Solosang

Sanglektioner, der giver dig gode sangvaner

Al gentagelse udvikler en vane. Når du indøver en ny sangvane, skal du være bevidst, ellers bruger du gamle, uhensigtsmæssige og ofte direkte dårlige vaner. Når kroppen får gentaget de sunde sangvaner, ligger på rygraden og du kan bruge din energi på udtrykke dig.

Efter kun få sanglektioner har du skærpet din kropsbevidsthed, som gør dig frigjort, afspændt og fleksibel til at udnytte kroppens styrke, som bærer din stemme.

Uanset dit sangtekniske niveau, din alder eller erfaring, starter vi dér hvor du er, og altid i forhold til dine ambitioner.
Du kommer som du er, her hos mig i Vokalrummet er der højt til loftet.

Jeg akkompagnerer øvelser og sange på klaver. Har du brug for en singalong at øve til, indspiller jeg den til dig på klaver. Sangene finder vi sammen, udfra dine ønsker. Jeg kan oftest finde noget til dig, som matcher din musiksmag og de sangtekniske eller musikalske udfordringer vi arbejder med.

Du kan synge alt lige fra 80’er klassikere, udødelige jazz standards til de nyeste popsange. Har jeg ikke det, du søger, er du velkommen til selv at medbringe musikken. Jeg underviser kun udfra noder. For det første fordi vi så taler samme sprog, for det andet fordi du visuelt får en masse foræret, når du har lært at skimme noderne. Du behøver altså ikke at læse noder - men at skimme, danne dig et overblik. Det gør dig til en mere selvstændig og stærk sanger.

[handsometestimonial id="518"]

[handsometestimonial id="531"]

[handsometestimonial id="527"]

Du kan tage sangtimer hos mig hvis du gerne vil lære:

 •  Vejrtrækning og Støtte

Udgangspunktet for al stemmebrug er en sund og naturlig teknik. Det får du med korrekt kropsholdning, vejrtrækning og støtte. Altså ved at udvikle de ‘sangermuskler’, som du ‘støtter’ tonen med, og arbejde med balancen mellem afspænding og den parathed og energi, som sang kræver.

Det er vigtigt for mig, at du mærker hvordan sangteknikken virker - og at du forstår hvordan - så du kan øve videre hjemme.

 

 • Nå højere toner - Udvide deres ambitus

I takt med at du bliver mere bevidst om samspillet mellem krop og stemme, vil du helt naturligt opleve, at du kan nå flere toner end tidligere – og på en ubesværet måde. Alt efter hvilken klang og styrke du vil have på de høje toner, er der forskellige måder at løse opgaven på.

Måske ligger sangen simpelthen bare forkert til dig. Ved at flytte (=transponere) sangen til den toneart der passer til lige netop dig, kan du synge friere og mere klangfyldt. Du behøver ikke være superskrap til teori, men at kunne transponere er et meget nyttigt redskab at have med som sanger. 

Her kan du læse mere om Sangundervisning for Børn

Hvordan er Louise som sanglærer?

Mit navn er Louise. Jeg har rundet de 40 og bor og underviser på Østerbro i København. Jeg har undervist i sang i 14 år – jeg startede på en musikskole i Holland, hvor jeg også er uddannet på musikkonservatoriet som jazzsangerinde med pædagogisk diplom.

Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udtrykke sig gennem sang. Med pædagogik og empati guider jeg dig igennem sangteknik, ud af frygt og personlige begrænsninger og ind i musikalitet.

Jeg er kendt for at være lattermild og ærlig og for min specialviden som jazzsangerinde. Jeg inspirerer mine sangelever til at åbne op, bruge stemmen og til at turde åbne op.

Det er vigtigt for mig, at du selv kan følge din musikalske udvikling, fordi det motiverer dig i processen. Jeg skaber en ramme, hvor du frit kan udtrykke dig og udvikle dit sangudtryk.

 •  At slippe dårlige sangvaner

 • At genskabe tilliden til en utilregnelig stemme

Jeg ved, hvordan det føles på min egen krop, at have en begrænset, skrøbelig og utilregnelig stemme. Jeg var igennem den helt store tur. Men efter et langt og intensivt talepædagogisk forløb (på konservatoriet i Holland), fik jeg helbredt og trænet min stemme sund og stærk igen, så jeg nu føler at jeg kan gøre lige hvad jeg vil med stemmen - den er smidig og spænder vidt.

Så galt går det heldigvis for fåtallet!

Men du har måske fået et par dårlige sangvaner, spændinger eller andre fysiske unoder som begrænser din musikalske frihed.

Dem rydder vi af vejen sammen, og erstatter dem med sunde! Når du mærker at kroppen klarer opgaven at 'bære' din stemme, vil du slippe spændingerne og mærke kontrol over din stemme.

[handsometestimonial id="530"]

[handsometestimonial id="526"]

[handsometestimonial id="528"]

 •  Mærke livsglæden gennem sangglæden

 • Udfordre sig selv - vove sig ud af komfortzonen

 • Give mere plads til sig selv

 

Det kan være en stor overvindelse at synge - og lade andre høre det. Men den barriere nedbryder vi sammen. Som jeg plejer at sige: "Det er jo bare mig - og jeg har hørt alt." Der er højt til loftet i Vokalrummet, og der er plads til at øve sig og ikke ramme plet første gang!

I trygge og rare omgivelser guider jeg dig gennem sangteknikken, så du forstår kroppens reaktion på nervøsitet, og ved hvor du kan ‘hvile’ i kroppen. Jeg viser dig også de musikalske tricks, som du kan fokusere på i stedet for usikkerheden.

 Så tør du bruge din stemme, får modet til at synge igennem og bare være dig selv som sanger.

Sang er bevægelse og energi der strømmer igennem os. Det er derfor vi bliver glade i låget af at synge.

Jeg ser det som et stort privilegium at hjælpe andre til at sprænge rammerne for hvad de mener, de kan! At se mennesker vokse med opgaven og derigennem tage sit rum.

sanglektioner-vokalrummet
 •  At fortolke musikken og udtrykke sig

 • At frasere og improvisere

Hvad handler sangen om? Hvad er det for nogle følelser du vil formidle til lytteren?

Når du forstår hvad du synger om, dykker du ned i sangens stemning og fortælling. Du lærer at fortolke sangen på din helt egen måde, og formidle den med indlevelse og nærvær.

Når du fraserer anderledes, altså flytter sætningerne rytmisk eller ændrer melodien, sker det ofte at du får et andet forhold til sangen. Du tager ejerskab af den (selvom en anden har skrevet den). Du fortolker sangen du din helt egen måde.

Du træner øret og musikaliteten ved at finde dine egen vej gennem melodien. Og det er sjovt! Vi udforsker de harmoniske muligheder i melodien, men først når du føler, du er klar til det.

At improvisere betyder at slippe både melodi og tekst og synge frit fra leveren over en række akkorder. Ligesom feks en guitarsolo - bare med stemmen. Vi starter i det små. Jeg sætter nogle rammer og præmisser op for dig, så du har noget at forholde dig til - så det er altså ikke helt 'syng frit fra leveren'.

 •  Prøve andre genrer

“Hvad passer godt til min stemme?” Det spørgsmål får jeg tit.

Det handler ikke kun om stemmens struktur, men i større grad om din sangstil. Når du kender sangstilen indenfor feks. soul eller country, kan du vælge at følge den stil – eller bryde den. Det kan udvikle sig til en af dine kendetegn som sanger.

Lad os prøve nogle forskellige genrer af, og se hvad du godt kan lide at synge!

Jeg underviser i de fleste rytmiske genrer; pop, soul, rock, viser, jazz og musical. Begynder eller øvet - du skal ikke føle dig begrænset i genrevalg. Der er svære og lettere sange indenfor alle genrer.

[handsometestimonial id="627"]

[handsometestimonial id="513"]

 •  At synge jazz

 • Swing og jazzfrasering

 • At scatte = jazzimprovisation

Jazz handler i bund og grund om to ting: At kunne swinge og at kunne frasere eller improvisere frit. Altså at ligge rigtigt på slaget og at kunne bidrage med noget selv - at ændre melodi, flytte melodiske fraser så man afviger fra originalen og dermed giver sit eget bud på sangen.

Som uddannet og udøvende jazzsangerinde har jeg naturligvis en stor specialviden og erfaring indenfor netop jazz. Så det kan jeg hjælpe dig med.

Rytme, timing og swing skal mærkes i kroppen, ikke forstås i hovedet. Vi arbejder med rytmer og meget brugte fraser indenfor jazz, så du opbygger et rytmisk sprog som du kan bruge når du skal frasere frit. Det kræver en stærk periodefornemmelse, så du hele tiden ved hvor du er i forhold til musikerne.

Når du føler, at du er klar til det, kan vi arbejde med improvisation. Du får redskaberne så du kan give slip og kaste dig ud i det. Det er nemlig drønsjovt!

Er du mere til intensive forløb, hvor du kan lade dig inspirere af andre jazzsangere?
Så tilmeld dig nyhedsbrevet hvor du som den første får besked, når der er nye jazz vokal workshops på vej!
Du kan læse mere om Jazz Vokal Workshops lige her.

Singing lessons that will help you develop good, healthy singing habits  

(- in english)

All repetition develops a habit. When you practise a new habit, you must do this consciously, not to fall back on old, and often, bad habits. Once you’ve worked-in a new singing habit, you can focus all your attention on expressing yourself.

We will work on your body awareness to make you more flexible, tention-free and open, and this will make you gain access to the body’s strengh, that holds the power of your voice.

Regardless of your singing experience, level or age, I begin right where you are, and always in correlation to your ambitions. So come as you are.

I accompany singing exercises and songs on the piano. I will also record a ’singalong’, if you need something to practise to. We find the songs together, taking into account your musical taste and the technical or musical challenges we might be working on at the moment.

I graduated as a jazz vocalist from the Royal Conservatory in the Hague, NL with a teaching diploma and have 14 years of practical teaching experience. As a teacher, I am straight-forward, positive and patient, with a good sense of the individual.


Singers most often come to me because they want to:

 • Work on breathing and support
 • Let go of bad singing habits
 • Regain confidence in an unreliable voice
 • Reach higher notes – stretch their vocal range
 • Sing jazz
 • Learn to 'scat'  (jazz improvisation)
 • Try out other genres
 • Loosen up their pop phrasing and improvisation
 • Feel the joy of life through singing
 • Challenge themselves – get out of the comfort zone