Solistforløb

solistforløb for begyndere og øvede sangere

Hvad synger du lige nu?
Og hvilke sangerfærdigheder træner du helt specifikt lige nu?
Det kan være svært at holde fast i sangtræningen og motivationen, når du står alene med det hjemme.

Med mindre du har en konkret begivenhed at øve op til, så bliver det meget nemt diffust HVAD du præcis skal øve, HVORFOR og ikke mindst HVORDAN.

Det kan være en stor mundfuld selv at skulle løse de sangtekniske udfordringer du støder på, uden en hjælpende hånd. Mange ender desværre med at prøve, og mislykkes med forsøget på at løse problemerne selv - eller undgår helt at tage fat om udfordringerne.

Andre går bare lidt kold i dét med at finde nye sange at synge. Det kan jo være hyggeligt nok at synge de gamle sange - igen - men indimellem har vi altså brug for inspiration og et lille skub i en ny retning.

Jeg forstår det godt.

Har du det sådan - så er solistforløbet måske noget for dig!

Det 12 ugers solistforløb tager dig ved hånden, og fører dig gennem en lang række sanger-færdigheder, som styrker din sangerkrop, din tillid til din stemme og bakker dig op i din ugentlige sangtræning.

Du får et struktureret øveprogram, så du ved præcis hvad du skal øve på hver uge.
Og du får indøvet de nye færdigheder - direkte i dine sange.

Sangerforløbet stiller skarpt på de fundamentale udfordringer sangere støder på, men vi tuner også ind på dine særlige fokuspunkter og behov.

Sådan er forløbet skruet sammen

Solo sanglektioner

Inden kursusstart booker du fem individuelle sanglektioner i de uger der er anvist.

Solotimerne spiller sammen med fællestimerne og når omkring de udfordinger du, som sanger - begynder eller øvet - vil støde på, når du indøver nye sange.

Vi ser på dine særlige udfordringer og spørgsmål, så du bliver guidet videre med din stemmetræning hjemme.

Fællestimer

Der er tre sangere på hvert Sangerforløb og I har tre fælleslektioner under forløbet. Fællestimerne giver dig nogen (udover mig) at dele processen med.

Brug timerne til at blive klogere på hvordan de andre arbejder med teknikken og sangen, og del din udvikling og dine erfaringer med de andre sangere.

Koncert

Sangerforløbet afsluttes i juni/december måned, med en hyggelig (evt lukket) intimkoncert med de tre sangere.

Koncerten afrunder jeres Solistforløb, og afspejler derfor jeres individuelle sangudvikling og mål for forløbet.

De præcise rammer for koncerten, (og om der er inviterede gæster) aftaler vi i fællesskab.

Niveau A - begynder

Uge 38: Fællestime 1 - Sangerkroppen

Det gode fundament til al stemmebrug - din vejrtrækning og støtte. Hvad betyder støtte præcis, og hvordan mærker du den - og træner den selv. Helt fra bunden og tydeligt forklaret.

Uge 39: Solo - Sangteknik & Airflow

Du lærer at bære tonen med din krop. Afspænde sangermusklerne, kontrollere dit airflow og (gen)skabe tilliden til din sangerkrop og din stemme.

Uge 41: Solo - Repertoire

Vi arbejder med de 2 sange du har valgt til forløbet - med særligt fokus på de sangtekniske udfordringer, du støder på.

Uge 43: Fællestime 2 - Vokale Registre

Du får forklaret, vist og testet, hvad du kan i din stemmes registre. Lært hvordan du skifter frit mellem dem. og hvordan du skaber klang og fylde - i hele din stemmes spændvidde.

Uge 44: Solo - Sangtekniske Udfordringer

Vi arbejder mere intenst på dine særlige tekniske udfordringer i sangene, og runder din autentiske klang - din personlige lyd.

Uge 46: Solo - Sangerflow

Vi prøver vingerne af - kan de bære? Du bliver friere i dine fraseringer, stoler mere på teknikken, så du får overskud til det musikalske aspekt.

Uge 48: Solo - Udtryk

Hvad vil du gerne give videre med din sang? Denne gang sætter vi spot på dynamik, på historiefortælling og på at skabe en stemning med din sang.

Uge 49: Fællestime 3 - Performance

Vi ser på, hvordan du bevarer kontrollen over din performance, samtidig med at du giver slip for kreativitet og udtryk. Vi øver med mikrofon og holder generalprøve før den endelige afslutning.

 

Niveau B - øvet

Uge 38: Fællestime 1 - Sangerkroppen & Airflow

Sangerkroppens fundament: vejrtrækning og støtte, afspænding og airflow. Du får præciseret dine fokuspunkter rent teknisk, og hvordan du begynder at løfte de svagere områder af din sangteknik.

Uge 39: Solo - Repertoire

Vi tager hul på de 3 sange du har valgt, og ser på dine særlige tekniske udfordringer i numrene.

Uge 41: Solo - Sangteknik & Autentisk klang

Vi arbejder videre med dine tekniske udfordringer i dine sange. Du lærer at åbne til din autentiske klang - din personlige lyd.

Uge 43: Fællestime 2 - Vokale Registre

Du får forklaret, vist og testet, hvad du kan i din stemmes registre. Lært hvordan du skifter frit mellem dem. og hvordan du skaber klang og fylde - i hele din stemmes spændvidde.

Uge 44: Solo - Frasering & Improvisation

Du lærer at 'gå forbi' originalen og skabe din egen fortolkning af sangen med et nyt arrangement. Vi arbejder med fri frasering og improvisation.

Uge 46: Solo - Sangerflow

Du bliver stadigt friere i dine fraseringer, stoler mere på teknikken, åbner for kreativiteten og stoler på din musikalitet.

Uge 48: Solo - Udtryk

Hvad vil du gerne give videre med din sang? Denne gang sætter vi spot på dynamik, på historiefortælling og på at skabe en stemning med din sang.

Uge 49: Fællestime 3 - Performance

Vi ser på, hvordan du bevarer kontrollen over din performance, samtidig med at du giver slip for kreativitet og udtryk. Vi øver med mikrofon og holder generalprøve før den endelige afslutning.

Vælg her, hvilket solistforløb, der passer bedst til dig

NYE datoer og åbent for tilmelding til efteråret 2019!

Som du nok har spottet, er der ikke stor forskel på indholdet på de to niveauer.

Bortset fra at..

Niveau A har mere fokus på sangteknisk frihed. Så er du ny med sang, eller har du bare ikke fået teknikken på plads endnu, så er dette hold for dig.

Niveau B har mere fokus på musikalsk frihed. Det forudsætter derfor, at du har lidt mere styr på sangteknikken og hellere vil fokusere på musikken.

 

Niveau A: Kursusstart d. 17. september - Afslutning d. 3. december 2019

Niveau B: Kursusstart d. 20. september - Afslutning d. 6. december 2019

 

Begge Solistforløb afsluttes med en koncert.

Vi aftaler i fællesskab om afslutningen bliver lukket kun for jer, eller åben for inviterede.

Professionalisme og venskabelighed

Jeg begyndte til sang fordi jeg elsker at synge og er klar over, at jeg har brug for at lære noget sangteknik. Jeg havde svært ved at bruge støtten. Det gør, at jeg har sværere ved at synge de højeste toner, og jeg dermed slider mere på stemmen. Nu er jeg meget mere fokuseret på min støtte. Den sidste gang skulle jeg prøve at improvisere. Jeg er godt klar over, at jeg ikke er fan af improvisation, men det gjorde alligevel noget ved mig, og var en oplevelse der har gjort mig mere bevidst på, at det er vigtigt at gøre! Selvom jeg måske ikke ligefrem gør det meget endnu. Louise var en stor del af grunden til, at jeg kom tilbage til sangundervisning. Hun er altid fantastisk glad, menneskelig og meget nede på jorden. Der er en god blanding af professionalisme og venskabelighed over hende, hvilket gør forløbet super godt!

Andreas Dam Bredsdorff

Turde give slip på pænheden

Har sunget sopran i gospel kor gennem 7 år, men oplevede ofte hæshed, når krævende sange skulle indøves. Udover det havde jeg lyst til at afprøve forskellige genrer med min stemme og afprøve hvad den kunne. Jeg er blevet bedre til at mærke, hvornår jeg kommer til at spænde i hals/ stemme og ændre det – bla ved en anden måde at holde støtten på end jeg gjorde før. Er klar over hvor meget der skal øves for at blive en stærk og solid sanger. At turde give slip på pænheden 🙂 Det er ok at synge grimt når man lærer – det har jeg ikke været så god til. Ville helst ha’ det skulle lyde smukt fra starten, men det lærer man jo ikke så meget af. Louise er rigtig dygtig til at finde ens svagheder og styrker. For mig har det været guld værd at Louise har formidlet meget af det sangtekniske i billeder. Det har gjort det lettere for mig at forstå, hvor jeg skulle lægge tonen/ holde støtten etc. Altid dejligt at komme til sang og blive mødt af dit gode humør og ikke mindst tålmodighed 🙂

Heidi Wulff

Jeg ville gerne udfordres og følte mig anspændt

Det er alt for lang tid siden, at jeg har fået undervisning og så endda af Louise. Jeg ville gerne udfordres og følte mig anspændt i sang. Nu har jeg fået ordentlig fat i støtten igen og genopfrisket sangteknik. Den store øjenåbner var helt klart hvordan jeg kunne gøre sangene mere personlige i min egen version; med fokus på tekst, udtryk og fraseringer. Det er sjovt at få undervisning sammen, så man kan se hvordan en anden griber opgaven an. Det lærte jeg meget af. Workshoppen har åbnet op for mange nye muligheder. Rigtig dejligt at have Louise som underviser igen. Det var lige så hyggeligt og samtidig udfordrende, som jeg havde håbet på. Man bliver mødt med godt humør og Louise er altid meget engageret i den enkelte sanger og hvad denne person skal arbejde videre med. Der er plads til at lave fejl og så finder vi sammen ud af, hvordan det kan gøres bedre. Mit råd til andre sangere? Husk hvor vigtig støtten er; for din energi som sanger, og for hvordan din krop har det efter mange timers sang. Dyk ned i teksten. Når du ved hvad den handler om, er det lettere at finde ud af, hvad du gerne vil lægge tryk på i din version. Husk at sang er ligesom teater; der skal nogle gange lidt ‘skuespil’ til for virkelig at få udtrykket ud over scenekanten. Vær ikke bange for at overdrive de forskellige følelser, så folk virkelig kan blive revet med.

Signe Cold

Visualiserer det tekniske

Jeg kan på det varmeste anbefale sangtimer hos Louise. Dejlig atmosfære, og høj faglig dygtighed. Hun er enormt god til at visualisere det tekniske aspekt af sangen, på en sjov og lærerig måde. På kort tid fik jeg styr på teknikker, som jeg tidligere har bøvlet meget med. Louise har givet mig de fornødne redskaber til at komme videre på mit sangeventyr.

Rikke Tangholt Andersen

Du skal med hvis du:

♥ Vil forstå, helt konkret, hvordan sangerkroppen bærer din stemme

♥ Ønsker en naturlig og stærk sangteknisk, som giver dig overskud og fleksibilitet

♥ Vil lære, hvordan sanglig frihed giver dig mere klang i alle tonelejer og bløde registerovergange

♥ Vil kende dine styrker som sanger - så ved du hvad du kan 'slappe af i'

♥ Vil vide hvilke færdigheder; sangtekniske og musikalske, du stadig har brug for at træne - og præcis hvordan du øver dem

♥ Synes det er fedt med et struktureret øveprogram

♥ Vil lære at lave dit eget øveprogram udfra modellen i forløbet - som du kan bruge igen og igen

♥ Vil synge med flow og energi - og skabe i nuet

♥ Søger inspiration til at tænke ud af boksen - og henover taktstregerne

♥ Vil styrke dit sangermod

Her har du alle datoerne

Sololektioner - niveau A
 1. Sangteknik & Airflow - 39
 2. Repertoire - 41
 3. Sangtekniske udfordringer - 44
 4. Sangerflow - 46
 5. Udtryk - 48

Du booker selv en tid for hver sololektion, i den uge, der er angivet.

Fællestimer - niveau A
 1. Sangerkroppen - 17/9
 2. Vokale registre - 22/10
 3. Performance - 3/12

Der er tre pladser på hold A.

Sololektioner - niveau B
 1. Repertoire - 39
 2. Sangteknik & Autentisk klang - 41
 3. Frasering & Improvisation - 44
 4. Sangerflow - 46
 5. Udtryk - 48

Du booker selv en tid for hver sololektion, i den uge, der er angivet.

Fællestimer - niveau B
 1. Sangerkroppen & Airflow - 20/9
 2. Vokale registre - 25/10
 3. Performance - 6/12

Der er tre pladser på hold B.

Din Sangcoach

Mit navn er Louise, jeg er indehaver af Vokalrummet, 43 år og bor og underviser på Østerbro i København.

Jeg har undervist i rytmisk sang siden 2002, og er som sangcoach kendt for at være lattermild og ærlig. Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udtrykke sig gennem sang. Med positivitet og empati guider jeg dig igennem sangtekniske udfordringer og personlige begrænsninger - ind i din musikalitet og sangfrihed. Jeg inspirerer mine sangelever til at åbne op, til større sangermod, og til at bruge stemmens naturlige, fulde potentiale og klang.

Vokalrummet skal være et sted, hvor du slapper af, kan være dig selv, og trygt udvikler dig i dit sangudtryk.

Flow og mod er stærke faktorer i såvel sang som personlig udvikling, og det har inspireret mig til at blive certificeret FLOW Specialist ved Anja Vintov - en udvidet coach uddannelse i personligt flow gennem arbejdet med frygt, hverdagsmod, integritet og handlekraft.

Jeg er uddannet jazzvokalist med pædagogisk diplom fra Det Kgl. Konservatorium i Haag. I 2015 udgav jeg jazzalbummet "Kick Off Your Shoes", som nu er en del af det jazzrepertoire som Louise Bøttern Group spiller koncerter med. Se live optagelser med Louise Bøttern Group.

Som jazzsangerinde har jeg en naturlig viden og interesse omkring fri frasering, fortolkning og improvisation, som er til glæde for sangelever, der søger et mere personligt udtryk.

Foto: Tine Sif L. Kirk

En investering i dine sanger-færdigheder

Din investering

Din investering i din sangudvikling er 2900 kr.

For det beløb får du:

♥ 5 sololektioner (værdi 2250 kr)

♥ 3 fællestimer (værdi 2025 kr)

♥ Indledende sangprøve

♥ Personligt øveprogram og målsætning

Betal forløbet på én gang, eller i tre nemme rater.

 

Betingelser

Der er kun 3 pladser på hvert hold.

Tilmelding lukker når pladserne er besat.

Efter tilmelding og betaling modtager du en kvittering som bekræfter, at du har sikret dig en plads på solistforløbet.

Tilmelding og betaling er bindende for hele forløbet (ved ratebetaling), og beløbet tilbagebetales ikke ved afbud eller udeblivelse.

Fælleslektioner er fastsat af underviser og sololektioner bookes af sangelev inden kursusstart - og kan ikke ombookes.

Aflyser underviser lektioner, ombookes lektionerne eller udestående refunderes.

Hvor synger vi?