sig på – for uanset om du er meget trænet eller ej, har Louise altid flere ideer til udvikling. Der er flere værktøjer at bruge og ta’ fra nu. Glæder mig til at se hvad det nu åbner op for i sang, stemme og klang, så jeg synger det meste af tiden af bare ivrighed! Har brug for at være mere åben, gi’ mere slip. Jeg har lært hvor meget det betyder hvor man rykker ordene hen. Sangen fik et eget udtryk frem ved at gøre det – STORT. Louise er en helt igennem fantastisk kvinde – super kompetent undervisning, med tydelig fokus på den enkelte og dens kompetencer, som i øvrigt bliver spottet med det samme. Der er brugt tid på at lave charts og nem info – så dejligt! Hun er ærlig og samtidig meget kærlig med masser af forslag til, hvad der skal til, for at man rykker og udvikler sig. Var en fantastisk workshop, lærte i bundles og vil helt sikkert gerne med på flere af Louises kurser.

Natasjasofia Neermann

En kæmpe udfordring

Blev så meget klogere på jazzens mange facetter. Troede at jeg mestrede det. Der er meget at lære endnu. Komme op i højere toner uden at anstrenge stemmen og turde prøve. Det er bare om at øve. Skal bruge det i stille ballader i gospelkoret når jeg har soloer. Det vil være en kæmpe udfordring. Louise er en skøn sanglærer. Meget nemt at forstå budskaberne – så er det bare om, at man også ka’…vil så gerne 🙂

Lene Meek

Slappe af og tro på det

Jeg tilmeldte mig workshoppen for at få øvet jazz og arbejde med alm. sangteknik. Niveauet tiltalte mig (ikke for krævende men stadig for øvede). Jeg har gået ved en anden sanglærer, der påpegede samme ting at forbedre som Louise, så det er jo nok rigtigt 🙂 Det var spændinger ved kæbe/nakke og modet til at ændre form ved sangene. Når jeg ikke er mere erfaren med noder/rytmer end jeg er, var alle jazzteknikkerne superfede at få introduceret, det inspirerede til at gå på nyopdagelse i gamle sange. Workshoppen har gjort mig modigere ifht. at ændre sangenes form, at dyrke (og finde) mit personlige udtryk. Forløbet har været rigtig godt, Louise er præcis og imødekommende. Det handler om at slappe af og tro på det.

Anne Emilie Sveistrup

Jeg har fået en arbejdsmetode

Tak for nogle gode workshops. Jeg tilmeldte mig workshoppen fordi jeg ikke følte, jeg fik sunget nok, og ville gerne inspireres til hvordan jeg kunne arbejde med forskellige sange. Da det hurtigt bliver de samme sange og den samme måde de bliver sunget på. Jeg har fået en arbejdsmetode. Det er sjovt at lære nye sange, men faktisk kan jeg nu få gamle sange til at “holde længere” før jeg bliver træt af dem, fordi jeg kan synge dem på 1000 forskellige måder. Jeg er blevet endnu modigere og mere bevidst i forhold til at ændre toner og rytme, og gøre sangen til min egen, og jeg har fået konkrete værktøjer til hvordan jeg kan gøre det. Det var rart at få de der rytmeøvelser til improvisation. Dem kan jeg gå videre med og udvikle min scat. Det har været hyggeligt. Det er let at slappe af i selskab med Louise. Mit råd til andre sangere? – Kend historien, føl den, fortæl den, som var den din egen – resten kan du lære af Louise 😉

Ditte Marie Sisseck

Kast dig ud i det

Jeg kan mere end jeg troede. Mine muligheder for frasering er meget større end før. Jeg er blevet mere bevidst om dynamik, rytmisk forskydning, brug af stemmen og fortolkning af teksten. Jeg kan slippe mig selv meget mere løs i at ændre melodien undervejs, uden at fare vild i den. Teksten er så god at tage udgangspunkt i. Det skubber så meget til mig hver gang jeg har været på workshop med Louise! Jeg bliver nysgerrig efter at finde flere sanglige udtryksmuligheder. Kast dig ud i det. Louise er altid inspirerende, sjov, dygtig og venligt ærlig. Dvs man får en god og anvendelig feedback.

Nina Holme Berg

Jeg har fået mere fokus på klang

Jeg var nysgerrig efter at høre og møde andre sangere. De fleste ting på kurset havde jeg hørt før til solotimerne, men det hjalp på forståelsen at høre andre gennemgå, slås med og få hjælp til teknikkerne. Jeg har fået mere fokus på klang, da jeg kunne høre markant forskel på de andre sangere, når de eksempelvis slappede af i kæben. Jeg blev også inspireret med et par nye sange.
Louise har styr på de forskellige teknikker indenfor sang, og er god til at give dem videre. Hun er ekspert i at spotte problemområder, når man synger, og hjælper tålmodigt med at få dem på plads. Hun er altid i godt humør, og man føler sig altid godt tilpas, når hun underviser.

Ulrich Jensen

Foto: Tine Sif L. Kirk

Mød din Sangcoach

Mit navn er Louise, jeg er indehaver af Vokalrummet, 43 år og bor og underviser på Østerbro i København.

Jeg har undervist i rytmisk sang siden 2002, og er som sangcoach kendt for at være lattermild og ærlig. Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udtrykke sig gennem sang. Med positivitet og empati guider jeg dig igennem sangtekniske udfordringer og personlige begrænsninger - ind i din musikalitet og sangfrihed. Jeg inspirerer mine sangelever til at åbne op, til større sangermod, og til at bruge stemmens naturlige, fulde potentiale og klang.

Vokalrummet er et sted, hvor du kan slappe af, være dig selv, og trygt udvikle dig i dit sangudtryk.

Flow og mod er stærke faktorer i såvel sang som personlig udvikling, og det har inspireret mig til at blive certificeret FLOW Specialist ved Anja Vintov - en udvidet coach uddannelse i personligt flow gennem arbejdet med frygt, hverdagsmod, integritet og handlekraft.

Jeg er uddannet jazzvokalist med pædagogisk diplom fra Det Kgl. Konservatorium i Haag. I 2015 udgav jeg jazzalbummet "Kick Off Your Shoes", som nu er en del af det jazzrepertoire som Louise Bøttern Group spiller koncerter med. Se live optagelser med Louise Bøttern Group.

Som uddannet jazzsangerinde har jeg en naturlig viden og interesse omkring fri frasering, fortolkning og improvisation, som er til glæde for sangelever, der søger et mere personligt udtryk.

For din investering får du:

* To workshopdage - samlet mere end 10 timers undervisning
* Sangøvelser, jazztricks og praktisk erfaring med det samme!
* Forståelse af dine styrker og udfordringer som sanger
* Inspiration og struktur til din øvning
* Indsigt og inspiration - følg de andre jazzsangeres udvikling
* Idéer til nye sange på dit eget repertoire
* Nøglen til at opfriske dine gamle sange på repertoiret
* Hjælp til at få styr på dine tonearter og leadsheets
* Solotid hvor du får hjælp til lige dét, DU har brug for

Oplev hvordan de jazztricks, du lærer første dag, tager dig et skridt videre på anden dag.

Begrænsede pladser

Der er pt. ingen Jazz Vokal Workshop på programmet.
Men er du interesseret, så hører jeg gerne fra dig, og du får direkte besked næste gang der bliver opsat en workshop.

...........

Tilmelding gælder efter først-til-mølle princippet, da der kun 6 pladser på workshoppen.

Efter betaling modtager du en kvittering, som bekræfter, at du har fået en plads på Jazz Vokal Workshop.
Og kort før workshoppen modtager du besked med praktisk info og vi aftaler, hvad du vil synge.

Har du spørgsmål, så skriv til Louise på: louise@vokalrummet.dk

de praktiske detaljer

Dato

Jazz Vokal Workshop

Lørdag + søndag kl. 10:00 - 17:00

Tilmelding udelukkende til begge dage.

Der er pt. ingen workshops på plakaten for 2020.

Forplejning

Frokostpause 12:30 - 13:00

Medbring selv frokost.
Jeg sørger for gratis kaffe, thé og snacks undervejs.

Sted

Workshops afholdes i København.