Jazz Vokal Workshop

Når du er træt af at synge dét, du plejer

Du har sikkert, som mange andre sangere, oplevet at køre fast i udviklingen ved at gøre som du plejer. Som en vinylplade der er gået i hak, lirer du det samme af igen og igen. Synger sangene præcis som du plejer og er begrænset af de samme tekniske udfordringer, som altid. Resultatet: Det er monotont, uden energi og personlighed. Du kommer ikke videre. Og du keder dig - med dine sange og med din øvning.
Hvis du gør, som du plejer får du samme resultat, som du plejer!
Under titlen 'Flow, Sangermod og Jazztricks' vil jeg i løbet af tre workshops særligt for jazz vokalister skubbe dig ud af de faste rammer ved at give dig en række nye jazztricks, hjælpe dig med at styrke din sangteknik, dit kreative flow og dit personlige sangermod ved at arbejde med dine vaner og uvaner.

Alt hvad vi gør er baseret på vane. Når du synger er måden du bruger din krop på, dine jazzfraseringer, den sound du går efter, ja selv dine improviseringer - altsammen skabt af vaner. Gode og mindre gode vaner.

De gode sangvaner du har opbygget gennem tiden, skal du naturligvis holde fast ved. Når du bliver bevidst om de gode vaner, alt dét der fungerer til din fordel, ved du hvilke styrker du har at trække på. At du er bevidst om dine styrker som sanger, er den første positive erfaring du gør dig. Det skal være dit fundament og er en god motivation til at arbejde videre på de teknikker, som du endnu ikke har på plads. Dem erstatter du med nye og bedre vaner.

Med fokus på hvordan du finder modet frem som jazzsanger, vil jeg vise dig hvordan du tør tage flere chancer og give mere af dig selv. Mod skal udspringe af positiv erfaring - det vil sige, at når du har oplevet nogle gange at det svære lykkes for dig, tør du gøre det igen. Så simpelt er det!

Den første positive erfaring er altså dine sangstyrker; alt det, du ved fungerer godt for dig - din musikalitet, rytmiske styrker, dine gode ører eller din flotte klang i toppen. Hvad end det er, skal du være bevidst om det! Det er drønvigtigt at du kender dine styrker - så det vil jeg som sanglærer meget gerne 'spejle' for dig på denne workshop.

Den anden positive erfaring, du skal bygge dit sangermod på, er at det var ufarligt - og faktisk også ret sjovt - at springe ud i noget nyt. Frasere på en ny måde, lege med rytmer og melodier og vove at improvisere. Springet bliver nemmere for hver gang. Det lover jeg!

Hemmeligheden kan jeg allerede afsløre for dig nu: Du behøver ikke at have regnet hele turen ud, inden du springer.

Du lærer at tage fat i sangteksterne så dine temaer bliver både rytmisk drillende, overraskende og medrivende. Du genopdager dine sange, som du har sunget 1000 gange før, fordi du ser dem med nye briller. Vi ryster posen, så at sige - vi tager fat på dine sange fra en ny og uventet vinkel så dit sangrepertoire får et frisk pust!

Alle de nye teknikker omkring sangerkroppen og jazztricks skal til slut samle sig, så din sang udspringer fra ét sted - dit center. Derfor skal vi arbejde med de til tider diffuse begreber flow og energi. Det er nærmest magisk når man opdager hvordan sangteknik og udtryk kan smelte sammen og støtte hinanden. Flow er en fantastisk størrelse, og jeg vil gerne hjælpe dig med at opdage hvordan det er at være i kreativt flow - uden at slippe kontrollen over din stemme og din sangerkrop.

Så kom og vær med hvis du er færdig med at gøre dét, du plejer og er klar på at prøve noget nyt!

Og husk så - du skal hverken være professionel sanger eller have styr på det hele for at være med. Workshoppen er for jazzsangere, som gerne vil puste nyt liv i deres sang!

Hvad får du med på de tre workshops?

Sangerkroppen

Opvarmnings-, sang- og stemmeøvelser giver dig en sund og naturlig sangteknik, så du ikke er begrænset af teknik, men er fri til at være musikalsk kreativ.

En sund og fleksibel stemme - at synge ubesværet, er et stærkt fundament for at synge jazz.

Særligt fokus

Denne sæson har de tre workshops særligt fokus på FLOW, SANGERMOD og JAZZTRICKS.

Flow er energi og sangteknisk fleksibilitet og dét at turde skabe i nuet.

Sangermod er at stå stærkere i dig selv som sanger. At du er bevidst om dine styrker og lærer at bygge dine udfordringer op omkring dem.

Jazztricks er alle de rytmiske og melodiske tricks du har brug for som jazz vokalist. Det er tricks til tekstfortolkning, frasering og improvisation.

Solotid

Du får solotid på hver kursusdag, hvor vi kigger på lige dét, som du har brug for og som dit hjerte brænder for.

Du får min fulde opmærksomhed og hjælp til at løse en teknisk eller musikalsk udfordring , med én-til én undervisning (masterclass).

Jeg vil gerne vise dig hvordan:

♥ En sund og stærk sangteknisk giver dig overskud til dit musikalske udtryk

♥ Din vejrtrækning og støtte giver dig overskud og stamina

♥ Du får sangfrihed ved at løsne spændinger

♥ Du ubekymret opnår mere klang i alle registre og bløde overgange

♥ Du arbejder med flow og energi

♥ Nærvær og grounding giver nerve til din sang

♥ Du med ret få jazztricks skaber nye musikalske idéer

♥ Du 'swinger’ - og hvorfor det er så sindsygt vigtigt!

♥ Du bliver skarp og bevidst i dine jazzfraseringer

♥ Fordybelse og fortolkning i sangteksterne puster nyt liv i dine ‘gamle’ sange

♥ Du oplever at være i flow - det at skabe i nuet, bliver grebet af musikken og alt andet forsvinder

♥ Du skaber forbindelse mellem sangteknik og udtryk - så du synger fra ét og samme sted (dit center)

♥ Du får hul på og kommer videre med at improvisere

♥ Du styrker dit sangermod

♥ Du får lyst til at lege med musikken igen!

Vi synger øvelser og sange sammen rundt om flyglet, men alene, så alle kan sætte prøve tingene af uden at skulle 'følges' med de andre.

Ligesom tidligere har din solotid høj prioriteret, fordi det er din individuelle tid, hvor du får én-til-én opmærksomhed på dine specifikke udfordringer.

Anne Emilie Sveistrup
Jazz Vokal Workshop
Jeg tilmeldte mig workshoppen for at få øvet jazz og arbejde med alm. sangteknik. Niveauet tiltalte mig (ikke for krævende men stadig for øvede). Jeg har gået ved en anden sanglærer, der påpegede samme ting at forbedre som Louise, så det er jo nok rigtigt 🙂 Det var spændinger ved kæbe/nakke og modet til at ændre form ved sangene. Når jeg ikke er mere erfaren med noder/rytmer end jeg er, var alle jazzteknikkerne superfede at få introduceret, det inspirerende til at gå på nyopdagelse i gamle sange. Workshoppen har gjort mig modigere ifht. at ændre sangenes form, at dyrke (og finde) mit personlige udtryk. Forløbet har været rigtig godt, Louise er præcis og imødekommende. Mit råd til andre sangere: At det handler om at slappe af og tro på det.
Ditte Emilie Sisseck
Jazz Vokal Workshop
Tak for nogle gode workshops. Jeg tilmeldte mig workshoppen fordi jeg ikke følte, jeg fik sunget nok, og ville gerne inspireres til hvordan jeg kunne arbejde med forskellige sange. Da det hurtigt bliver de samme sange og den samme måde de bliver sunget på. Jeg har fået en arbejdsmetode. Det er sjovt at lære nye sange, men faktisk kan jeg nu få gamle sange til at "holde længere" før jeg bliver træt af dem, fordi jeg kan synge dem på 1000 forskellige måder. Jeg er blevet endnu modigere og mere bevidst i forhold til at ændre toner og rytme, og gøre sangen til min egen, og jeg har fået konkrete værktøjer til hvordan jeg kan gøre det. Det var rart at få de der rytmeøvelser til improvisation. Dem kan jeg gå videre med og udvikle min scat. Det har været hyggeligt. Det er let at slappe af i selskab med Louise. Mit råd til andre sangere? - Kend historien, føl den, fortæl den, som var den din egen - resten kan du lære af Louise 😉
Nina Holme Berg
Jazz Vokal Workshop
Louise er en super god underviser! Inspirerende, interesseret, seriøs og munter i hurtige skift. Hun har en stor viden og kunnen indenfor emnet, så man føler sig på sikker grund. Louise synger dygtigt og dejligt, så man bliver inspireret - og hun akkompagnerer glimrende på klaveret. Desuden føler man, at hun er ærlig i sin feed back, hvilket jo er et stort plus i en undervisningssituation. Jeg har fået rigtig gode råd til både frasering og improvisation, som jeg straks har taget til mig. Desuden har Louise og jeg snakket om min brug af stemmeklangen, at jeg kan vælge andre/flere klangtyper. Det har skubbet så meget til min lyst til at synge! Jeg er blevet fuld af idéer og trang til at prøve dem af. Den største aha-oplevelse var nok, at jeg ikke behøvede at begrænse mig selv så meget, som jeg åbenbart har gjort. At jeg faktisk har ret godt styr på en hel del ting, og skal turde lege mere med musikken.

Din sanglærer - Jazzvokalist Louise Bøttern

Mit navn er Louise, jeg er 41 år og bor og underviser på Østerbro i København.

Jeg har undervist i sang siden 2002 og er kendt som sanglærer for at være lattermild og ærlig. Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udtrykke sig gennem sang. Med positiv pædagogik og empati guider jeg dig igennem sangteknik, ud af personlige begrænsninger og ind i musikalitet. Jeg inspirerer mine sangelever til at åbne op, bruge stemmen og turde mere.

Jeg er uddannet jazzvokalist med pædagogisk diplom fra Det Kgl. Konservatorium i Haag. I 2015 udgav jeg jazzalbummet "Kick Off Your Shoes", som vi spiller koncerter med på de danske jazzscener. Se live optagelser med Louise Bøttern Group.

Som udøvende jazzsangerinde har jeg en specialviden indenfor jazz som kan hjælpe dig videre på DIN musikalske rejse. Du bliver guidet med viden, forståelse og praktiske øvelser, får inspiration til dit repertoire og arrangering af numrene - og jeg viser dig de uendelige udtryk du kan skabe indenfor jazz!

Hjerteligt velkommen, kære jazzvokalister - jeg glæder mig til at synge med jer!

Jazz Vokal Workshops - efterår 2017

Workshop I - d. 1. okt.
Workshop II - d. 15. okt.
Workshop III - d. 12. nov.

Pris pr. workshop: 900 kr

Et fuldt workshopforløb - alle 3 dage for kun 2400 kr

Alt det her får du:

* Tre workshops; samlet mere end 16 timers undervisning
* Sangøvelser, jazztricks og praktisk erfaring til din øvning fremover
* Forståelse af dine styrker og udfordringer som sanger
* Inspiration og struktur til din øvning
* Indsigt i hvordan andre jazzsangere griber opgaverne an
* Idéer til nye sange på dit eget repertoire
* Hjælp til at få styr på dine tonearter og leadsheets
* Solotid hvor du får hjælp til lige dét, DU har brug for
* Hæfte med al undervisningsmaterialet i ét

Vær med en enkelt dag og få ny inspiration og jazztricks med.
Eller vær med på et fuldt workshopforløb, og oplev hvordan de teknikker, du lærer på førstedagen, følges op på og tages et skridt videre under den næste workshop.

Begrænsede pladser

Tilmelding gælder efter først-til-mølle princippet.

Der er nemlig kun 6 pladser på workshoppen.

Du får en bekræftelse på din tilmelding kort efter betaling.
Inden workshoppen modtager du besked med nærmere info og evt. materiale.

Tilmeldingen er bindende og beløbet tilbagebetales ikke ved afbud eller udeblivelse. Aflyser underviser refunderes beløbet naturligvis.

Har du spørgsmål, så skriv til Louise på: louise@vokalrummet.dk

 Vi synger i lyse lokaler, med udsigt over søerne i hjertet af Østerbro i København.

Du parkerer gratis i gården.

Alt det praktiske

Datoer

Jazz Vokal Workshop I:
søn. d. 1. oktober

Jazz Vokal Workshop II:
søn. d. 15. oktober

Jazz Vokal Workshop III:
søn d. 12. november

Tid

Alle dage 10:00 - 16:00

Frokostpause 12:30 - 13:00

Medbring selv frokost (kan købes lokalt).
Der er gratis kaffe, thé og snacks undervejs.

Sted

Workshops afholdes på Bordings Friskole.
'Sangsalen' er en smuk lys sal med udsigt over søerne på Østerbro.

Der er fri parkering i gården.