Sanglektioner

Sanglektioner, der giver dig gode sangvaner

Al gentagelse udvikler en vane. Når du indøver en ny sangvane, skal du være bevidst, ellers bruger du gamle, uhensigtsmæssige og ofte direkte dårlige vaner. Når kroppen får gentaget de sunde sangvaner, ligger på rygraden og du kan bruge din energi på udtrykke dig.

Efter kun få sanglektioner har du skærpet din kropsbevidsthed, som gør dig frigjort, afspændt og fleksibel til at udnytte kroppens styrke, som bærer din stemme.

Uanset dit sangtekniske niveau, din alder eller erfaring, starter vi dér hvor du er, og altid i forhold til dine ambitioner.
Du kommer som du er, her hos mig i Vokalrummet er der højt til loftet.

Jeg akkompagnerer øvelser og sange på klaver. Har du brug for en singalong at øve til, indspiller jeg den til dig på klaver. Sangene finder vi sammen, udfra dine ønsker. Jeg kan oftest finde noget til dig, som matcher din musiksmag og de sangtekniske eller musikalske udfordringer vi arbejder med.

Du kan synge alt lige fra 80’er klassikere, udødelige jazz standards til de nyeste popsange. Har jeg ikke det, du søger, er du velkommen til selv at medbringe musikken. Jeg underviser kun udfra noder. For det første fordi vi så taler samme sprog, for det andet fordi du visuelt får en masse foræret, når du har lært at skimme noderne. Du behøver altså ikke at læse noder - men at skimme, danne dig et overblik. Det gør dig til en mere selvstændig og stærk sanger.

Rikke Tangsholt Andersen
Jeg kan på det varmeste anbefale sangtimer hos Louise. Dejlig atmosfære, og høj faglig dygtighed. Hun er enormt god til at visualisere det tekniske aspekt af sangen, på en sjov og lærerig måde. På kort tid fik jeg styr på teknikker, som jeg tidligere har bøvlet meget med. Louise har givet mig de fornødne redskaber til at komme videre på mit sangeventyr
Pierre Enaux
Som uddannet og optrædende danser, bliver jeg ofte bedt om at råbe, lave elefantlyde eller tale. Stemmearbejde er også vigtigt når jeg skal undervise: Hvordan slider jeg min stemme mindst? Nu har jeg de nødvendige redskaber. Jeg kan lege med min stemme og forcerer ikke. Nu føler jeg mig mere tryg ved min stemme. Undervisningen foregår meget afslappet, og jeg føler, at Louise involverer sig i min udvikling. Hun er forberedt og professionel, hun lægger meget vægt på teknikken og er ofte meget detaljeret i sin forklaring. Selvom Louise anbefaler sange der passer til min stemme og mine udfordringer, vælger vi sangene sammen, og det er dejligt at synge noget man selv holder af.
Signe Cold
Jeg har oplevet en stor forståelse for mit musikalske udtryk (som jeg har arbejdet på gennem de sidste 7 års tid), og er med Louises hjælp og vejledning kommet rigtig langt på kort tid. Det gør bestemt ikke timerne dårligere at man bliver mødt med smil og varm thé i den hyggelige lejlighed på Østerbro. Undervisningen kan anbefales til alle, der har lyst til at blive bedre indenfor sang; øvet som begynder

Hvem er Louise?

Mit navn er Louise. Jeg har rundet de 40 og bor og underviser på Østerbro i København. Jeg har undervist i sang i 14 år – jeg startede på en musikskole i Holland, hvor jeg også er uddannet på musikkonservatoriet som jazzsangerinde med pædagogisk diplom.

Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udtrykke sig gennem sang. Med pædagogik og empati guider jeg dig igennem sangteknik, ud af frygt og personlige begrænsninger og ind i musikalitet.

Jeg er kendt for at være lattermild og ærlig og for min specialviden som jazzsangerinde. Jeg inspirerer mine sangelever til at åbne op, bruge stemmen og til at turde mere i deres eget liv.

Det er også meget vigtigt for mig, at du selv kan følge – og fejre! – din musikalske udvikling, fordi det inspirerer, motiverer og holder dig interesseret i processen. Jeg ser det som et stort privilegium i mit arbejde at skabe rammen, hvor du kan udvikle dig – ikke kun i dit sangudtryk – men meget ofte også som menneske.

sanglektioner-vokalrummet

Singing lessons that will help you develop good, healthy singing habits  

(- in english)

All repetition develops a habit. When you practise a new habit, you must do this consciously, not to fall back on old, and often, bad habits. Once you’ve worked-in a new singing habit, you can focus all your attention on expressing yourself.

We will work on your body awareness to make you more flexible, tention-free and open, and this will make you gain access to the body’s strengh, that holds the power of your voice.

Regardless of your singing experience, level or age, I begin right where you are, and always in correlation to your ambitions. So come as you are.

I accompany singing exercises and songs on the piano. I will also record a ’singalong’, if you need something to practise to. We find the songs together, taking into account your musical taste and the technical or musical challenges we might be working on at the moment.

I graduated as a jazz vocalist from the Royal Conservatory in the Hague, NL with a teaching diploma and have 14 years of practical teaching experience. As a teacher, I am straight-forward, positive and patient, with a good sense of the individual.


Singers most often come to me because they want to:

  • Work on breathing and support
  • Let go of bad singing habits
  • Regain confidence in an unreliable voice
  • Reach higher notes – stretch their vocal range
  • Sing jazz
  • Learn to 'scat'  (jazz improvisation)
  • Try out other genres
  • Loosen up their pop phrasing and improvisation
  • Feel the joy of life through singing
  • Challenge themselves – get out of the comfort zone