Sanger Workshop

Kan du høre knappenålen falde?

Hvor tit oplever du egentlig, at blive grebet af musikken når du synger?
Virkelig at være tilstede, og opleve hvordan tid og rum nærmest forsvinder, og kun din stemme og musikken - øjeblikket - er tilbage?
Den intensitet som opstår, når alt smelter sammen og bare fungerer for dig?
Sanger Workshoppen har netop dét mål for dig; at du må opleve at stå dér i nuet og synge, i et øjeblik der er så intenst, at man kan høre en knappenål falde til jorden. 

Selvfølgelig er det ikke noget du opnår ved overfladiske løsninger og hurtige tricks. Vi må gå et spadestik dybere.

Første forhindring er meget ofte, at du bliver 'distraheret' eller begrænset af en sangteknik, som ikke lader dig bevæge dig frit i hele dit register. Kreativiteten stopper, fordi du skal løse et teknisk problem. Det har du sikkert også oplevet. Så mister du flowet, glemmer de gode idéer og du taber intensiteten.

Derfor har vi så stort fokus på at sangerkroppen er smidig og stærk, så den understøtter dine musikalske krumspring og giver dig frihed til at skabe med din stemme. Krop og stemme skal arbejde sammen og være i balance.

En anden forudsætning for at mærke det intense skabende øjeblik er at kunne udtrykke sig. Du kan udtrykke en stemning eller fortælle en historie med din stemme, men det kræver at du selv har en idé om, hvad du vil og at du kan træde ind i det. Jeg vil vise dig en række helt konkrete øvelser til at komme ind under huden på både stemning og sangtekster. Du lærer at tage fat i sangteksterne så dine sange bliver overraskende og medrivende. Du genopdager de sange, som du har sunget 1000 gange før, fordi du ser dem med nye briller. Vi ryster posen, så at sige - vi tager fat på dine sange fra en ny og uventet vinkel så dit sangrepertoire får et frisk pust! Vi piller produktions-laget af sangene, så du kan skabe dit eget udtryk.

Sidst, men bestemt ikke mindst er sangermodet. At du giver dig selv lov til at satse. Du kan ikke regne den ud på forhånd og så bare fyre den frase af. Der skal nemlig være en vis del af uvished, så du hver gang tilfører sangen noget nyt. På en måde kan man sige, at du skal opleve musikken mens du fremfører den. Mod henter vi også i kroppen. Og så er det baseret på positive erfaringer, som du vil opleve på de tre dage workshoppen varer. Altså at du ser det ikke er farligt, og at du lykkes med satsningen gang på gang. Så tør du gøre det igen!

Jeg vil skubbe dig ud af dine vante rammer og sangervaner, give dig ny inspiration og lidt at tænke over - såvel som helt håndgribelige og praktiske øvelser.

Alle de nye teknikker omkring sangerkroppen og musikalsk udtryk skal til sidst forenes, så din sang udspringer fra ét sted - dit center. Derfor skal vi arbejde med de til tider diffuse begreber flow og energi. Det er nærmest magisk når man opdager, hvordan sangteknik og udtryk kan smelte sammen og støtte hinanden. Flow er en fantastisk størrelse, og jeg vil gerne hjælpe dig med at opdage hvordan det er at være i kreativt flow og intensitet - uden at slippe kontrollen over din stemme og din sangerkrop.

Giv din sangerkrop et kærligt eftersyn og mærk intensiteten i det skabende nu!

HUSK: Du skal hverken være professionel sanger eller have styr på det hele for at være med. Du skal bare have lyst til at udfordre dig selv og klar på at lære noget nyt.

Hvad får du med på workshoppen?

Sangerkroppen

Opvarmning og stemmeøvelser giver dig styrke, smidighed og autencitet. Med en sund sangteknik kan du bruge din stemme ubesværet og udtrykke dig frit.

Du får hjælp til at opbygge den tekniske frihed til at være kreativ og åben i dit udtryk.

 

Særligt fokus

Sanger Workshoppen har denne gang særligt fokus på KROP, STEMME & INTENSITET.

Det skal handle om samspillet mellem krop og stemme - og intensiteten i dit udtryk. Sangøvelserne vil lægge vægt på grounding og overskud i din vejrtrækning og støtte.

Når du er fri og ubekymret i din sangteknik skinner det igennem på din stemmes klang, dit mentale overskud til at reagere musikalsk og legende i øjeblikket og på din følelsesmæssige indlevelse i musikken.
 
Mærk at du har noget på hjerte, åbn sangene op med fri frasering, bliv mere tryg ved improvisation og få kontakt til dit sangermod!
Solotid

Du får solotid på hver kursusdag, hvor vi kigger på lige dét, som du har brug for og som dit hjerte brænder for.

Du får min fulde opmærksomhed og hjælp til at løse en teknisk eller musikalsk udfordring , med én-til én undervisning (masterclass).

Hvem er med på sådan en workshop?

Det er sangere, som typisk synger pop, jazzpop, soul, singer/songwriter eller blues.

De fleste synger covernumre, nogle skriver selv musik.

Det er voksne, som har lidt sangerfaring fra kor, band el. lign.

Det er mennesker, som har lyst til at udfordre sig selv - og rykke med sangermodet.

Det er sangere, som synes det også er fedt at høre hvordan andre sangere gør.

 

Lyder det som dig - så giv lyd fra dig allerede i dag!

Du kommer til at lære hvordan:

♥ Du skaber forbindelse mellem sangerkroppen og intensiteten - så du synger og udtrykker dig fra dit center

♥ Du får kontakt til din musikalske intuition og kreativitet

♥ Simple og effektive opvarmningsøvelser til en smidig sangerkrop, åbner for din naturlige klang

♥ Din vejrtrækning og støtte giver dig overskud og stamina

♥ Du får sangfrihed ved at løsne spændinger

♥ Du opnår mere overskud i din kreativitet når sangteknikken er på plads

♥ Bliver bevidst om dine sangtekniske udfordringer og forcer

♥ Du finder ro til at være grounded, er tilstede i musikken og synger med nærvær og nerve

♥ Du ikke bare 'synger en sang' men viser at du har noget på hjerte

♥ Sangøvelser for fleksibilitet styrker din stemmes hurtighed

♥ Fordybelse og fortolkning i sangteksterne puster nyt liv i dine ‘gamle’ sange

♥ Du oplever at være i flow - det at skabe i nuet, bliver grebet af musikken og alt andet forsvinder

♥ Du tager hul på improvisation - helt fra bunden! - og nye vinkler på det (hvis du allerede er godt i gang)

♥ Du styrker dit sangermod og tør vise hvem du er som sanger!

Vi synger øvelser og sange sammen rundt om flyglet, men alene, så alle kan sætte prøve tingene af uden at skulle 'følges' med de andre.
Ligesom tidligere har din solotid høj prioriteret, fordi det er din individuelle tid, hvor du får én-til-én opmærksomhed på dine specifikke udfordringer.
Rammerne er trygge, der er ingen høje forventninger til hvad du kan i forvejen, og du bliver guidet hele vejen med konkrete eksempler og øvelser.
Signe Cold
Sanger Workshop
Det er alt for lang tid siden, at jeg har fået undervisning og så endda af Louise. Jeg ville gerne udfordres og følte mig anspændt i sang. Nu har jeg fået ordentlig fat i støtten igen og genopfrisket sangteknik. Den store øjenåbner var helt klart hvordan jeg kunne gøre sangene mere personlige i min egen version; med fokus på tekst, udtryk og fraseringer. Det er sjovt at få undervisning sammen, så man kan se hvordan en anden griber opgaven an. Det lærte jeg meget af. Workshoppen har åbnet op for mange nye muligheder. Rigtig dejligt at have Louise som underviser igen. Det var lige så hyggeligt og samtidig udfordrende, som jeg havde håbet på. Man bliver mødt med godt humør og Louise er altid meget engageret i den enkelte sanger og hvad denne person skal arbejde videre med. Der er plads til at lave fejl og så finder vi sammen ud af, hvordan det kan gøres bedre. Mit råd til andre sangere? Husk hvor vigtig støtten er; for din energi som sanger, og for hvordan din krop har det efter mange timers sang. Dyk ned i teksten. Når du ved hvad den handler om, er det lettere at finde ud af, hvad du gerne vil lægge tryk på i din version. Husk at sang er ligesom teater; der skal nogle gange lidt 'skuespil' til for virkelig at få udtrykket ud over scenekanten. Vær ikke bange for at overdrive de forskellige følelser, så folk virkelig kan blive revet med.
Elena Barbachano
Sanger Workshop
Jeg tilmeldte mig workshoppen for især at blive bedre til improvisation og for møde andre sangere. Jeg er blevet meget bedre til at høre skalaerne hen over akorderne, og kunne improvisere over dem, blevet skarpere i rytmer og have modet til at gøre det. Den største aha-oplevelse var improvisationen, ordenes betydning og udtryk. Den har åbnet muligheden yderligere til at springe ud i at skrive sange selv, og lysten til at spille med andre musikkere. Louise har som altid været tålmodig, skarp og kreativ. De 3 dages Sangworkshop har været virkelig hyggelige! Mit råd til andre sangere: Øv dig, det hjælper!

Din sanglærer - Sangpædagog Louise Bøttern

Mit navn er Louise, jeg er 41 år og indehaver af Vokalrummet, hvor jeg tilbyder sangundervisning og workshops på Østerbro i København.

Jeg har undervist i sang siden 2002 og er kendt som sanglærer for at være lattermild og ærlig. Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udtrykke sig gennem sang. Med positiv pædagogik og empati guider jeg dig igennem sangteknik, ud af personlige begrænsninger og ind i musikalitet. Jeg inspirerer mine sangelever til at åbne op, bruge stemmen og være mere modige.

Jeg er uddannet jazzvokalist med pædagogisk diplom fra Det Kgl. Konservatorium i Haag. I 2015 udgav jeg jazzalbummet "Kick Off Your Shoes", som vi spiller koncerter med på den danske jazzscene. Se live optagelser med Louise Bøttern Group.

Det er vigtigt for mig, at du selv kan følge – og fejre! – din tekniske og musikalske udvikling, fordi det motiverer dig i forløbet. Du bliver guidet med viden, forståelse og praktiske øvelser, får inspiration til dit repertoire og arrangering af numrene - og jeg viser dig de uendelige udtryk du kan skabe med din stemme!

Hjerteligt velkommen, kære sangere - jeg glæder mig til at synge med jer!

Sanger Workshop - efterår 2017

Mandag d. 16. okt.
Tirsdag d. 17. okt.
Onsdag d. 18. okt.

Et fuldt workshopforløb - 3 dage for kun 2350 kr

Gå på opdagelse i intensiteten!

Alt det får du:

*  Tre fulde workshopdage
* Over 16 timers undervisning
* Fællesskab med og inspiration fra andre sangere
* Solotid hvor du får hjælp til lige præcis dét DU har brug for
* Stemmeøvelser, sangertricks, og praktisk erfaring til din øvning fremover
* Idéer til nye sange på dit repertoire
* Nøglen til at opfriske dine gamle sange på repertoiret
* Forståelse af dine styrker og udfordringer som sanger
* Hjælp til at få styr på dine tonearter
* Hæfte med al undervisningsmaterialet i ét

Du får inspiration til at opsøge intensiteten, ved at koble sangerkroppen med din indlevelse og historiefortælling!

Først til mølle..

Tilmelding gælder efter først-til-mølle princippet, da der er begrænsede pladser.

Der er nemlig kun 6 pladser på workshoppen.

Du får en bekræftelse på din tilmelding kort efter betaling.
Inden workshoppen modtager du besked med nærmere info og evt. materiale.

Tilmeldingen er bindende og beløbet tilbagebetales ikke ved afbud eller udeblivelse. Aflyser underviser refunderes beløbet naturligvis.

Har du spørgsmål, så skriv til Louise på: louise@vokalrummet.dk

 Vi synger i lyse lokaler, med udsigt over søerne i hjertet af Østerbro i København.

Du parkerer gratis i gården.

Alt det praktiske

Datoer

Sanger Workshop 2017:
i efterårsferien

man. d. 16. oktober
tirs. d. 17. oktober
ons. d. 18. oktober

Tid

Alle dage 10:00 - 16:00

Frokostpause 12:30 - 13:00

Medbring selv frokost (kan købes lokalt).
Der er gratis kaffe, thé og snacks undervejs.

Sted

Workshoppen afholdes på Bordings Friskole.
'Sangsalen' er en smuk lys sal med udsigt over søerne på Østerbro.

Der er fri parkering i gården.