Jazz Vokal Workshops

For dig, som elsker at synge jazz

Det er okay at lukke øjnene.
Så kan du jo bedre koncentrere dig, ikke?
Dette forår er der plads til, at du kan udleve dig fuldstændigt og aldeles som jazzvokalist, og give los for de helt store og dybe følelser.
Vi skal synge jazzblues og jazzballader i flere afskygninger - improvisere frit med de blå toner og ned og mærke grounding i en blanding af fortvivlelse, vrede - og swing.
Det kommer ikke til at gå stille for sig! Det bliver storladent og voldsomt, følsomt og småt. Vi skælder ud og vi lader afmagten sive ud gennem ordene af den ene mundvige.

I marts afholder jeg to workshops særligt for jazzsangere: "Jazz ain't nothing but the blues" og "Make mine a slow one".

Gennem repertoiret bag de to emner, skal vi blandt andet se på dine sangvaner. For alt du gør; måden du synger på, hvordan du bruger din krop, dine jazzfraseringer, den sound du går efter, ja selv dine improviseringer - alt sammen er skabt af vaner. Gode og mindre gode vaner.

De gode sangvaner du har opbygget, skal du naturligvis holde fast ved. Når du kender dine sangstyrker, ved du hvad du har at læne dig tilbage i og bygge videre på når vi ser på de teknikker, som du endnu ikke har på plads. Begge dele vil jeg meget gerne hjælpe dig med at afklare på denne workshop.

Jeg har valgt jazz blues'en som tema på den første workshop, fordi den er så nem at gå til. Formen er overskuelig og de fleste af os har prøvet at synge blues før - og har en fornemmelse af hvordan akkorderne går. Så der er ikke lang vej for at du kan kaste dig ud i parafrasering og improvisation.

Blues'en giver begynderen et godt ståsted, så du tør vove dig ud i mere end du måske før har turde. Du bliver guidet ind til dit sangermod med små overkommelige skridt ad gangen. Jeg viser dig vejen, så du tør tage flere chancer og give mere af dig selv.

Men der vil helt klart også være friske udfordringer til dig, som er velbevandret i 'the blues'. Kringlede blues licks og hurtige fraseringer - så der er noget at komme efter for de øvede sangere også.

Vi skal kigge på parafraseringens ædle kunst. Du lærer at se på en sangtekst, så temaet bliver rytmisk drillende, overraskende og medrivende. Jazzballader giver dig rum til at fylde meget og masser af tid hvor du kan flytte rundt på fraserne.

I solotiden kan du synge noget fra dit eget jazzrepertoire. Du genopdager dine sange, som du har sunget 1000 gange før, fordi du ser på dem med friske øjne. Jeg tør godt at love, at dit sangrepertoire får et frisk pust!

Alle de nye teknikker omkring sangerkroppen og jazztricks skal til slut samle sig, så du synger fra dit center. Vi arbejder med de til tider diffuse begreber flow og energi. Det er magisk hvordan sangteknik og udtryk kan smelte sammen og støtte hinanden. Jeg vil gerne hjælpe dig med at opdage hvordan det er at være i kreativt flow - uden at slippe kontrollen over din stemme og din sangerkrop.

Så kom og lad de store følelser få frit løb!

Og husk så: Du skal ikke være professionel sanger eller have styr på det hele for at være med. Workshoppen er for alle jazzsangere!

Tak for denne gang - skønne jazzvokalister!

Hvad får du med på de to workshops?

Sangerkroppen

Opvarmnings-, sang- og stemmeøvelser giver dig en sund og naturlig sangteknik, så du ikke er begrænset af teknik, men er fri til at være musikalsk kreativ.

En sund og fleksibel stemme - at synge ubesværet, er et stærkt fundament for at synge jazz.

Særligt tema

Jazzblues
Bluesy stemning, blue notes, lidt melankoli og en hel del jazz! Vi skal synge The Jazz Blues. Improvisere, parafrasere og swinge.

Jazzballader
Ballader så det driver ned ad væggene! Store armbevægelser, lange toner, skønsang, tekstfortolkning og udtryk - og sangermod til at turde give det hele.

Solotid

Du får solotid på hver kursusdag, hvor vi kigger på lige dét, som du har brug for og som dit hjerte brænder for.

Du får min fulde opmærksomhed og hjælp til at løse en teknisk eller musikalsk udfordring , med én-til én undervisning (masterclass).

Hjertelig og tryg

Det var et meget koncentreret workshopforløb – jeg fik en masse gode informationer og viden og jeg fik øvet. Louise er som person og underviser dejlig hjertelig og tryg at være sammen med – bare PISSE dygtig! Hun har SÅ meget hun deler ud af!

Jane Køhlert

Slappe af og tro på det

Jeg tilmeldte mig workshoppen for at få øvet jazz og arbejde med alm. sangteknik. Niveauet tiltalte mig (ikke for krævende men stadig for øvede). Jeg har gået ved en anden sanglærer, der påpegede samme ting at forbedre som Louise, så det er jo nok rigtigt 🙂 Det var spændinger ved kæbe/nakke og modet til at ændre form ved sangene. Når jeg ikke er mere erfaren med noder/rytmer end jeg er, var alle jazzteknikkerne superfede at få introduceret, det inspirerede til at gå på nyopdagelse i gamle sange. Workshoppen har gjort mig modigere ifht. at ændre sangenes form, at dyrke (og finde) mit personlige udtryk. Forløbet har været rigtig godt, Louise er præcis og imødekommende. Det handler om at slappe af og tro på det.

Anne Emilie Sveistrup

En kæmpe udfordring

Blev så meget klogere på jazzens mange facetter. Troede at jeg mestrede det. Der er meget at lære endnu. Komme op i højere toner uden at anstrenge stemmen og turde prøve. Det er bare om at øve. Skal bruge det i stille ballader i gospelkoret når jeg har soloer. Det vil være en kæmpe udfordring. Louise er en skøn sanglærer. Meget nemt at forstå budskaberne – så er det bare om, at man også ka’…vil så gerne 🙂

Lene Meek

Inspirerende, interesseret, seriøs og munter i hurtige skift

Louise er en super god underviser! Inspirerende, interesseret, seriøs og munter i hurtige skift. Hun har en stor viden og kunnen indenfor emnet, så man føler sig på sikker grund. Louise synger dygtigt og dejligt, så man bliver inspireret – og hun akkompagnerer glimrende på klaveret. Desuden føler man, at hun er ærlig i sin feedback, hvilket jo er et stort plus i en undervisningssituation. Jeg har fået rigtig gode råd til både frasering og improvisation, som jeg straks har taget til mig. Desuden har Louise og jeg snakket om min brug af stemmeklangen, at jeg kan vælge andre/flere klangtyper. Det har skubbet så meget til min lyst til at synge! Jeg er blevet fuld af idéer og trang til at prøve dem af. Jeg behøver ikke at begrænse mig selv så meget, som jeg åbenbart har gjort. Jeg faktisk har ret godt styr på en hel del ting, og skal turde lege mere med musikken.

Nina Holme Berg

Flere ballader på repertoiret

Synger ikke rigtig ballader og kunne godt tænke mig at blive bedre til det. Afprøver nu nogle flere ballader i mit repertoire, og tilgangen er blevet mere varieret – power kan også bruges. Louise er sjov og afslappet og skaber en dejlig stemning. Tusind tak for en dejlig omgang!!

Elizabeth Wilson

Sparring på min sang

Jeg ønskede sparring på min sang. Helt konkret har det skærpet min bevidsthed omkring det jeg vil fortælle med mine sange. Jeg vil gerne arbejde videre med scatsang og personligt udtryk, måske også lidt med min headvoice. Louise er en dejlig befriende person – hun taler lige ud af posen. Det giver mig tryghed i en undervisningssituation, at jeg ved hvor jeg har hende. Hun har iøvrigt en skøn og smittende latter. Find en coach som Louise, du stoler på som kan hjælpe dig med dit musikalske udtryk. Alle sangere kan have brug for at bevæge sig ud af deres komfortzone.

Helle

Sangerfugl i maven, flyvende eller ej

Kan varmt anbefale alle med en sangerfugl i maven, flyvende eller ej, at melde sig på – for uanset om du er meget trænet eller ej, har Louise altid flere ideer til udvikling. Der er flere værktøjer at bruge og ta’ fra nu. Glæder mig til at se hvad det nu åbner op for i sang, stemme og klang, så jeg synger det meste af tiden af bare ivrighed! Har brug for at være mere åben, gi’ mere slip. Jeg har lært hvor meget det betyder hvor man rykker ordene hen. Sangen fik et eget udtryk frem ved at gøre det – STORT. Louise er en helt igennem fantastisk kvinde – super kompetent undervisning, med tydelig fokus på den enkelte og dens kompetencer, som i øvrigt bliver spottet med det samme. Der er brugt tid på at lave charts og nem info – så dejligt! Hun er ærlig og samtidig meget kærlig med masser af forslag til, hvad der skal til, for at man rykker og udvikler sig. Var en fantastisk workshop, lærte i bundles og vil helt sikkert gerne med på flere af Louises kurser.

Natasjasofia Neermann

Kast dig ud i det

Jeg kan mere end jeg troede. Mine muligheder for frasering er meget større end før. Jeg er blevet mere bevidst om dynamik, rytmisk forskydning, brug af stemmen og fortolkning af teksten. Jeg kan slippe mig selv meget mere løs i at ændre melodien undervejs, uden at fare vild i den. Teksten er så god at tage udgangspunkt i. Det skubber så meget til mig hver gang jeg har været på workshop med Louise! Jeg bliver nysgerrig efter at finde flere sanglige udtryksmuligheder. Kast dig ud i det. Louise er altid inspirerende, sjov, dygtig og venligt ærlig. Dvs man får en god og anvendelig feedback.

Nina Holme Berg

Jeg har fået en arbejdsmetode

Tak for nogle gode workshops. Jeg tilmeldte mig workshoppen fordi jeg ikke følte, jeg fik sunget nok, og ville gerne inspireres til hvordan jeg kunne arbejde med forskellige sange. Da det hurtigt bliver de samme sange og den samme måde de bliver sunget på. Jeg har fået en arbejdsmetode. Det er sjovt at lære nye sange, men faktisk kan jeg nu få gamle sange til at “holde længere” før jeg bliver træt af dem, fordi jeg kan synge dem på 1000 forskellige måder. Jeg er blevet endnu modigere og mere bevidst i forhold til at ændre toner og rytme, og gøre sangen til min egen, og jeg har fået konkrete værktøjer til hvordan jeg kan gøre det. Det var rart at få de der rytmeøvelser til improvisation. Dem kan jeg gå videre med og udvikle min scat. Det har været hyggeligt. Det er let at slappe af i selskab med Louise. Mit råd til andre sangere? – Kend historien, føl den, fortæl den, som var den din egen – resten kan du lære af Louise 😉

Ditte Marie Sisseck

En ret så fantastisk dag

Jeg  synes, det var en ret så fantastisk dag – aktiviteter og praksis fint afmålt i forhold til tiden og kræfterne. Jeg havde brugt mig selv præcis som jeg havde håbet på.

Ditte Elisa Nielsen

På Jazz Vokal Workshoppen lærer du hvordan:

- En sund og stærk sangteknisk giver dig overskud

-  Korrekt vejrtrækning og støtte giver dig ro og stamina

- Din sangfrihed afhænger af at løsne spændinger

- Sangfrihed giver dig mere klang i alle tonelejer og bløde registerovergange

- Du synger med flow og energi - og kan skabe i nuet

- Nærvær og grounding giver nerve til din sang

- Jazztricks der giver dig uendelig mange musikalske idéer

- Du 'swinger’ - og hvorfor det er så sindsygt vigtigt!

- Du bliver skarp i dine jazzfraseringer

- Fordybelse i sangteksterne puster nyt liv i dine ‘gamle’ sange

- Forbindelsen mellem din sangteknik og udtryk gør, at du synger fra dit center

- Du tager hul på / bliver skarpere til at improvisere

- Du styrker dit sangermod

Standards og øvelser synger vi sammen rundt om flyglet, én og én, så alle prøver tricks'ne af uden at skulle 'følges' med de andre.

Din solotid er vigtig, fordi det er din individuelle tid, hvor vi har opmærksomhed på lige dét DU har brug for.

Din Sangcoach

Mit navn er Louise, jeg er indehaver af Vokalrummet, 42 år og bor og underviser på Østerbro i København.

Jeg har undervist i rytmisk sang siden 2002, og er som sangcoach kendt for at være lattermild og ærlig. Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udtrykke sig gennem sang. Med positivitet og empati guider jeg dig igennem sangtekniske udfordringer og personlige begrænsninger - ind i din musikalitet og sangfrihed. Jeg inspirerer mine sangelever til at åbne op, til større sangermod, og til at bruge deres stemmens naturlige, fulde potentiale og klang.

Vokalrummet skal være et sted, hvor du kan slappe af, være dig selv, og trygt kan udvikle dig i dit sangudtryk. Jeg bliver til stadighed forundret over at se, hvordan succesoplevelser med stemmen styrker det personlige mod, og giver et frisk pust til andre områder af livet.

Flow og mod er stærke faktorer i såvel sang som personlig udvikling, og det har inspireret mig til at blive certificeret FLOW Specialist ved Anja Vintov - en udvidet coach uddannelse i personligt flow gennem arbejdet med frygt, hverdagsmod, integritet og handlekraft.

Jeg er uddannet jazzvokalist med pædagogisk diplom fra Det Kgl. Konservatorium i Haag. I 2015 udgav jeg jazzalbummet "Kick Off Your Shoes", som nu er en del af det jazzrepertoire som Louise Bøttern Group spiller koncerter med. Se live optagelser med Louise Bøttern Group. Som jazzsangerinde har jeg naturligvis en specialviden, som er til glæde for de sangelever, som ønsker at fordybe sig i vokaljazzen.

Alt det her får du:

* To workshops er samlet mere end 10 timers undervisning
* Sangøvelser, jazztricks og praktisk erfaring med det samme!
* Forståelse af dine styrker og udfordringer som sanger
* Inspiration og struktur til din øvning
* Indsigt i hvordan andre jazzsangere griber opgaven an
* Idéer til nye sange på dit eget repertoire
* Hjælp til at få styr på dine tonearter og leadsheets
* Solotid hvor du får hjælp til lige dét, DU har brug for

Tag med på begge workshops, og oplev hvordan de jazztricks, du lærte på førstedagen, følges op på og tages et skridt videre ved næste workshop.

Begrænsede pladser

Tilmelding gælder efter først-til-mølle princippet.

Der er nemlig kun 6 pladser på workshoppen.

Du får en bekræftelse på din tilmelding kort efter betaling.
Inden workshoppen modtager du besked med nærmere info og evt. materiale.

Tilmeldingen er bindende og beløbet tilbagebetales ikke ved afbud eller udeblivelse. Aflyser underviser refunderes beløbet naturligvis.

Har du spørgsmål, så skriv til Louise på: louise@vokalrummet.dk

 Vi synger i lyse lokaler, med udsigt over søerne i hjertet af Østerbro i Kbh.

Gratis parkering i gården.

Alt det praktiske

Datoer

Skriv til Louise hvis du overvejer om Jazz Vokal Workshops kunne være noget for dig.

Tid

Alle dage 10:00 - 16:00

Frokostpause 12:30 - 13:00

Medbring selv frokost (kan købes lokalt).
Der er gratis kaffe, thé og snacks undervejs.

Sted

Workshops afholdes på Bordings Friskole.
'Sangsalen' er en smuk lys sal med udsigt over søerne på Østerbro.

Der er fri parkering i gården.