Gæsterne synger

Gæsterne synger!

Kender du det?
Gæsterne ankommer, hilser venligt på hinanden. Vi tager et glas og byder velkommen, og under middagen løsner stemningen lidt op, men er stadig tilbageholdt.
Vi skal lige se hinanden an.
Det er faktisk først efter middagen, at stemningen er afslappet og festen rigtig kommer igang.
Og inden vi ser os om, er aftenen omme!
Genkender du bare en snert af det scenarie, og har I lyst til at skyde jeres fest igang helt fra start?
Så begynd festen med et sangindslag, som øjeblikkeligt løsner stemningen op og ryster gæsterne sammen.

Sangindslaget er ideelt til private fester som til virksomhedsarrangementer.

Idéen er simpel: Sammen med jer som arrangører, sammensætter jeg et musikalsk sangprogram, som passer til jeres festlige anledning. Gæsterne behøver overhovedet ikke at være skønsangere. Vi laver et program, hvor alle kan være med.

Vi starter med at synge stemmerne varme med et par simple sangøvelser og stemmelege, som samler gruppen og får folk til at slappe af. Hvad vi herefter skal synge ligger åbent.

Find inspiration i forslagene herunder, og ring så til mig og lad os tage en snak om, hvordan vi bedst tilrettelægger et sangindslag at indlede netop jeres fest med.

Giv dine gæster eller medarbejderne en sjov, festlig og anderledes oplevelse, som får alle op af stolen og med på sanglegen! Der er stensikkert samtalestof til resten af aftenen.

 

Skab en uforglemmelig oplevelse sammen

Skriv en lejlighedssang

Vil I prøve at forfatte en lejlighedssang?

Vi varmer stemmerne op i fællesskab og får løsnet op - så I tør synge igennem og bare have det sjovt!

Deltagerne skal i mindre grupper skrive tekst til et enkelt vers. Melodien er valgt på forhånd og kan henvise til jeres arbejdsområde eller en fælles historie (eks: investorfirmaet brugte Abbas 'Money, money, money'). Er I flersprogede i firmaet løser vi også det - præcis som I gør i hverdagen. Jeg kommer rundt undervejs og hjælper med rim og versefødder.

Alle samles igen og grupperne opfører nu deres individuelle vers for alle, f.eks. med et fælles omkvæd - og lejlighedssangen er skabt!

Et sjovt minde, som kan hentes frem igen ved andre festlige lejligheder!

En arrangeret klassiker

Vælg en sang, som betyder noget helt særligt for jer, eller som passer godt til festens tema eller anledning.

Vi udvælger som arrangører en eller to sange, som jeg arrangerer - afstemt med deltagerantal, musikalsk formåen og indslagets tidsramme. Sanggæsterne kan eks deles op i grupper, synger flerstemmigt og være 'ansvarlige' for særlige dele af sangen. Mulighederne er mange.

Vi varmer stemmerne op i fællesskab, og får løsnet kroppen og sangermodet op. Sjove sangøvelser får jer til at åbne op og lytte til hinanden.

Vi indøver og opfører den/de valgte sange - alle er med.

Denne løsning er sjov både til en firma- eller privatfest!

Skt. Hans aften

'Midsommervisen' - altså den traditionelle, er ikke sådan at bide skeer med. Den har op til flere musikalske snoninger, der nemt kan få den utrænede sanger til at tøve eller vakle.

Jeg vil med simple redskaber, humor og pædagogik vise jer, hvordan I kommer helskinnet igennem melodien - helt uden pigekoret, pianist eller karaokeindspilninger -  og i samlet flok!

Brug indslaget som opvarmning til en hyggelig Skt. Hans aften i gode venners lag. Senere på aftenen, når I alle er samlet rundt om bålet,  kan I så teste jeres sangfærdigheder.

Eksemplet her kan naturligvis overføres til en anden sang I har lidt udfordringer med.

Syng fællessang

I kraft af mit meget alsidige musikvirke, har jeg et betydeligt sangrepertoire i bagkataloget. Fællessangene spænder bredt over alt fra giro 413 travere og højskolesange til danske og engelske pophits.

Fortæl mig, hvem I er - så sammensætter jeg et hyggeligt fællessangshæfte med skønne sange til jer. Foreslå et tema; en årstid, en stemning, og jeg kommer med en skøn blanding af jeres velkendte ønskesange og et par nye sange, der er umagen værd at lære. Det aftaler vi sammen.

Jeg akkompagnerer selv på klaver.

Fællessang er det oplagte valg f.eks. ved juletid eller til en uformel sammenkomst - privat eller i virksomheden.

Flerstemmigt kor & kanon

Flerstemmig sang lyder umiddelbart ret kompliceret for utrænede sangere. Men ikke nødvendigvis.

Det kan på ganske kort tid blive en både medrivende, sjov og smuk fællesoplevelse.

Den simpleste måde at synge flerstemmigt på, er ved at synge kanon – altså hvor alle synger samme melodi, men forskud for hinanden så linierne samstemmer. Afhængig af begivenheden og den tid I har afsat til indslaget, finder jeg et par sange, som matcher jeres ønsker og sværhedsgrad.

Vi varmer stemmer og sangermodet op, og åbner kroppen for sang. Sangmaterialet har jeg sørget for, og vi kan synge alt lige fra popklassikere til danske sange.

Denne løsning er også en skøn idé ved juletid!

Har du en lysende idé?

Eller fandt du ikke lige dét, du søgte?

Hvad enten du er fuld af idéer, eller ikke aner uråd - men gerne vil have besøg af mig til et sangindslag, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Sammen kan vi helt sikkert spore os ind på det rigtige indslag til netop jeres arrangement.

Skriv til mig på louise@vokalrummet.dk eller sms 20279010.

Du er også velkommen til at ringe.

Vi har lært at synge Midsommervisen

Vi har tilbragt en time med at synge, og det har været supersjovt! Folk vidste ikke rigtig hvad de skulle da de kom, men de greb den og de blev guidet godt igennem. Så nu har vi faktisk lært lige præcis hvordan vi synger Midsommervisen. Jeg er sikker på, vi er klar til en hyggelig aften, og give den gas når vi senere skal synge den igen. Der var meget positiv feedback og ros – og de sent-ankomne var overvældede over resultatet.

Rikke Bolding Jensen

Korevent som optakt til julefrokosten

Tak for oplevelsen. Vi havde det rigtig skønt og var i højt humør resten af aftenen!

Ann Sofi Enevoldsen

Familiekor for brudeparret

Vi havde brug for at få tilpasset vores sangtekster, så de rimede og så rytmen var afpasset. Jeg oplevede undervisningen som god og engageret. Louise var meget entusiastisk og meget positiv. God til at synge. Vi blev bedre til at synge og turde i højere grad synge til og højere. Vi fik mere tillid til, at vi rent faktisk kunne optræde med vores sang. Brudeparret var meget glade for indslaget.

Jytte Lau

Super optakt til en julefrokost

God idé til at ryste folk sammen. Godt med opvarmningsøvelser så folk smider hæmningerne.

Det var bare perfekt. Super optakt til en julefrokost.

Fantastisk sanger og stort engagement. Dygtig til at koordinere musikalsk ubegavede. God oplevelse.

Jan Kühl (dir) og ansatte
Polaris Equilty