Singers Summercamp

Singers summercamp '18

Tag væk en weekend og giv dig selv et åndehul til at - ja, trække vejret - og synge!

Sol og sommer, smuk natur tæt ved havet, lækker mad og godt selskab. Sang, inspiration og kreativitet, sanselighed og et frirum til dig selv.

Lyder det ikke fantastisk?

Så tag med på Singers Summercamp.

Sammen med en lille gruppe sangere skal du arbejde med sangerkroppen; lære hvordan du skaber ro og overskud i din sang, træne din sangerkrop til større fleksibilitet og åbenhed. Mange sangere oplever desværre at være begrænset af sangteknik.

Slip spændingerne, lær hvordan du opbygger stamina i din vejrtrækning og lad mig vise dig, hvordan du åbner dit registerpotentiale op og når de høje toner. Vi slipper din stemme fri, med simple og brugbare øvelser til sangteknisk frihed, så du tør give slip og åbne op. Stop med at lægge unødigt pres på din stemme og lad kroppen arbejde for dig og for din stemme.

I en tid med stort pres på arbejde og privat, hvor vi konstant får nye indtryk og står til rådighed for omverdenen døgnet rundt, er der et stigende behov for selvreflektion, ro og sanselighed. Vi har brug for at komme ud af hovedet og ned i kroppen. Mærke mere og tænke mindre.

Gennem kontakten til din krop, grounding og åbenhed, skal vi arbejde med dit personlige flow. Du får mulighed for at slippe tankemylderet og skabe rum til reflektion. Vi taler om, hvordan du 'holder balancen' i en sandsynligvis travl hverdag. Kontakt til dig selv i det daglige giver dig personligt overskud, større glæde og du bliver i stand til at lytte til og handle ud fra dine egne behov og grænser.

Jeg vil gerne flytte grænserne for dit sangermod og din handlekraft. Vi kommer til at arbejde med dit personlige udtryk, når du lærer at synge fra dit center, at frasere og at improvisere frit - i balance med dig selv, gribe fat i dine idéer og være skabende i nuet. Kreativt flow er altså når du ikke har regnet det hele ud på forhånd - men er villig til og tør være musikalsk fleksibel i øjeblikket.

Singers Summercamp er et åndehul med kreativt og personligt flow

Kontakt til sangerkroppen

Vejrtræknings-, støtte og stemmeøvelser gør dig bevidst om din grounding, balance og energistrømning og får dig til at slippe spændinger og låsthed i sangerkroppen.

Du mærker hvordan du kan slippe den styrende kontrol og skabe fleksibilitet og åbenhed i kroppen gennem flow.

Du får indblik i en sund og naturlig sangteknik, så du kan synge ubesværet, og er fri i din sanglige musikalitet og kreativitet.

Giv dig selv et break

Med en travl hverdag har du sikkert, som mange, behov for et break - brug for at komme i kontakt med dig selv - helt bogstavelig talt at trække vejret.

Her har vi skabt tid til reflektion, og du får små øvelser og konkrete tips med hjem til, hvordan du også i hverdagen kan tune ind på dig selv, slippe tankemylder og finde ro og balance.

Træn dit sangermod

Du bliver udfordret på din musikalitet og får trænet dit sangermod. Du skal stole på dit øre, turde synge dét du hører, springe ud i nye udfordringer og rykke din komfortzone.

Der bliver mere plads inde i dig når vi sammen lufter ud i dine begrænsninger, hæmninger og du giver slip på kontrollen.

Signe Cold
Sanger Workshop
Det er alt for lang tid siden, at jeg har fået undervisning og så endda af Louise. Jeg ville gerne udfordres og følte mig anspændt i sang. Nu har jeg fået ordentlig fat i støtten igen og genopfrisket sangteknik. Den store øjenåbner var helt klart hvordan jeg kunne gøre sangene mere personlige i min egen version; med fokus på tekst, udtryk og fraseringer. Det er sjovt at få undervisning sammen, så man kan se hvordan en anden griber opgaven an. Det lærte jeg meget af. Workshoppen har åbnet op for mange nye muligheder. Rigtig dejligt at have Louise som underviser igen. Det var lige så hyggeligt og samtidig udfordrende, som jeg havde håbet på. Man bliver mødt med godt humør og Louise er altid meget engageret i den enkelte sanger og hvad denne person skal arbejde videre med. Der er plads til at lave fejl og så finder vi sammen ud af, hvordan det kan gøres bedre. Mit råd til andre sangere? Husk hvor vigtig støtten er; for din energi som sanger, og for hvordan din krop har det efter mange timers sang. Dyk ned i teksten. Når du ved hvad den handler om, er det lettere at finde ud af, hvad du gerne vil lægge tryk på i din version. Husk at sang er ligesom teater; der skal nogle gange lidt 'skuespil' til for virkelig at få udtrykket ud over scenekanten. Vær ikke bange for at overdrive de forskellige følelser, så folk virkelig kan blive revet med.
Ida Andersen
Under mit musikstudie med sang som hovedfag blev jeg klar over, at det ikke kun er vigtigt at finde en sanglærer som er faglig dygtig - det er mindst lige så vigtigt at hun/han også er empatisk og en pædagogisk formidler. Jeg har haft fagligt dygtige sanglærere før, men jeg følte mig aldrig rigtig tryg eller fri i deres undervisning. Det gjorde, at jeg blev mere og mere usikker på mig selv, og mistede helt lysten til at synge. Jeg har fået min glæde og selvtillid i forhold til at synge tilbage!!! Jeg har lært at bruge sangteknikker, så jeg kan synge længere fraser, og på en sund måde. Jeg er blevet bedre til at bruge min støtte. Jeg har lært at forstå en node, fagudtryk osv. Jeg har lært teknikker til improvisation, og meget meget mere! Da min største udfordring var at spænde i kæbe og svælg, var mine største aha-oplevelser arbejdet med åbne vokaler, diftonger og ansatser. Det har hjulpet mig uvurderligt meget. Også støtteøvelser var super gode for mig. Louise er den mest kompetente, fagligt dygtige, empatiske og inspirerende sanglærer jeg nogensinde har haft. Der er altid varme, latter og smil. Jeg har følt mig tryg og har mærket, hvordan jeg har kunnet blomstre. Hun har et analytisk talent og et øre der gør, at hun er spot on når hun vejleder dig. Jeg føler mig utroligt priviligeret over at have haft en lærer, der både har en så utrolig høj faglighed, samtidig med at hun er tålmodig, pædagogisk og en rigtig god formidler.
Anne Emilie Sveistrup
Jazz Vokal Workshop
Jeg tilmeldte mig workshoppen for at få øvet jazz og arbejde med alm. sangteknik. Niveauet tiltalte mig (ikke for krævende men stadig for øvede). Jeg har gået ved en anden sanglærer, der påpegede samme ting at forbedre som Louise, så det er jo nok rigtigt 🙂 Det var spændinger ved kæbe/nakke og modet til at ændre form ved sangene. Når jeg ikke er mere erfaren med noder/rytmer end jeg er, var alle jazzteknikkerne superfede at få introduceret, det inspirerende til at gå på nyopdagelse i gamle sange. Workshoppen har gjort mig modigere ifht. at ændre sangenes form, at dyrke (og finde) mit personlige udtryk. Forløbet har været rigtig godt, Louise er præcis og imødekommende. Mit råd til andre sangere: At det handler om at slappe af og tro på det.

Du får trinene til hvordan:

- En sund og naturlig sangteknik giver dig overskud

-  Korrekt vejrtrækning og støtte giver dig ro og stamina

- Du løsner spændinger og giver slip i kroppen

- Sangfrihed giver dig mere klang i alle tonelejer og bløde registerovergange

- Du synger med flow og energi

- Du skaber i nuet og får kontakt til din handlekraft

- Du lytter til dine musikalske idéer og agerer på dem

- Du synger fra dit center

- Du giver plads til dig selv og lytter til dine behov

- Du styrker dit sangermod og dit mod generelt

 

Summercamp er for voksne, som måske har sangerfaring fra kor, band eller soloundervisning.
Du skal have et åbent sind og være klar på at udfordre dig selv, mærke efter og rykke ved din komfortzone. Alle udfordringer er afstemt med dér hvor du er i din sangudvikling, og i det tempo du føler dig klar til.
Du skal have lyst til at synge!
Brug din stemme. Mærk energien bruse igennem din krop. Mærk sangglæden. - Mærk at du lever!

Din Sangcoach - Louise Bøttern

Mit navn er Louise, jeg er indehaver af Vokalrummet, 42 år og bor og underviser på Østerbro i København.

Jeg har undervist i rytmisk sang siden 2002, og er som sangcoach kendt for at være lattermild og ærlig. Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udtrykke sig gennem sang. Med positivitet og empati guider jeg dig igennem sangtekniske udfordringer og personlige begrænsninger - ind i din musikalitet og sangfrihed. Jeg inspirerer mine sangelever til at åbne op, til større sangermod, og til at bruge deres stemmens naturlige, fulde potentiale og klang.

Vokalrummet skal være et sted, hvor du kan slappe af, være dig selv, og trygt kan udvikle dig i dit sangudtryk. Jeg bliver til stadighed forundret over at se, hvordan succesoplevelser med stemmen styrker det personlige mod, og giver et frisk pust til andre områder af livet.

Flow og mod er stærke faktorer i såvel sang som personlig udvikling, og det har inspireret mig til at blive certificeret FLOW Specialist ved Anja Vintov - en udvidet coach uddannelse i personligt flow gennem arbejdet med frygt, hverdagsmod, integritet og handlekraft.

Jeg er uddannet jazzvokalist med pædagogisk diplom fra Det Kgl. Konservatorium i Haag. I 2015 udgav jeg jazzalbummet "Kick Off Your Shoes", som nu er en del af det jazzrepertoire som Louise Bøttern Group spiller koncerter med. Se Louise Bøttern Group live. Som jazzsangerinde har jeg naturligvis en specialviden, som er til glæde for de sangelever, som ønsker at fordybe sig i vokaljazzen.

Alt det får du med på en sang-weekend:

Camp'en giver dig:

* En anderledes sangoplevelse!
* Sangøvelser, stemmetræning og kropskontakt
* Et frirum til at reflektere og mærke efter
* Inspiration til at hvile mere i dig selv
* Indsigt i de begrænsninger vi som sangere og individer sætter for os selv
* Hjælp til at træde ud at din komfortzone
* En indgang til at komme i kreativt flow
* Pauser til at gå på opdagelse i landskabet
* Fællesskab med skønne sangere!

* SOLOTID hvor du får hjælp til lige dét, du har brug for

Giv dig selv en timeout til at skabe kontakt indadtil og slippe din stemme fri!

Hvis du skal nå at få en plads..

Der er kun 6 sangpladser på Singers Sommercamp.

Tilmelding:

  • Skriv til Louise med din tilmelding

Kort før camp'en får du praktisk info og evt. materiale
Tilmeldingen er bindende og beløbet tilbagebetales ikke ved afbud eller udeblivelse. Aflyser underviser refunderes beløbet naturligvis.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til Louise på: 20279010 / louise@vokalrummet.dk

Det praktiske

Dato

Singers Summercamp blev afholdt

fredag d. 17.-19. aug 2018

 

Send en mail for nye datoer.

Opholdet

Opholdet er med fuld forplejning; Morgenmad, Frokostbuffet og 2 retters Aftensmenu i restauranten.

Sangcoaching og undervisningsmateriale er inkluderet.

Indkvartering på dobbeltværelser.

Sted

Singers Summercamp afholdes på Skt. Helene i Tisvildelejes naturskønne omgivelser i Nordsjælland.

Skt Helene - Bygmarken 30, 3220 Tisvildeleje

Læs mere om kursuscentret på: helene.dk

Er du i tvivl om noget?

 

Har du brug for at tale med mig, før du booker din plads?

Skriv eller ring til mig på: 20279010 / louise@vokalrummet.dk

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Kærligst, Louise